Таг: Трпејца

ДА СЕ УРНАТ ДИВИТЕ ВИКЕНДИЦИ ВО ТРПЕЈЦА АКО САКАМЕ ДА ГО ЗАЧУВАМЕ СТАТУСОТ ОД УНЕСКО, ВЕЛАТ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ГАЛИЧИЦА“

ДА СЕ УРНАТ ДИВИТЕ ВИКЕНДИЦИ ВО ТРПЕЈЦА АКО САКАМЕ ДА ГО ЗАЧУВАМЕ СТАТУСОТ ОД УНЕСКО, ВЕЛАТ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ГАЛИЧИЦА“

Дваесет и девет дивоизградени викендици во селото Трпејца, лоцирани на самиот брег од Охридското Езеро, треба да бидат опфатни со процесот на уривање ...
РЕТКАТА РИБА СОНЧАРКА СНИМЕНА КАЈ ТРПЕЈЦА

РЕТКАТА РИБА СОНЧАРКА СНИМЕНА КАЈ ТРПЕЈЦА

Во близина на селото Трпејца кај Охрид, нуркачи од Центарот за подводни активности „Акватек“ снимија два примероци на ретката риба сончарка (Lepomis g ...
ЗЛИ ДОЛ КАЈ ТРПЕЈЦА ГИ ГУШИ МОТОРИТЕ НА ВОЗИЛАТА ПОРАДИ ТУРБУЛЕНЦИИ ВО ВОЗДУХОТ, ВЕЛАТ ОД ОХРИДСКИОТ МОТО КЛУБ ЗА ПРИРОДНИОТ ФЕНОМЕН ШТО СТАНА ГРАДСКА ЛЕГЕНДА

ЗЛИ ДОЛ КАЈ ТРПЕЈЦА ГИ ГУШИ МОТОРИТЕ НА ВОЗИЛАТА ПОРАДИ ТУРБУЛЕНЦИИ ВО ВОЗДУХОТ, ВЕЛАТ ОД ОХРИДСКИОТ МОТО КЛУБ ЗА ПРИРОДНИОТ ФЕНОМЕН ШТО СТАНА ГРАДСКА ЛЕГЕНДА

Зли Дол кај Трпејца, над патот Охрид-Свети Наум кој е дел на планината Галичица во близина на Охрид, на таинствен начин ги гуши моторите на возилата, ...
ОХРИД УШТЕ НЕМА ПРОТИВПОЖАРЕН БРОД, КАНЕО И ТРПЕЈЦА БЕЗ ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

ОХРИД УШТЕ НЕМА ПРОТИВПОЖАРЕН БРОД, КАНЕО И ТРПЕЈЦА БЕЗ ЗАШТИТА ОД ПОЖАРИ

Во Охрид одново е актуелизирано барањето за набавка на противпожарен брод. Ваков пловен објект е потребен, бидејќи на крајбрежејето се наоѓаат две гол ...
4 / 4 НАПИСИ