Таг: Тиквеш

ЛОЗАРИТЕ НА СРЕДБА СО ВИНАРИЈАТА „ТИКВЕШ“, ДОГОВОРЕН ОТКУП НА ГРОЗЈЕТО ПО ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ЛАНСКИТЕ

ЛОЗАРИТЕ НА СРЕДБА СО ВИНАРИЈАТА „ТИКВЕШ“, ДОГОВОРЕН ОТКУП НА ГРОЗЈЕТО ПО ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ЛАНСКИТЕ

За два до три денари повеќе од лани винарската визба „Тиквеш“ ќе го откупува годинашниот род на грозјето. Оваа информација беше објавена на денешната ...
МАКЕДОНИЈА ЗА ПЕТ ГОДИНИ ЌЕ СТАНЕ СВЕТСКИ ПОЗНАТА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ВИНСКИ ТУРИЗАМ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „ТИКВЕШ“ ВУКИЌЕВИЌ

МАКЕДОНИЈА ЗА ПЕТ ГОДИНИ ЌЕ СТАНЕ СВЕТСКИ ПОЗНАТА ДЕСТИНАЦИЈА ЗА ВИНСКИ ТУРИЗАМ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА „ТИКВЕШ“ ВУКИЌЕВИЌ

За 15 отсто е зголемен бројот на вински туристи во винарската визба „Тиквеш”, споредено со минатата година, кажа денеска генералниот директор Радош Ву ...
СВЕТОЗАР ЈАНЕВСКИ ЈА ЗЕДЕ ПОД ЗАКУП БЕЛГРАДСКАТА ПИВАРНИЦА БИП ЗА 912.000 ЕВРА ГОДИШНО

СВЕТОЗАР ЈАНЕВСКИ ЈА ЗЕДЕ ПОД ЗАКУП БЕЛГРАДСКАТА ПИВАРНИЦА БИП ЗА 912.000 ЕВРА ГОДИШНО

Компанијата „М-6 Еден“ во сопственост на Светозар Јаневски стана закупец на Белградската индустрија за пиво (БИП). „М-6 Еден“на последната аукција ...
КУПИШТА ОТПАД ПО ВИНСКИТЕ ПАТИШТА ВО ТИКВЕШКО

КУПИШТА ОТПАД ПО ВИНСКИТЕ ПАТИШТА ВО ТИКВЕШКО

Купишта отпад по винските патишта во Тиквешко, оние кои водат до лозјата и винариите кои ја кријат македонската винска приказна, за која се прават нап ...
ЛОЗАРИТЕ СИ ГИ БАРААТ ПАРИТЕ ЗА ГРОЗЈЕТО

ЛОЗАРИТЕ СИ ГИ БАРААТ ПАРИТЕ ЗА ГРОЗЈЕТО

Лозарите од Тиквешко реагираат дека сѐ уште им е платена втората рата за грозјето продадено минатата година, а рокот истекува во среда. Денеска во Ско ...
БОЧВА ОД ДВА ТОНА КАКО СПОМЕНИК НА ВЛЕЗОТ НА КАВАДАРЦИ

БОЧВА ОД ДВА ТОНА КАКО СПОМЕНИК НА ВЛЕЗОТ НА КАВАДАРЦИ

На влезот на Кавадарци од правец на Росоман се поставува огромна дрвена бочва како симбол на градот на виното. Се работи за дрвена бочва за вино со ...
ДЕГУСТАЦИЈА НА ВИНО ОД ГОДИНЕШНАТА БЕРБА НА ФЕСТИВАЛОТ НА МЛАДО ВИНО ВО „ТИКВЕШ“

ДЕГУСТАЦИЈА НА ВИНО ОД ГОДИНЕШНАТА БЕРБА НА ФЕСТИВАЛОТ НА МЛАДО ВИНО ВО „ТИКВЕШ“

Љубителите на виното викендов имаа можност да присуствуваат на првото отворање на бочвите со вино од годинешната берба, кое традиционално се одржува в ...
7 / 7 НАПИСИ