Таг: смет

1 2 10 / 14 НАПИСИ
РАСКИНАТ ДОГОВОРОТ ОД 1,2 МИЛИОНИ ЕВРА НА СТРУМИЧКИ КОМУНАЛЕЦ СО ПРИВАТНА ФИРМА ЗА СОБИРАЊЕ СМЕТ

РАСКИНАТ ДОГОВОРОТ ОД 1,2 МИЛИОНИ ЕВРА НА СТРУМИЧКИ КОМУНАЛЕЦ СО ПРИВАТНА ФИРМА ЗА СОБИРАЊЕ СМЕТ

Раскинат е договорот за собирање смет од 1,2 милиони евра што минатата недела струмички „Комуналец“ го склучи со приватната фирма „Дасмак“. Градоначал ...
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМИЦА ЈАНЕВСКИ БАРА КОМУНАЛЕЦ ДА ГО ПОНИШТИ ДОГОВОРOT ЗА СОБИРАЊЕ СМЕТ ОД 1,2 МИЛИОНИ ЕВРА СО ПРИВАТНА ФИРМА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА СТРУМИЦА ЈАНЕВСКИ БАРА КОМУНАЛЕЦ ДА ГО ПОНИШТИ ДОГОВОРOT ЗА СОБИРАЊЕ СМЕТ ОД 1,2 МИЛИОНИ ЕВРА СО ПРИВАТНА ФИРМА

Градоначалникот на Струмица Коста Јаневски рече дека изминативе денови и усно и писмено побарал од менаџментот на струмичкото јавно претпријатие „Кому ...
СТРУМИЧКИ КОМУНАЛЕЦ ЗА 1,2 МИЛИОНИ ЕВРА АНГАЖИРАШЕ ПРИВАТНА ФИРМА ЗА СОБИРАЊЕ СМЕТ

СТРУМИЧКИ КОМУНАЛЕЦ ЗА 1,2 МИЛИОНИ ЕВРА АНГАЖИРАШЕ ПРИВАТНА ФИРМА ЗА СОБИРАЊЕ СМЕТ

Јавното претпријатие Комуналец склучи договор за подигање смет од градот и населените места во Општина Струмица со струмичката фирма „Дасмак“ за околу ...
СЕДУМНАЕСЕТ ТРАКТОРИ ЃУБРЕ СОБРАНИ ЗА ТРИ ДЕНА ЧИСТЕЊЕ ПО ПРВОМАЈСКИОТ ИЗЛЕТ ОКОЛУ ВЕЛЕС

СЕДУМНАЕСЕТ ТРАКТОРИ ЃУБРЕ СОБРАНИ ЗА ТРИ ДЕНА ЧИСТЕЊЕ ПО ПРВОМАЈСКИОТ ИЗЛЕТ ОКОЛУ ВЕЛЕС

Три дена комуналците од велешкото Јавно комунално претпријатие „Дервен“ го чистеа сметот што посетителите го оставија по првомајскиот празник на излет ...
СЕ РАСИПАА ТРИ КАМИОНИ ЗА ЃУБРЕ НА ВЕЛЕШКИТЕ КОМУНАЛЦИ, ОПШТИНАТА ДОЛЖИ ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ОТИ 4 ГОДИНИ НЕ ПЛАЌАЛА ФАКТУРИ

СЕ РАСИПАА ТРИ КАМИОНИ ЗА ЃУБРЕ НА ВЕЛЕШКИТЕ КОМУНАЛЦИ, ОПШТИНАТА ДОЛЖИ ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ОТИ 4 ГОДИНИ НЕ ПЛАЌАЛА ФАКТУРИ

Вчера се расипале три камиони од застарениот и со години необновуван возен парк на Јавното комунално претпријатие „Дервен“ во Велес, па ѓубрето во одд ...
ТЕТОВО СЕ ДАВИ ВО ЃУБРЕ, А КОМУНАЛЕЦ РАБОТИ САМО НАВЕЧЕР ПОРАДИ СООБРАЌАЈНИОТ ХАОС ВО ГРАДОТ

ТЕТОВО СЕ ДАВИ ВО ЃУБРЕ, А КОМУНАЛЕЦ РАБОТИ САМО НАВЕЧЕР ПОРАДИ СООБРАЌАЈНИОТ ХАОС ВО ГРАДОТ

Тетово во овие летни месеци е затрупано со ѓубре. Контејнерите се преполни и се шири напријатна миризба од течностите кои се слеваат под нив. По обича ...
ПОПОВА ШАПКА СЕ ДАВИ ВО ЃУБРЕ, ЕКОЛОГИСТИТЕ БАРААТ ИТНА АКЦИЈА

ПОПОВА ШАПКА СЕ ДАВИ ВО ЃУБРЕ, ЕКОЛОГИСТИТЕ БАРААТ ИТНА АКЦИЈА

Пред речиси една година иницијативата „Да ја спасиме Попова Шапка“ организираше широка граѓанска акција за собирање на отпад од терените на планината ...
ЃУБРЕ ОД ТЕТОВО ПОДАРОК ЗА МЛАДОЖЕНЕЦОТ И НЕВЕСТАТА НА ЕКО СВАДБА

ЃУБРЕ ОД ТЕТОВО ПОДАРОК ЗА МЛАДОЖЕНЕЦОТ И НЕВЕСТАТА НА ЕКО СВАДБА

Необична „свадба“ се случуваше на градскиот плоштад во Тетово, ечеа зурли и тапани, се виеја ора, многу свадбари, дојдени од сите страни, им посакуваа ...
РЕГИОНАЛНИТЕ ДЕПОНИИ СЕ МОДЕЛ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ДИВИТЕ ДЕПОНИИ

РЕГИОНАЛНИТЕ ДЕПОНИИ СЕ МОДЕЛ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ДИВИТЕ ДЕПОНИИ

Македонија има национална стратегија и план за управување со отпадот, a за сите плански региони во Македонија најоптимално решение е по една локација ...
РУСИНО СТАВИ БЛОКАДА ЗА СМЕТОТ ОД ТЕТОВСКАТА ДЕПОНИЈА

РУСИНО СТАВИ БЛОКАДА ЗА СМЕТОТ ОД ТЕТОВСКАТА ДЕПОНИЈА

Жителите на гостиварското село Русино, каде се наоѓа истоимената регионална депонија го блокирале патот и не дозволуваат низ нивното село да поминуваа ...
1 2 10 / 14 НАПИСИ