Таг: Собрание

1 2 3 168 10 / 1674 НАПИСИ
НА ДЕНОТ РЕЗЕРВИРАН ЗА ПРАТЕНИЧКИ ПРАШАЊА, ПАРЛАМЕНТАРНОТО МНОЗИНСТВО ГИ ДОНЕСЕ ПЕТТЕ ЗАКОНИ ЗА ГРАДБАТА НА АВТОПАТИТЕ ОД „БЕХТЕЛ И ЕНКА“

НА ДЕНОТ РЕЗЕРВИРАН ЗА ПРАТЕНИЧКИ ПРАШАЊА, ПАРЛАМЕНТАРНОТО МНОЗИНСТВО ГИ ДОНЕСЕ ПЕТТЕ ЗАКОНИ ЗА ГРАДБАТА НА АВТОПАТИТЕ ОД „БЕХТЕЛ И ЕНКА“

По мал прекин на целодневната седница број 116 резервирана само за пратенички прашања, парламентарното мнозинство по 14.30 часот на седницата 115 ги д ...
ОД 517 КАНДИДАТИ НА АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ И ОБВИНИТЕЛИ, 107 ПАДНАЛЕ НА ТЕСТОТ ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИК, ОСТАНАТИТЕ ЧЕКААТ НА ПОСТРОГ ЗАКОН КОЈ Е ВО БРЗА СОБРАНИСКА ПРОЦЕДУРА

ОД 517 КАНДИДАТИ НА АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ И ОБВИНИТЕЛИ, 107 ПАДНАЛЕ НА ТЕСТОТ ЗА СТРАНСКИ ЈАЗИК, ОСТАНАТИТЕ ЧЕКААТ НА ПОСТРОГ ЗАКОН КОЈ Е ВО БРЗА СОБРАНИСКА ПРОЦЕДУРА

Досега најголемата, деветта генерација кандидати за образование на Академијата за судии и јавни обвинители, застана по првата елиминација за тестот за ...
СУМАТА ОД 300 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ПРИ ГРАДБА НА КОРИДОРИТЕ 8 и 10 МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПОТРОШИ, ЗАШТО ЌЕ СЕ ИСПЛАЌА ОТШТЕТА САМО ЗА ДИВОГРАДБИ ШТО ЌЕ ДОБИЈАТ НА СУД

СУМАТА ОД 300 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ПРИ ГРАДБА НА КОРИДОРИТЕ 8 и 10 МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПОТРОШИ, ЗАШТО ЌЕ СЕ ИСПЛАЌА ОТШТЕТА САМО ЗА ДИВОГРАДБИ ШТО ЌЕ ДОБИЈАТ НА СУД

Во новата верзија на Законот за експропријација отпадна фразата „без извршно судско решение“. Овој закон е дел од петте закони за изградба на стратешк ...
ГОСПОДИНОТ АХМЕТИ

ГОСПОДИНОТ АХМЕТИ

Ако оружје може да е толку достапно за деца, тогаш не е до децата. ...
ВМРО-ДПМНЕ ЕМ БАРА ДА ГО ВИДИ ДОГОВОРОТ СО „БЕХТЕЛ И ЕНКА“, ЕМ НЕ ОДИ НА КООРДИНАЦИЈА ДА ОДРЕДИ МЕСТО, ВРЕМЕ И СОБРАНИСКО ТЕЛО ШТО ЌЕ ГО РАЗГЛЕДУВА

ВМРО-ДПМНЕ ЕМ БАРА ДА ГО ВИДИ ДОГОВОРОТ СО „БЕХТЕЛ И ЕНКА“, ЕМ НЕ ОДИ НА КООРДИНАЦИЈА ДА ОДРЕДИ МЕСТО, ВРЕМЕ И СОБРАНИСКО ТЕЛО ШТО ЌЕ ГО РАЗГЛЕДУВА

