Таг: СпејсЕкс

НОВАТА РАКЕТА НА ИЛОН МАСК ПРВПАТ СЕ СПУШТИ БЕЗ ДА ЕКСПЛОДИРА

НОВАТА РАКЕТА НА ИЛОН МАСК ПРВПАТ СЕ СПУШТИ БЕЗ ДА ЕКСПЛОДИРА

„СпејсЕкс“ ја лансираше и за првпат успешно приземји својата футуристичка ракета „старшип“, со која Илон Маск во иднина планира да праќа луѓе на Месеч ...
ЧЕТВОРИЦА АСТРОНАУТИ СЛЕТАА ВО ВОДА НОЌЕ ПРВПАТ ПО 50 ГОДИНИ

ЧЕТВОРИЦА АСТРОНАУТИ СЛЕТАА ВО ВОДА НОЌЕ ПРВПАТ ПО 50 ГОДИНИ

Во темница, четворица астронаути слетаа во вода утринава во Мексиканскиот залив, близу Флорида, означувајќи успешен крај за мисијата на НАСА, предводе ...
НАСА ЈА ИЗБРА КОМПАНИЈАТА НА ИЛОН МАСК „СПЕЈСЕКС“ ДА ГИ ВРАТИ ЛУЃЕТО НА МЕСЕЧИНАТА

НАСА ЈА ИЗБРА КОМПАНИЈАТА НА ИЛОН МАСК „СПЕЈСЕКС“ ДА ГИ ВРАТИ ЛУЃЕТО НА МЕСЕЧИНАТА

НАСА ја избра компанијата на Илон Маск „СпејсЕкс“ да го направи модулот за слетување со кој луѓето би се вратиле на Месечината до крајот на оваа децен ...
НОВАТА РАКЕТА НА ИЛОН МАСК ГО ИМАШЕ ПРВОТО УСПЕШНО СЛЕТУВАЊЕ, НО ПОТОА СЕПАК ЕКСПЛОДИРАШЕ

НОВАТА РАКЕТА НА ИЛОН МАСК ГО ИМАШЕ ПРВОТО УСПЕШНО СЛЕТУВАЊЕ, НО ПОТОА СЕПАК ЕКСПЛОДИРАШЕ

„СпејсЕкс“, компанијата на Илон Маск, успешно приземји еден од прототиповите на ракетата „Старшип“ по завршувањето на пробен лет на голема надморска в ...
НОВАТА РАКЕТА НА ИЛОН МАСК ЕКСПЛОДИРАШЕ ПРИ СЛЕТУВАЊЕТО

НОВАТА РАКЕТА НА ИЛОН МАСК ЕКСПЛОДИРАШЕ ПРИ СЛЕТУВАЊЕТО

Прототипот на новата ракета на „СпејсЕкс“ експлодираше при обидот да слета откако имаше успешно полетување од полигонот на компанијата во Бока Чика, Т ...
САТЕЛИТИТЕ НА ИЛОН МАСК ВЕЧЕРВА ПАК ПОМИНАА НАД МАКЕДОНИЈА

САТЕЛИТИТЕ НА ИЛОН МАСК ВЕЧЕРВА ПАК ПОМИНАА НАД МАКЕДОНИЈА

Нова серија сателити „старлинк“ вечерва можеше да се види како поминува на небото над Македонија. Станува збор за малите сателити што периодично ги ...
6 / 6 НАПИСИ