Таг: скулптор

ПОЧИНА ДРАГАН ПОПОСКИ-ДАДА, ДОАЈЕН НА МАКЕДОНСКАТА СКУЛПТУРА

ПОЧИНА ДРАГАН ПОПОСКИ-ДАДА, ДОАЈЕН НА МАКЕДОНСКАТА СКУЛПТУРА

Доајенот на македонската скулптура Драган Попоски-Дада почина денес на 88 години, соопшти неговото семејство на социјалните мрежи. Роден е во Приле ...
АНТИЧКАТА КУЛТУРА МУ БЕШЕ ИНСПИРАЦИЈА НА ПЕТАР ХАЏИ БОШКОВ И МНОГУ ЌЕ САКАШЕ ДА СИ ГИ ВИДИ ДЕЛАТА ВО СТОБИ, ВЕЛИ НЕГОВИОТ СИН ИГОР ЗА ГОЛЕМАТА ИЗЛОЖБА В САБОТА

АНТИЧКАТА КУЛТУРА МУ БЕШЕ ИНСПИРАЦИЈА НА ПЕТАР ХАЏИ БОШКОВ И МНОГУ ЌЕ САКАШЕ ДА СИ ГИ ВИДИ ДЕЛАТА ВО СТОБИ, ВЕЛИ НЕГОВИОТ СИН ИГОР ЗА ГОЛЕМАТА ИЗЛОЖБА В САБОТА

Културата на Балканот не е национална туку е отворена, и тоа е она што го сфати Петар Хаџи Бошков од честите патувања во Грција, чија античка култура ...
ШТИП ГИ ЗАБОРАВИ ПРВИТЕ СКУЛПТОРИ АЛЕКСАНДАР СМИЛКОВ И СВЕТЕЦОТ МИЈАЛЧЕ ПАРНАЏИЕВ

ШТИП ГИ ЗАБОРАВИ ПРВИТЕ СКУЛПТОРИ АЛЕКСАНДАР СМИЛКОВ И СВЕТЕЦОТ МИЈАЛЧЕ ПАРНАЏИЕВ

Светецот Гаврил Светогорец, познат по роденото име Мијалче Парнаџиев кој бил роден 1926 во Штип, и помладиот негов современик, уметникот Александар См ...
3 / 3 НАПИСИ