Таг: свињи

1 2 10 / 13 НАПИСИ
ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ЖИВОТНИОТ СТАНДАРД НА СВИЊИТЕ ГЕРМАНСКИТЕ ФАРМЕРИ ЌЕ ДОБИЈАТ МИЛИЈАРДА ЕВРА ОД ЕУ

ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ЖИВОТНИОТ СТАНДАРД НА СВИЊИТЕ ГЕРМАНСКИТЕ ФАРМЕРИ ЌЕ ДОБИЈАТ МИЛИЈАРДА ЕВРА ОД ЕУ

Европската комисија одобри две владини шеми кои треба да им помогнат на фармерите во Германија да го подобрат животниот стандард на свињите.  Со двет ...
НА 3 КИЛОМЕТРИ ОД ЦЕНТАРОТ НА КУМАНОВО СЕ ЗАКОПУВААТ СВИЊИ УГИНАТИ ОД АФРИКАНСКА ЧУМА, КРВ ТЕЧЕ ПО ПАТ, ПРОТЕСТИРААТ ЖИТЕЛИТЕ НА РЕЧИЦА, А ЗАГРОЗЕНИ СЕ ПЕТ НАСЕЛБИ

НА 3 КИЛОМЕТРИ ОД ЦЕНТАРОТ НА КУМАНОВО СЕ ЗАКОПУВААТ СВИЊИ УГИНАТИ ОД АФРИКАНСКА ЧУМА, КРВ ТЕЧЕ ПО ПАТ, ПРОТЕСТИРААТ ЖИТЕЛИТЕ НА РЕЧИЦА, А ЗАГРОЗЕНИ СЕ ПЕТ НАСЕЛБИ

Жителите на кумановското село Речица бараат од надлежните да ја повлечат одлуката за закопување на угинатите свињи од африканска чума во близина на ни ...
ЖИТЕЛИТЕ НА КУМАНОВСКОТО СЕЛО ЉУБОДРАГ НЕ ИМ ДОЗВОЛИЈА НА ИНСПЕКТОРИТЕ ДА ИМ ГИ УНИШТАТ СВИЊИТЕ, ШЕСТ МЕСЕЦИ ПО ЕДЕН СЛУЧАЈ НА АФРИКАНСКА ЧУМА

ЖИТЕЛИТЕ НА КУМАНОВСКОТО СЕЛО ЉУБОДРАГ НЕ ИМ ДОЗВОЛИЈА НА ИНСПЕКТОРИТЕ ДА ИМ ГИ УНИШТАТ СВИЊИТЕ, ШЕСТ МЕСЕЦИ ПО ЕДЕН СЛУЧАЈ НА АФРИКАНСКА ЧУМА

Жителите на кумановското село Љубодраг денеска два часа со механизација го блокираа стариот пат Куманово-Скопје за да ги спречат инспекторите од Агенц ...
НЀ ТЕРААТ ДА ПОТПИШЕМЕ ДЕКА СВИЊИТЕ НИ СЕ БОЛНИ ОД АФРИКАНСКА ЧУМА И ПОКРАЈ НЕГАТИВНИТЕ РЕЗУЛТАТИ, ОБВИНИЈА СТОЧАРИТЕ НА ПРОТЕСТОТ ВО ЉУБОДРАГ

НЀ ТЕРААТ ДА ПОТПИШЕМЕ ДЕКА СВИЊИТЕ НИ СЕ БОЛНИ ОД АФРИКАНСКА ЧУМА И ПОКРАЈ НЕГАТИВНИТЕ РЕЗУЛТАТИ, ОБВИНИЈА СТОЧАРИТЕ НА ПРОТЕСТОТ ВО ЉУБОДРАГ

Жителите на кумановските села Љубодраг, Умин Дол и Ново Село, денеска со механизација два часа го блокираа стариот пат Куманово-Скопје, во знак на рев ...
СТОЧАРИТЕ ОД ТРИ КУМАНОВСКИ СЕЛА НЕ ДОЗВОЛУВААТ ДА СЕ УНИШТАТ СВИЊИТЕ КОИ НЕ СЕ ПОЗИТИВНИ НА АФРИКАНСКА ЧУМА, УТРЕ ЌЕ ИЗЛЕЗАТ НА ПРОТЕСТ

