Таг: Тетово

1 2 3 4 5 40 30 / 397 НАПИСИ
ЖЕНСКИОТ ФУДБАЛСКИ КЛУБ ЉУБОТЕН СЕ ЗАСИЛИ СО УШТЕ ЕДНА БРАЗИЛКА

ЖЕНСКИОТ ФУДБАЛСКИ КЛУБ ЉУБОТЕН СЕ ЗАСИЛИ СО УШТЕ ЕДНА БРАЗИЛКА

По Роналдиња, женскиот фудбалски клуб Љуботен од Тетово се засилува со уште една Бразилка, Талија Гомерс Фаријас. Претседателот на клубот Драгољуб Бог ...
ВО ТЕТОВСКО КАМЕЊАНЕ ОТВОРЕНА НОВА ГРАДИНКА СО ВЛАДИН ГРАНТ ОД 260.000 ЕВРА

ВО ТЕТОВСКО КАМЕЊАНЕ ОТВОРЕНА НОВА ГРАДИНКА СО ВЛАДИН ГРАНТ ОД 260.000 ЕВРА

Тетовското село Камењане доби нова градинка во која ќе можат да престојуваат 87 деца на возраст до шест години. Станува збор за современ објект, за ко ...
СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ „МОША ПИЈАДЕ“ ОД ТЕТОВО ДОБИ СТАКЛЕНИК И МЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА

СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ „МОША ПИЈАДЕ“ ОД ТЕТОВО ДОБИ СТАКЛЕНИК И МЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА

Средното стручно училиште „Моша Пијаде“ од Тетово, кое неодамна прерасна во образовен центар, доби стакленик и метеорoлошка станица, кои ќе послужат з ...
ТЕТОВСКАТА ПОЛИЦИЈА СМИРУВАШЕ ТУРКАНИЦИ ПРИ ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ИНВЕРТЕРИ

ТЕТОВСКАТА ПОЛИЦИЈА СМИРУВАШЕ ТУРКАНИЦИ ПРИ ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ИНВЕРТЕРИ

Општина Тетово го објави вториот јавен повик за субвенции за набавка на инвертер клима-уреди и тоа предизвика невидени турканици пред канцеларијата ка ...
ЖИТЕЛИТЕ НА ТЕТОВСКОТО РОМСКО МААЛО ЖИВЕАТ СО СТРАВ ДЕКА ЕРОЗИЈАТА ЌЕ ИМ ГИ ОДНЕСЕ ДОМОВИТЕ

ЖИТЕЛИТЕ НА ТЕТОВСКОТО РОМСКО МААЛО ЖИВЕАТ СО СТРАВ ДЕКА ЕРОЗИЈАТА ЌЕ ИМ ГИ ОДНЕСЕ ДОМОВИТЕ

Жителите на ромската населба која се наоѓа под ридот Балтепе ведаш над градските гробишта се загрижени дека лизгањето на земјиштето може да им ги затр ...
ОБИЛНИТЕ ДОЖДОВИ ЈА ЗАМАТИЈА ВОДАТА ВО ТЕТОВСКИОТ ВОДОВОД И СЕ ЗАКАНУВААТ СО ИЗЛЕВАЊЕ НА ВАРДАР КАЈ НЕКОЛКУ СЕЛА

ОБИЛНИТЕ ДОЖДОВИ ЈА ЗАМАТИЈА ВОДАТА ВО ТЕТОВСКИОТ ВОДОВОД И СЕ ЗАКАНУВААТ СО ИЗЛЕВАЊЕ НА ВАРДАР КАЈ НЕКОЛКУ СЕЛА

Обилните дождови кои овие денови интензивно паѓаат во тетовскиот регион ги заматија изворите на Шар Палнина од кои Тетово се снабдува со вода за пиење ...
ТЕТОВЦИ ПОВТОРНО ИМААТ ПРОБЛЕМ СО ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ОТИ ОБИЛНИТЕ ДОЖДОВИ ГИ ЗАМАТИЈА ВОДИТЕ КАЈ ЛЕШНИЦА

ТЕТОВЦИ ПОВТОРНО ИМААТ ПРОБЛЕМ СО ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ОТИ ОБИЛНИТЕ ДОЖДОВИ ГИ ЗАМАТИЈА ВОДИТЕ КАЈ ЛЕШНИЦА

Тетовци повторно имаат проблеми со водата за пиење. Во делови од градот дотокот е намален, а во повисоките реони со часови нема вода. Причината за ова ...
ТЕТОВО ДОБИ МУРАЛ ПОСВЕТЕН НА ДОКТОРИТЕ ШТО СЕ БОРАТ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ

ТЕТОВО ДОБИ МУРАЛ ПОСВЕТЕН НА ДОКТОРИТЕ ШТО СЕ БОРАТ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ

На самиот влез во Тетово од страната од Скопје осамна голем мурал посветен во чест на докторите и медицинските работници кои секојдневно се борат прот ...
ДОСЕГА НАД 12.500 ТЕТОВЦИ КАЗНЕТИ ОТИ НЕ НОСЕЛЕ МАСКИ

ДОСЕГА НАД 12.500 ТЕТОВЦИ КАЗНЕТИ ОТИ НЕ НОСЕЛЕ МАСКИ

Откако е донесена мерката за носење на заштитни маски досега, тетовската полиција изрекла над 12.500 казни за непочитување на заштитата од ковид-19. Н ...
ТЕТОВО ОЧЕКУВА НОВ БРАН ЗАРАЗЕНИ СО КОРОНАВИРУС СО ДОАЃАЊЕТО НА ПЕЧАЛБАРИТЕ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ, СЕ ГРАДИ МОНТАЖНА БОЛНИЦА

ТЕТОВО ОЧЕКУВА НОВ БРАН ЗАРАЗЕНИ СО КОРОНАВИРУС СО ДОАЃАЊЕТО НА ПЕЧАЛБАРИТЕ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ, СЕ ГРАДИ МОНТАЖНА БОЛНИЦА

Во изминативе десетина денови, во Тетовскиот Регион се забележува тренд на намалување на бројот на заболени од ковид-19, додека се зголемува на бројот ...
1 2 3 4 5 40 30 / 397 НАПИСИ