Таг: Тетово

1 2 3 57 10 / 570 НАПИСИ
ТЕТОВО ЌЕ ГО ПОСКАПИ ПАРКИРАЊЕТО И ЌЕ ДОБИЕ НОВИ 2.850 ПАРКИНГ МЕСТА, НА ПОПОВА ШАПКА ЌЕ СЕ ГРАДИ КАТНА ГАРАЖА

ТЕТОВО ЌЕ ГО ПОСКАПИ ПАРКИРАЊЕТО И ЌЕ ДОБИЕ НОВИ 2.850 ПАРКИНГ МЕСТА, НА ПОПОВА ШАПКА ЌЕ СЕ ГРАДИ КАТНА ГАРАЖА

Цените за паркирање во Тетово од 28 јануари ќе бидат повисоки за 10 денари. Оваа одлука беше донесена на последната седница на Советот на Општина Тето ...
ЦЕВКОВОДОТ ОД ЛЕШНИЦА БИЛ ПУШТЕН БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КАСАМИ ЌЕ ПРАВИ РЕВИЗИЈА

ЦЕВКОВОДОТ ОД ЛЕШНИЦА БИЛ ПУШТЕН БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КАСАМИ ЌЕ ПРАВИ РЕВИЗИЈА

Во Тетово веќе седми ден има рестрикции на водата за пиење, поради големиот дефект на цевководот со кој градот се снабдува со вода за пиење од зафатот ...
ТЕТОВО СО 5-ЧАСОВНИ РЕСТРИКЦИИ НА ВОДА ОТИ ПАК ИМА ДЕФЕКТ НА ЦЕВКОВОДОТ ОД ЛЕШНИЦА

ТЕТОВО СО 5-ЧАСОВНИ РЕСТРИКЦИИ НА ВОДА ОТИ ПАК ИМА ДЕФЕКТ НА ЦЕВКОВОДОТ ОД ЛЕШНИЦА

Не помина ниту еден месец и повторно се случи голем дефект на цевководот со кој од месноста Лешница се зафаќа водата за пиење за Тетово. Дефектот пред ...
ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА МАНАСТИРОТ „СВЕТИ НАУМ“ НА ПОПОВА ШАПКА

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА МАНАСТИРОТ „СВЕТИ НАУМ“ НА ПОПОВА ШАПКА

Големиот црковен празник Св. Наум Охридски традиционално беше одбележан во истоимениот манастирски комплекс на Попова Шапка. Во присуство на свештениц ...
ЗАТВОРЕНИЦИ ВО ИДРИЗОВО СПИЈАТ ПО ДВАЈЦА ВО ЕДИНЕЧЕН КРЕВЕТ, А ЕДЕН СЕ СНАШОЛ, СИ СТАВИЛ ДУШЕК НАД ТЕЛЕВИЗОР, ВО КУМАНОВСКИОТ ЗАТВОР ИГРАЛИШТЕТОТО Е СО ЕДНА СТАТИВА

ЗАТВОРЕНИЦИ ВО ИДРИЗОВО СПИЈАТ ПО ДВАЈЦА ВО ЕДИНЕЧЕН КРЕВЕТ, А ЕДЕН СЕ СНАШОЛ, СИ СТАВИЛ ДУШЕК НАД ТЕЛЕВИЗОР, ВО КУМАНОВСКИОТ ЗАТВОР ИГРАЛИШТЕТОТО Е СО ЕДНА СТАТИВА

Затворите во Македонија, особено тој во Идризово, го достигнаа врвот на пренатрупаноста и според последниот извештај на Хелсиншкиот комитет и Млади пр ...
ТЕТОВЦИ ЛАНИ 132 ДЕНА ДИШЕЛЕ ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, НАЈКРИТИЧНИ БИЛЕ ЗИМСКИТЕ МЕСЕЦИ

ТЕТОВЦИ ЛАНИ 132 ДЕНА ДИШЕЛЕ ЗАГАДЕН ВОЗДУХ, НАЈКРИТИЧНИ БИЛЕ ЗИМСКИТЕ МЕСЕЦИ

Тетовци и натаму дишат загаден воздух. Од месечните податоци од Државниот автоматски мониторинг систем за квалитет на амбиенталниот воздух се гледа де ...
ОТКРИЕН ЖИВОПИС ОД 14. ВЕК ВО ЦРКВАТА „СВЕТА БОГОРОДИЦА“ ВО ЛЕШОК

ОТКРИЕН ЖИВОПИС ОД 14. ВЕК ВО ЦРКВАТА „СВЕТА БОГОРОДИЦА“ ВО ЛЕШОК

Малата црква „Успение на Св. Богородица“, која се наоѓа во комплексот на Лешочкиот манастир, спаѓа меѓу најстарите и многу значајни цркви за македонск ...
54-ГОДИШНИОТ МАРАТОНЕЦ АДЕМ СЕЛМАНИ СЕКОЈ ДЕН ТРЧА ОКОЛУ ТЕТОВСКОТО КАЛЕ

54-ГОДИШНИОТ МАРАТОНЕЦ АДЕМ СЕЛМАНИ СЕКОЈ ДЕН ТРЧА ОКОЛУ ТЕТОВСКОТО КАЛЕ

На 54-годишниот тетовскиот атлетичар Адем Селмани секој ден му е исполнет со трчање, иако Тетово нема никакви услови ниту инфраструктура за тренирање ...
СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ТЕТОВО НА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА ПОКРЕНА ИНИЦИЈАТИВА ЗА СУСПЕНЗИЈА НА ДУП ЗА БЛОК 57, ОПОЗИЦИСКИТЕ СОВЕТНИЦИ СИ ЗАМИНАА

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ТЕТОВО НА ВОНРЕДНА СЕДНИЦА ПОКРЕНА ИНИЦИЈАТИВА ЗА СУСПЕНЗИЈА НА ДУП ЗА БЛОК 57, ОПОЗИЦИСКИТЕ СОВЕТНИЦИ СИ ЗАМИНАА

Тетовските советници повеќе од еден час расправаа зошто на ден пред крајот на годината се свикува вонредна седница на која беше покрената иницијатива ...
ОПШТИНА ТЕТОВО НАПРАВИ ЈАВНА ДЕБАТА НА ДЕН ПРЕД ДОНЕСУВАЊЕТО НА БУЏЕТОТ ЗА 2022

ОПШТИНА ТЕТОВО НАПРАВИ ЈАВНА ДЕБАТА НА ДЕН ПРЕД ДОНЕСУВАЊЕТО НА БУЏЕТОТ ЗА 2022

Буџетот на Општина Тетово за 2022 година денеска беше ставен на јавна дебата пред граѓаните на Општината. Ова е за првпат досега буџетот да биде ставе ...
1 2 3 57 10 / 570 НАПИСИ