Таг: „трикафта“

1 2 10 / 11 НАПИСИ
ПРЕДНОСТ ЗА „ТРИКАФТА“ ИМААТ ПАЦИЕНТИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА СО ПОЛОША БЕЛОДРОБНА ФУНКЦИЈА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА ДЕТСКА КЛИНИКА

ПРЕДНОСТ ЗА „ТРИКАФТА“ ИМААТ ПАЦИЕНТИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА СО ПОЛОША БЕЛОДРОБНА ФУНКЦИЈА, ВЕЛИ ДИРЕКТОРКАТА НА ДЕТСКА КЛИНИКА

Предност за терапијата со „трикафта“ имаат пациенти со полоша белодробна функција, сооошти в. д. директорката на Клиниката за детски болести, проф. д- ...
ГИ ДОНЕСОА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА НАБАВКА НА „ТРИКАФТА“, НО МЕСЕЦ ДЕНА НЕМААТ НИ ПЛАН НИ ПРОГРАМА ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО

ГИ ДОНЕСОА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА НАБАВКА НА „ТРИКАФТА“, НО МЕСЕЦ ДЕНА НЕМААТ НИ ПЛАН НИ ПРОГРАМА ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО

Здравствените институции сѐ уште немаат стапено во контакт со компанијата за набавката на лекот „трикафта“, нити пак се работи за програмата со која с ...
СОБРАНИЕТО ГИ ИЗГЛАСА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ СО КОИ МОЖЕ ДИРЕКТНО ДА СЕ НАБАВУВААТ ЛЕКОВИ ЗА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ

СОБРАНИЕТО ГИ ИЗГЛАСА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ СО КОИ МОЖЕ ДИРЕКТНО ДА СЕ НАБАВУВААТ ЛЕКОВИ ЗА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ

Пратениците донесоа Закон за дополнување на Законот за лекови и медицински средства со што ќе биде можно директна набавка на лек преку посебни договор ...
СТИГНА ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“, ВЕЛИ ГАСПАР ОД АСОЦИЈАЦИЈАТА ЗА ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА

СТИГНА ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“, ВЕЛИ ГАСПАР ОД АСОЦИЈАЦИЈАТА ЗА ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА

Лекот „Трикафта“ е стигнат во државава, потврди за МИА претседателот на Асоцијацијата за цистична фиброза, Фики Гаспар. Според него, лекот пристигнал ...
БИТОЛЧАНИ СЕ ЗБОГУВАА СО БЛАГОЈЧЕ ИЛИЈЕВСКИ КОЈ ПОЧИНА ЧЕКАЈЌИ ЛЕК ЗА ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, КРИТИКУВААТ ДЕКА Е ЖРТВА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ

БИТОЛЧАНИ СЕ ЗБОГУВАА СО БЛАГОЈЧЕ ИЛИЈЕВСКИ КОЈ ПОЧИНА ЧЕКАЈЌИ ЛЕК ЗА ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, КРИТИКУВААТ ДЕКА Е ЖРТВА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ

Битолчани денес се збогуваа со сограѓанинот Благојче Илиевски- Ѕвончарот кој боледуваше од цитична фиброза, а почина вчера  чекајќи државата да го наб ...
ЖАЛОСНО Е ВО 21. ВЕК ДА СЕ УМИРА ОД БОЛЕСТ ЗА КОЈА ИМА ЛЕК, БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ЗАПАЛИЈА СВЕЌИ ПРЕД ВЛАДАТА ВО СПОМЕН НА ПОЧИНАТИОТ ИЛИЈЕВСКИ

ЖАЛОСНО Е ВО 21. ВЕК ДА СЕ УМИРА ОД БОЛЕСТ ЗА КОЈА ИМА ЛЕК, БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ЗАПАЛИЈА СВЕЌИ ПРЕД ВЛАДАТА ВО СПОМЕН НА ПОЧИНАТИОТ ИЛИЈЕВСКИ

„Жалосно е што во 21. век имаме лек за цистична фиброза, а луѓе да умираат од оваа болест. Не требаше да умре Благојче па преку ноќ да се најдат пари“ ...
ОД БУЏЕТОТ СЕ ИЗДВОИЈА 140 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ДА СЕ КУПИ ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“ ЗА 8 БОЛНИ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, НАЈАВИ САЛИ

ОД БУЏЕТОТ СЕ ИЗДВОИЈА 140 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ДА СЕ КУПИ ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“ ЗА 8 БОЛНИ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, НАЈАВИ САЛИ

Обезбедени се 140 милиони денари за лекот „трикафта“ за 8 пациенти со цистична фиброза, објави на Фејсбук министерот за здравство Беким Сали. Станува ...
ПОЧИНА ПАЦИЕНТ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ЧЕКАЈЌИ ДРЖАВАТА ДА ГИ СМЕНИ ЗАКОНИТЕ И ДА ГО НАБАВИ ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“

ПОЧИНА ПАЦИЕНТ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ЧЕКАЈЌИ ДРЖАВАТА ДА ГИ СМЕНИ ЗАКОНИТЕ И ДА ГО НАБАВИ ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“

Почина Благојче Илиевски, пациент со цистична фиброза, објави Асоцијацијата за цистична фиброза (АЦФ), додавајќи дека не дочека да го прими лекот „три ...
ЗА ДА МОЖЕ ДИРЕКТНО ДА СЕ ПРЕГОВАРА СО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ЛЕКОТ ЗА ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ТРЕБА ДА СЕ ПРОМЕНАТ ТРИ ЗАКОНИ, РЕЧЕ САЛИ

ЗА ДА МОЖЕ ДИРЕКТНО ДА СЕ ПРЕГОВАРА СО ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ЛЕКОТ ЗА ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ТРЕБА ДА СЕ ПРОМЕНАТ ТРИ ЗАКОНИ, РЕЧЕ САЛИ

Министерот за здравство Беким Сали, при денешната посета на Клиничката болница во Тетово, повтори дека Министерството ќе го обезбеди лекот „трикафта“ ...
„ТРИКАФТА“ ПО АВТОМАТИЗАМ НЕ Е ИДЕАЛЕН ЛЕК ЗА СИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, РЕЧЕ САЛИ

„ТРИКАФТА“ ПО АВТОМАТИЗАМ НЕ Е ИДЕАЛЕН ЛЕК ЗА СИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, РЕЧЕ САЛИ

Министерот за здравство Беким Сали денеска кажа дека лекот „трикафта“ не значи оти е по автоматизам идеален за сите пациенти кои боледуваат од цистичн ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