Таг: Тито

1 214 / 14 НАПИСИ
И ПЕЛАГОНИЈА ИМАЛА СВОЈ ХИТЛЕР, ДУРИ НИ ТИТО НЕ МУ ПОМОГНАЛ, ПА МОРАЛ ДА СЕ ПРЕКРСТИ ВО КИРИЛ

И ПЕЛАГОНИЈА ИМАЛА СВОЈ ХИТЛЕР, ДУРИ НИ ТИТО НЕ МУ ПОМОГНАЛ, ПА МОРАЛ ДА СЕ ПРЕКРСТИ ВО КИРИЛ

Хитлер Здравески од прилепското село Лопатица го делел името со германскиот нацистички лидер, но не и карактерот. Пелагонискиот Хитлер бил роден во 19 ...
ИЗГРАДЕНА ЗА БАНАНИ, А ГИ ВОЗЕЛА ЕЛИЗАБЕТ ТЕЈЛОР И СОФИЈА ЛОРЕН – СЛАВНАТА ЈАХТА НА ТИТО, „ГАЛЕБ“ ЌЕ СТАНЕ МУЗЕЈ

ИЗГРАДЕНА ЗА БАНАНИ, А ГИ ВОЗЕЛА ЕЛИЗАБЕТ ТЕЈЛОР И СОФИЈА ЛОРЕН – СЛАВНАТА ЈАХТА НА ТИТО, „ГАЛЕБ“ ЌЕ СТАНЕ МУЗЕЈ

Откако во минататото беше главна сцена за геополитичко договарање и домаќин на најгламурозните ѕвезди на 20-тиот век, сега пропаднатата јахта на поран ...
ЗАСИТЕН ОД ВОЈНАТА И ОД ТИТО, ТЕМПО ПОЧНАЛ ДА СОБИРА СЛИКИ – ЗБИРКАТА ВУКМАНОВИЌ ВО СКОПЈЕ

ЗАСИТЕН ОД ВОЈНАТА И ОД ТИТО, ТЕМПО ПОЧНАЛ ДА СОБИРА СЛИКИ – ЗБИРКАТА ВУКМАНОВИЌ ВО СКОПЈЕ

Во Националната галерија на Македонија - Мала станица во тек е изложбата „Епизоди на модернизмот-избор од колекцијата Вукмановиќ“, како реципрочна сор ...
ДЕМОНСТРАНТИТЕ ПОСТАВИЈА БЕСИЛКА ПРЕД ОПШТИНА БИТОЛА

ДЕМОНСТРАНТИТЕ ПОСТАВИЈА БЕСИЛКА ПРЕД ОПШТИНА БИТОЛА

Бесилка направена од ортома демонстрантите  закачија на дрвјата спроти Општина Битола за време на вечерашниот протест за оставка на битолскиот градона ...
1 214 / 14 НАПИСИ