Таг: стоматолози

БИТОЛА ИМА НАЈМНОГУ ЗАБНИ АМБУЛАНТИ ОСВЕН СКОПЈЕ, НО ТЕТОВО ИМА ПОВЕЌЕ ЗАБАРИ

БИТОЛА ИМА НАЈМНОГУ ЗАБНИ АМБУЛАНТИ ОСВЕН СКОПЈЕ, НО ТЕТОВО ИМА ПОВЕЌЕ ЗАБАРИ

Битола по број на стоматолошки ординации и понатаму останува најголем стоматолошки центар во земјава, освен Скопје. Сепак, само за конец предничи пред ...
ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ И СТОМАТОЛОЗИ ДОБИЈА ПОВИСОКА КАПИТАЦИЈА

ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ И СТОМАТОЛОЗИ ДОБИЈА ПОВИСОКА КАПИТАЦИЈА

Приватните лекари и стоматолози од почетокот на годинава добија повисока вредност на капитациониот бод, според одлуката која е излезена во Службен вес ...
ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ ЧЕКААТ ДА ИЗЛЕЗЕ ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ДОКУМЕНТОТ ДЕКА КАПИТАЦИЈАТА ЌЕ СЕ ПОКАЧИ НА 75 ДЕНАРИ, А НА СТОМАТОЛОЗИТЕ НА 61 ДЕНАР

ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ ЧЕКААТ ДА ИЗЛЕЗЕ ВО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ДОКУМЕНТОТ ДЕКА КАПИТАЦИЈАТА ЌЕ СЕ ПОКАЧИ НА 75 ДЕНАРИ, А НА СТОМАТОЛОЗИТЕ НА 61 ДЕНАР

Приватните лекари се во исчекување дали Владата ќе ја реализира најавата за покачување на капитацијата. Во време на нивниот протест на почетокот на се ...
УТРЕ ПРОТЕСТ НА СТОМАТОЛОЗИТЕ, БАРААТ НОВ МОДЕЛ НА ФИНАНСИРАЊЕ

УТРЕ ПРОТЕСТ НА СТОМАТОЛОЗИТЕ, БАРААТ НОВ МОДЕЛ НА ФИНАНСИРАЊЕ

Стоматолозите кои имаат приватни ординации утре во 12 часот ќе протестираат пред Министерството за здравство, барајќи веќе да нема запишување на матич ...
ПРОТЕСТ НА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ, ОД ФОНДОТ БАРААТ ПОВЕЌЕ ПАРИ ПО ПАЦИЕНТ

ПРОТЕСТ НА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ, ОД ФОНДОТ БАРААТ ПОВЕЌЕ ПАРИ ПО ПАЦИЕНТ

Со протест пред просториите на подрачната единица на Фондот за здравство (ФЗО), матичните лекари од Велес го искажаа незадоволство од состојбата во пр ...
СТОМАТОЛОШКИТЕ ТИМОВИ ОД ЈАВНОТО И ПРИВАТНО ЗДРАВСТВО ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19 ВО ПРВАТА ФАЗА, ВЕЛИ СТОМАТОЛОШКАТА КОМОРА

СТОМАТОЛОШКИТЕ ТИМОВИ ОД ЈАВНОТО И ПРИВАТНО ЗДРАВСТВО ЌЕ СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19 ВО ПРВАТА ФАЗА, ВЕЛИ СТОМАТОЛОШКАТА КОМОРА

Сите стоматолози од јавно-здравствените установи во земјава и од приватното здравство ќе се вакцинираат против ковид-19 во првата фаза, а заинтересира ...
ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ ИМ ГИ ПРОДОЛЖИ НА ШЕСТ МЕСЕЦИ СТАРИТЕ ДОГОВОРИ НА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ, ГИНЕКОЛОЗИТЕ, СТОМАТОЛОЗИТЕ И ЛАБОРАТОРИИТЕ

ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЌЕ ИМ ГИ ПРОДОЛЖИ НА ШЕСТ МЕСЕЦИ СТАРИТЕ ДОГОВОРИ НА МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ, ГИНЕКОЛОЗИТЕ, СТОМАТОЛОЗИТЕ И ЛАБОРАТОРИИТЕ

Фондот за здравствено осигурување ќе потпише анекс на постоечките договори со избраните лекари, гинеколозите, педијатрите и лабораториите и тој ќе се ...
7 / 7 НАПИСИ