Таг: трансплантација

1 2 3 6 10 / 58 НАПИСИ
ВО ТЕК Е ВТОРА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ НА СКОПСКИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

ВО ТЕК Е ВТОРА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ НА СКОПСКИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

На скопскиот Клинички центар „Мајка Тереза“ во тек е трансплантација на црн дроб, на бубрези и на коскени ткива од починат дарител, соопшти Министерст ...
ОРГАНОДАРИТЕЛСТВОТО ДОБИВА СМИСЛА КОГА ПАЦИЕНТОТ СИ ОДИ ДОМА, РЕЧЕ ТИМОТ НА ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ ВО МАКЕДОНИЈА

ОРГАНОДАРИТЕЛСТВОТО ДОБИВА СМИСЛА КОГА ПАЦИЕНТОТ СИ ОДИ ДОМА, РЕЧЕ ТИМОТ НА ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ ВО МАКЕДОНИЈА

Првиот македонски пациент со трансплантиран црн дроб од починат дарител денеска си оди дома, по тринеделниот болнички третман, рече денеска проф. д-р ...
ВОЗБУДА И СОЛЗИ РАДОСНИЦИ ПО ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ KAJ 60-ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ

ВОЗБУДА И СОЛЗИ РАДОСНИЦИ ПО ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ KAJ 60-ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ

Возбудени лекари, инструментарки и сестри се гушкаа и си ги бришеа солзите радосници во операционата сала на Клиниката за дигестивнаа хирургија по прв ...
СРЦЕ ОД ПОЧИНАТА ДАРИТЕЛКА ПРЕСАДЕНО КАЈ 46-ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ НА КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОХИРУРГИЈА

СРЦЕ ОД ПОЧИНАТА ДАРИТЕЛКА ПРЕСАДЕНО КАЈ 46-ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ НА КЛИНИКАТА ЗА КАРДИОХИРУРГИЈА

Рано утрово на Клиниката за државна кардиохирургија, 46-годишен пациент со тешка срцева болест доби срце од починат дарител, соопшти Министерството за ...
ДВАЈЦА МЛАДИ ПАЦИЕНТИ ЌЕ ДОБИЈАТ БУБРЕГ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ

ДВАЈЦА МЛАДИ ПАЦИЕНТИ ЌЕ ДОБИЈАТ БУБРЕГ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ

Двајца млади пациенти на дијализа ќе добијат бубрег од починат дарител, чие семејство вчера попладне даде согласност за донација на органите. Во наред ...
ТРИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ НА КОСКЕНИ ТКИВА ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ЕДНАТА КАЈ 16-ГОДИШНА ДЕВОЈКА

ТРИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ НА КОСКЕНИ ТКИВА ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ЕДНАТА КАЈ 16-ГОДИШНА ДЕВОЈКА

На Клиниката за ортопедски болести при Kлиниката за трауматологија, ортопедски болести, анестезија, реанимација и интензивно лекување и ургентен цента ...
ПРВА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЛИГАМЕНТ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ Е ИЗВЕДЕНА НА КЛИНИКАТА ЗА ОРТОПЕДИЈА

ПРВА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЛИГАМЕНТ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ Е ИЗВЕДЕНА НА КЛИНИКАТА ЗА ОРТОПЕДИЈА

На Клиниката за ортопедски болести во Скопје, вчера за првпат беше изведена трансплантација на лигамент од починат дарител, соопшти Клиниката. 34-годи ...
АМЕРИКАНЕЦ ОДБИЕН ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА СРЦЕ ЗАШТО НЕ Е ВАКЦИНИРАН ПРОТИВ КОВИД-19

АМЕРИКАНЕЦ ОДБИЕН ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА СРЦЕ ЗАШТО НЕ Е ВАКЦИНИРАН ПРОТИВ КОВИД-19

Болница во Бостон одбива да му пресади срце на пациент зашто не е вакциниран против ковид-19. На 31-годишниот Ди Џеј Фергусон му е неопходно ново срце ...
ОПОЗИЦИЈАТА И СДСМ ВО СОБРАНИЕТО СЕ НАБЕДУВААТ КОЈ ПОВЕЌЕ  ИМ УГОДУВА НА ПРИВАТНИТЕ БОЛНИЦИ, ИТНАТА ПОМОШ НЕМА ДА СЕ ПРИВАТИЗИРА

ОПОЗИЦИЈАТА И СДСМ ВО СОБРАНИЕТО СЕ НАБЕДУВААТ КОЈ ПОВЕЌЕ ИМ УГОДУВА НА ПРИВАТНИТЕ БОЛНИЦИ, ИТНАТА ПОМОШ НЕМА ДА СЕ ПРИВАТИЗИРА

Опозицијата во Парламентот денеска со вкупно 2.000 амандмани за измените на Законот за здравствена заштита ја блокираше работата на Комисијата за здра ...
АМЕРИКАНСКИТЕ ХИРУРЗИ ПРВПАТ УСПЕШНО ПРЕСАДИЛЕ СВИНСКИ БУБРЕГ ВО ЧОВЕК

АМЕРИКАНСКИТЕ ХИРУРЗИ ПРВПАТ УСПЕШНО ПРЕСАДИЛЕ СВИНСКИ БУБРЕГ ВО ЧОВЕК

Американските хирурзи велат дека успешно пресадиле свински бубрег во човек, надевајќи се дека во иднина ова би можело да помогне да се надмине недости ...
1 2 3 6 10 / 58 НАПИСИ