Таг: штркови

ШТРКОВИТЕ КОЗМО И БИСЕРА ВТОРА ГОДИНА ПО РЕД ГО ИЗБРАА ПРЕСПАНСКОТО СЕЛО ДРМЕНИ ЗА СВОЈ ДОМ И СТАНАА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА

ШТРКОВИТЕ КОЗМО И БИСЕРА ВТОРА ГОДИНА ПО РЕД ГО ИЗБРАА ПРЕСПАНСКОТО СЕЛО ДРМЕНИ ЗА СВОЈ ДОМ И СТАНАА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА

Љубовта и приврзаноста на штрковите Козмо и Бисера од Дрмени стана вистинска туристичка атракција. Штрковите кои втора година по ред се вгнездија во о ...
ШТРКОВИ СВИЈА 20 ГНЕЗДА ВО СЕЛОТО БЕЛЧИШТА, ОПШТИНАТА ИМ ПОМАГА ДА ОПСТАНАТ

ШТРКОВИ СВИЈА 20 ГНЕЗДА ВО СЕЛОТО БЕЛЧИШТА, ОПШТИНАТА ИМ ПОМАГА ДА ОПСТАНАТ

Во селото Белчишта, центар на Општината Дебрца, штркови свија 20 гнезда. Појавата на овие грациозни птици ги израдува жителите на селото кои несебично ...
ШТРКОВИТЕ ВО СТОЈАКОВО ЌЕ ДОБИЈАТ ИМИЊА И БИОГРАФИИ ОТИ ЛЕТОВО ИМА 37 ГНЕЗДА

ШТРКОВИТЕ ВО СТОЈАКОВО ЌЕ ДОБИЈАТ ИМИЊА И БИОГРАФИИ ОТИ ЛЕТОВО ИМА 37 ГНЕЗДА

Жителите на Стојаково од Општина Богданци ќе покренат иницијатива штрковите да им станат заштитен знак и бренд. На ова се одлучиле бидејќи последниве ...
3 / 3 НАПИСИ