СТОЧАРИТЕ ОД ТРИ КУМАНОВСКИ СЕЛА НЕ ДОЗВОЛУВААТ ДА СЕ УНИШТАТ СВИЊИТЕ КОИ НЕ СЕ ПОЗИТИВНИ НА АФРИКАНСКА ЧУМА, УТРЕ ЌЕ ИЗЛЕЗАТ НА ПРОТЕСТ

Жителите на кумановските села Љубодраг, Умин Дол и Ново Село утре ќе го блокираат стариот пат Куманово-Скопје за да ги спречат претставниците од Агенц ...
БОЛЕСТА АФРИКАНСКА СВИНСКА ЧУМА ОТКРИЕНА ВО ДВЕ ОДГЛЕДУВАЛИШТА НА СВИЊИ ВО ДЕЛЧЕВСКО

БОЛЕСТА АФРИКАНСКА СВИНСКА ЧУМА ОТКРИЕНА ВО ДВЕ ОДГЛЕДУВАЛИШТА НА СВИЊИ ВО ДЕЛЧЕВСКО

Во две одгледувалишта на свињи во делчевското село Драмче откриено е присуство на болеста африканска свинска чума, соопшти Агенцијата за храна и ветер ...
ТРИ АГРЕСИВНИ РОТВАЈЛЕРИ МУ ИЗБЕГАЛЕ НА ГАЗДАТА ВО ЧУЧЕР-САНДЕВО, ВЛЕГЛЕ ВО КОЧИНА И ГИ ИЗЕЛЕ СВИЊИТЕ

ТРИ АГРЕСИВНИ РОТВАЈЛЕРИ МУ ИЗБЕГАЛЕ НА ГАЗДАТА ВО ЧУЧЕР-САНДЕВО, ВЛЕГЛЕ ВО КОЧИНА И ГИ ИЗЕЛЕ СВИЊИТЕ

Три агресивни кучиња ротвајлери утрово му избегале на газдата во Општина Чучер-Сандево близу Скопје, влегле во кочина, ги нападнале и ги изеле свињите ...
ПОРАДИ БОЛЕСТА СИН ЈАЗИК СЛЕДИ ЗАБРАНА ЗА ПРОМЕТ И НА ПОКРУПНИОТ ДОБИТОК, ОВЦИТЕ И КОЗИТЕ, МОЖЕ ДА СНЕМА МЕСО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

ПОРАДИ БОЛЕСТА СИН ЈАЗИК СЛЕДИ ЗАБРАНА ЗА ПРОМЕТ И НА ПОКРУПНИОТ ДОБИТОК, ОВЦИТЕ И КОЗИТЕ, МОЖЕ ДА СНЕМА МЕСО ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

Сточните пазари во Македонија пред три месеци добија забрана за промет на ситен добиток, свињи и прасиња поради појавата на болеста африканска свинска ...
ПЦОВИСАНИТЕ СВИЊИ НАЈДЕНИ ПРЕД ЕДЕН МЕСЕЦ БЛИЗУ ВЕЛЕС НЕ БИЛЕ ЗАРАЗЕНИ СО СВИНСКА ЧУМА, ВЕЛИ ВЕТЕРИНАРНАТА ИНСПЕКЦИЈА

ПЦОВИСАНИТЕ СВИЊИ НАЈДЕНИ ПРЕД ЕДЕН МЕСЕЦ БЛИЗУ ВЕЛЕС НЕ БИЛЕ ЗАРАЗЕНИ СО СВИНСКА ЧУМА, ВЕЛИ ВЕТЕРИНАРНАТА ИНСПЕКЦИЈА

Пцовисаните свињи, кои пред месец дена беа пронајдени во околината на Велес, не се болни од опасни заразни болести актуелни во животинскиот свет и не ...
ДЕСЕТИНА ПЦОВИСАНИ СВИЊИ НЕКОЛКУ ДЕНА ЛЕЖАТ НА ПАТОТ ПОМЕЃУ ВЕЛЕШКИТЕ СЕЛА МАМУТЧЕВО И ИВАНКОВЦИ

ДЕСЕТИНА ПЦОВИСАНИ СВИЊИ НЕКОЛКУ ДЕНА ЛЕЖАТ НА ПАТОТ ПОМЕЃУ ВЕЛЕШКИТЕ СЕЛА МАМУТЧЕВО И ИВАНКОВЦИ

Десетина пцовисани свињи се наоѓаат на патот помеѓу селата Мамутчево и Иванковци. Таму биле повеќе денови. Од нив се шири смрдеа и е лошата глетка за ...
1 2 10 / 13 НАПИСИ