Иако опозициската ВМРО-ДПМНЕ бара преку своите пратеници што имаат безбедносен сертификат да ги види класифицираните податоци и содржина во Договорот ...
ПО БАРАЊЕ НА СОВЕТНИЦИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ ОПШТИНА БИТОЛА ЌЕ ИМ ДАДЕ ПО 10.000 ДЕНАРИ НА СЕМЕЈСТВАТА НА ОСУДЕНИТЕ ЗА ОРГАНИЗИРАНИОТ НАПАД НА СОБРАНИЕТО 

ПО БАРАЊЕ НА СОВЕТНИЦИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ ОПШТИНА БИТОЛА ЌЕ ИМ ДАДЕ ПО 10.000 ДЕНАРИ НА СЕМЕЈСТВАТА НА ОСУДЕНИТЕ ЗА ОРГАНИЗИРАНИОТ НАПАД НА СОБРАНИЕТО 

Општина Битола ќе додели по 10.000 денари семејствата на осудените за организираниот напад на Собранието на 27 април 2017 година. Оваа иницијатива нас ...
НЕМААТ БЕЗБЕДНОСЕН СЕРТИФИКАТ ПРАТЕНИЦИТЕ ОД СОБРАНИСКИТЕ КОМИСИИ ШТО САКААТ ДА ГО ВИДАТ ТАЈНИОТ ДОГОВОР ЗА КОРИДОРИТЕ, ТИЕ ШТО ИМААТ НЕ СМЕЕ ДА ИМ ПРЕРАСКАЖАТ ШТО ВИДЕЛЕ

НЕМААТ БЕЗБЕДНОСЕН СЕРТИФИКАТ ПРАТЕНИЦИТЕ ОД СОБРАНИСКИТЕ КОМИСИИ ШТО САКААТ ДА ГО ВИДАТ ТАЈНИОТ ДОГОВОР ЗА КОРИДОРИТЕ, ТИЕ ШТО ИМААТ НЕ СМЕЕ ДА ИМ ПРЕРАСКАЖАТ ШТО ВИДЕЛЕ

Владата ќе го презентира Договорот за изградбата на Коридорот 8 и на Коридорот 10-д во собраниска процедура, но само пред оние пратеници што имаат без ...
КЛАДЕЊЕ ВО ТУНЕЛ

КЛАДЕЊЕ ВО ТУНЕЛ

Дај им пари за мир во куќа. Лекс специјалис за Арачиново ...
ПОВЛЕЧЕНИ ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО, ПОМИНАА ВО ПРВА ФАЗА ОСТАНАТИТЕ 8 ЗАКОНИ ЗА ОЛЕСНЕТА ИЗГРАДБА НА КОРИДОРИТЕ 8 И 10

ПОВЛЕЧЕНИ ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО, ПОМИНАА ВО ПРВА ФАЗА ОСТАНАТИТЕ 8 ЗАКОНИ ЗА ОЛЕСНЕТА ИЗГРАДБА НА КОРИДОРИТЕ 8 И 10

Пратениците од СДСМ, ДУИ и Алијанса, но без коалиционата ЛДП и без пратеничката Маја Морачанин, денеска со околу 55 гласови ги поминаа во прва фаза пр ...
ДРЖАВАТА ЌЕ ПЛАЌА ОТШТЕТА ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ ДУРИ И ЗА БЕСПРАВНО ИЗГРАДЕНИ ОБЈЕКТИ НА ЗЕМЈИШТЕТО ШТО ЌЕ СЕ ЕКСПРОПРИРА ЗА ИЗГРАДБАТА НА АВТОПАТИТЕ

ДРЖАВАТА ЌЕ ПЛАЌА ОТШТЕТА ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ ДУРИ И ЗА БЕСПРАВНО ИЗГРАДЕНИ ОБЈЕКТИ НА ЗЕМЈИШТЕТО ШТО ЌЕ СЕ ЕКСПРОПРИРА ЗА ИЗГРАДБАТА НА АВТОПАТИТЕ

Државата да им плаќа отштета на сопствениците дури и за бесправно изградените објекти на нивното земјиште што ќе го експроприра за изградбата на Kорид ...
1 2 3 168 10 / 1674 НАПИСИ