Таг: ТИРЗ

1 2 10 / 12 НАПИСИ
ДЕСПОТОВСКИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА ОД ДИРЕКТОР НА ТИРЗ, АПАНАЖА НЕМА ДА БАРА

ДЕСПОТОВСКИ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА ОД ДИРЕКТОР НА ТИРЗ, АПАНАЖА НЕМА ДА БАРА

Директоот на Дирекцијата за технолошки-индустриски развојни зони (ТИРЗ) Јован Деспотовски денеска до Владата поднесе оставка од функцијата и притоа на ...
РАСКИНАТ ДОГОВОРОТ ЗА ИЗГРАДБА НА ФАБРИКА ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ ВО ТЕТОВО, ЗА КОЈА ДИМИТАР КОВАЧЕВСКИ И АРТАН ГРУБИ ПОСТАВИЈА КАМЕН-ТЕМЕЛНИК ВО 2022

РАСКИНАТ ДОГОВОРОТ ЗА ИЗГРАДБА НА ФАБРИКА ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ ВО ТЕТОВО, ЗА КОЈА ДИМИТАР КОВАЧЕВСКИ И АРТАН ГРУБИ ПОСТАВИЈА КАМЕН-ТЕМЕЛНИК ВО 2022

Нема да има ништо од производството на првиот електричен автомобил во Технолошко-индустриската развојна зона во Тетово. Од дирекцијата на ТИРЗ пристиг ...
СТРАНСКИОТ ИНВЕСТИТОР ЌЕ ДОБИЕ СРЕДСТВА ОД ДРЖАВАТА САМО ПОД УСЛОВ ПЛАТИТЕ ДА СЕ НАД ИЛЈАДА ЕВРА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ТИРЗ ДЕСПОТОВСКИ

СТРАНСКИОТ ИНВЕСТИТОР ЌЕ ДОБИЕ СРЕДСТВА ОД ДРЖАВАТА САМО ПОД УСЛОВ ПЛАТИТЕ ДА СЕ НАД ИЛЈАДА ЕВРА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ТИРЗ ДЕСПОТОВСКИ

Компанијата ќе добие поддршка од страна на државата преку грант за креирање на нови работни места, во износ од 3.250 евра по работно место, под услов, ...
КОМПАНИИТЕ ВО ТИРЗ ВО 2022 УПЛАТИЛЕ ВО БУЏЕТОТ ЗА 35 ОТСТО ПОВЕЌЕ ПАРИ ОТКОЛКУ ВО 2021, ИМА 16.700 ВРАБОТЕНИ

КОМПАНИИТЕ ВО ТИРЗ ВО 2022 УПЛАТИЛЕ ВО БУЏЕТОТ ЗА 35 ОТСТО ПОВЕЌЕ ПАРИ ОТКОЛКУ ВО 2021, ИМА 16.700 ВРАБОТЕНИ

Бројот на вработени во Технолошките индустриски развојни зони (ТИРЗ) во април повторно бележи раст и изнесува 16.700. Тоа е за 15% повеќе од април 202 ...
КАНАДСКАТА МАГНА МЕХАТРОНИКС Е НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТИРЗ, ДИРЕКТОРОТ ДЕСПОТОВСКИ КАЖА ДЕКА ЗА СЕКОЈ ДЕНАР ПОДДРШКА ОД ДРЖАВАТА, СЕ ВРАЌААТ ЧЕТИРИ

КАНАДСКАТА МАГНА МЕХАТРОНИКС Е НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ТИРЗ, ДИРЕКТОРОТ ДЕСПОТОВСКИ КАЖА ДЕКА ЗА СЕКОЈ ДЕНАР ПОДДРШКА ОД ДРЖАВАТА, СЕ ВРАЌААТ ЧЕТИРИ

Откако премиерот Димитар Ковачевски денеска ја најави првата голема странска инвестиција која ќе се отвори во Технолошки-индустриската развојна зона в ...
ЗАЦРТАНАТА МИЛИЈАРДА ЕВРА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ ВО ТИРЗ ЌЕ СЕ ОСТВАРИ И ПРЕД 2024 ГОДИНА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ ДЕСПОТОВСКИ, КОЈ ДЕНОВИВЕ ТРЕБА ДА ЈА СООПШТИ НАЈНОВАТА ИНВЕСТИЦИЈА

ЗАЦРТАНАТА МИЛИЈАРДА ЕВРА СТРАНСКИ ИНВЕСТИЦИИ ВО ТИРЗ ЌЕ СЕ ОСТВАРИ И ПРЕД 2024 ГОДИНА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ ДЕСПОТОВСКИ, КОЈ ДЕНОВИВЕ ТРЕБА ДА ЈА СООПШТИ НАЈНОВАТА ИНВЕСТИЦИЈА

Директорот на Технолошко-индустриските развојни зони (ТИРЗ) Јован Деспотовски деновиве ќе соопшти за нова странска инвестиција во зоните, а 2022 годин ...
ГЕРМАНСКА ФИРМА ЌЕ ПРОИЗВЕДУВА ЕЛЕКТРИЧНИ КОЛИ ВО ТЕТОВО

ГЕРМАНСКА ФИРМА ЌЕ ПРОИЗВЕДУВА ЕЛЕКТРИЧНИ КОЛИ ВО ТЕТОВО

Во технолошката индустриска развојна зона (ТИРЗ) во Тетово, германска компанија ќе произведува електрична кола, откако Владата денеска одобри давање д ...
СТРАНСКИ КОМПАНИИ КОИ САКАЛЕ ДА ИНВЕСТИРААТ ВО РУСИЈА СЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ВЛОЖУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА

СТРАНСКИ КОМПАНИИ КОИ САКАЛЕ ДА ИНВЕСТИРААТ ВО РУСИЈА СЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ВЛОЖУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Две од компаниите кои работат истовремено во Технолошко-индустриски развојни зони (ТИРЗ) во Македонија, како и во Украина, најверојатно ќе се спојат о ...
БРЕГАЛНИЦА Е ЗАГАДЕНА ОД ШТИПСКИ ПРЕВОЗНИК ВО ТИРЗ ЗОНАТА, БЕЛАТА ТЕЧНОСТ ИСТЕКЛА ОД ЦИСТЕРНА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БОЧВАРСКИ

БРЕГАЛНИЦА Е ЗАГАДЕНА ОД ШТИПСКИ ПРЕВОЗНИК ВО ТИРЗ ЗОНАТА, БЕЛАТА ТЕЧНОСТ ИСТЕКЛА ОД ЦИСТЕРНА, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БОЧВАРСКИ

По вчерашното објавување на веста дека реката Брегалница е загадена со непозната бела течност и целата вода во реката побеле, на лице место излегол и ...
ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА ПОЗИТИВНО ЌЕ ВЛИЈАЕ И ВРЗ НАШИТЕ ОБВРСКИ ОКОЛУ ИЗГРАДБАТА НА НАФТОВОДОТ ДО СОЛУН, ВЕЛИ АНЃУШЕВ

ДОГОВОРОТ СО ГРЦИЈА ПОЗИТИВНО ЌЕ ВЛИЈАЕ И ВРЗ НАШИТЕ ОБВРСКИ ОКОЛУ ИЗГРАДБАТА НА НАФТОВОДОТ ДО СОЛУН, ВЕЛИ АНЃУШЕВ

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев е оптимист дека потпишувањето на договорот со Грција позитивно ќе влијае врз натамошниот развој на мак ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