Таг: Слоештица

ЖИТЕЛИ ОД ДЕМИРХИСАРСКО ОБВИНУВААТ ДЕКА ПО ГРЕШКА НА ЕВН ИМ ПРЕГОРЕЛЕ ДОМАШНИТЕ АПАРАТИ, ОД ЕВН ИСПИТУВААТ ДАЛИ БАРАЊАТА ЗА ОТШТЕТА СЕ ОСНОВАНИ

ЖИТЕЛИ ОД ДЕМИРХИСАРСКО ОБВИНУВААТ ДЕКА ПО ГРЕШКА НА ЕВН ИМ ПРЕГОРЕЛЕ ДОМАШНИТЕ АПАРАТИ, ОД ЕВН ИСПИТУВААТ ДАЛИ БАРАЊАТА ЗА ОТШТЕТА СЕ ОСНОВАНИ

Жители од демирхисарското село Слоештица обвинуваат дека по грешка на ЕВН им прегореле повеќе апарати во домаќинството и бараат да бидат обештетени. В ...
ПЕТРЕ М. АНДРЕЕВСКИ ЌЕ ДОБИЕ СПОМЕН-СОБА ВО РОДНАТА СЛОЕШТИЦА

ПЕТРЕ М. АНДРЕЕВСКИ ЌЕ ДОБИЕ СПОМЕН-СОБА ВО РОДНАТА СЛОЕШТИЦА

Великанот на македонскиот пишан збор, романописецот, раскажувач и поет Петре М. Андреевски (1934-2006) конечно ќе добие спомен-соба во родното село Сл ...
СТАНАВ ЛИК ОД КНИГИТЕ НА ДЕДО ПЕТРЕ ДОДЕКА ЖИВЕЕВ ВО СЛОЕШТИЦА И ГИ ЦРТАВ НЕГОВИТЕ КНИГИ, ВЕЛИ УМЕТНИЦАТА ВОСКРЕСИЈА АНДРЕЕВСКА

СТАНАВ ЛИК ОД КНИГИТЕ НА ДЕДО ПЕТРЕ ДОДЕКА ЖИВЕЕВ ВО СЛОЕШТИЦА И ГИ ЦРТАВ НЕГОВИТЕ КНИГИ, ВЕЛИ УМЕТНИЦАТА ВОСКРЕСИЈА АНДРЕЕВСКА

Уметницата и графичка дизајнерка Воскресија Андреевска е ќерка на реномираниот македонски сликар Сергеј Андреевски, и внука на великаните на македонск ...
ЕДНО ВРЕМЕ ЈА ПИЕВМЕ ОВАА ВОДА – АКЦИЈА ЗА СПАС НА БЕЛА РЕКА ОД ЃУБРЕ ВО СЕЛОТО НА ПЕТРЕ М. АНДРЕЕВСКИ

ЕДНО ВРЕМЕ ЈА ПИЕВМЕ ОВАА ВОДА – АКЦИЈА ЗА СПАС НА БЕЛА РЕКА ОД ЃУБРЕ ВО СЕЛОТО НА ПЕТРЕ М. АНДРЕЕВСКИ

Табла со слика на девојче облечено во суктината на баба Велика стара 200 години, во Слоештица, селото на легендарниот писател Петре М. Андреевски, ќе ...
4 / 4 НАПИСИ