Таг: Светска метеоролошка организација

ЕКСТРЕМНИТЕ ЖЕШКИ БРАНОВИ И КАТАСТРОФАЛНИ ПОПЛАВИ СЕ НОВОТО НОРМАЛНО, СЕ ВЕЛИ ВО ИЗВЕШТАЈОТ НА СВЕТСКАТА МЕТЕОРОЛОШКА ОРГАНИЗАЦИЈА

ЕКСТРЕМНИТЕ ЖЕШКИ БРАНОВИ И КАТАСТРОФАЛНИ ПОПЛАВИ СЕ НОВОТО НОРМАЛНО, СЕ ВЕЛИ ВО ИЗВЕШТАЈОТ НА СВЕТСКАТА МЕТЕОРОЛОШКА ОРГАНИЗАЦИЈА

Екстремните климатски настани, вклучувајќи моќни жешки бранови и уништувачки поплави, сега се новото нормално, се вели во извештајот на Светската мете ...
НЕМА ПОВЛЕКУВАЊЕ ОД ПАРИСКИОТ ДОГОВОР ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ, ВЕЛИ ГЕРМАНИЈА

НЕМА ПОВЛЕКУВАЊЕ ОД ПАРИСКИОТ ДОГОВОР ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ, ВЕЛИ ГЕРМАНИЈА

Германската министерка за животна средина Барбара Хендрикс кажа дека договорот од Париз за борба против климатските промени е неповратен, откако прего ...
ЗЕМЈАТА ДЕНЕС Е ЗАГАДЕНА КАКО ШТО БИЛА ПРЕД ПЕТ МИЛИОНИ ГОДИНИ, ОБЈАВИ СВЕТСКАТА МЕТЕОРОЛОШКА ОРГАНИЗАЦИЈА

ЗЕМЈАТА ДЕНЕС Е ЗАГАДЕНА КАКО ШТО БИЛА ПРЕД ПЕТ МИЛИОНИ ГОДИНИ, ОБЈАВИ СВЕТСКАТА МЕТЕОРОЛОШКА ОРГАНИЗАЦИЈА

Количината на стакленички гасови во атмосферата се зголеми со најбрза стапка што досега е регистрирана, објави денес Светската метеоролшка организациј ...
3 / 3 НАПИСИ