Таг: туристичка такса

СО ПАНАЃУР НЕ СЕ ПРАВИ ЕЛИТЕН ТУРИЗАМ, ОВАА СЕЗОНА ВО ОХРИД ТРЕБА ДА СЕ ЗАБОРАВИ

СО ПАНАЃУР НЕ СЕ ПРАВИ ЕЛИТЕН ТУРИЗАМ, ОВАА СЕЗОНА ВО ОХРИД ТРЕБА ДА СЕ ЗАБОРАВИ

Околу 100.000 евра наплатила Општина Охрид за туристичка такса за првите 9 месеци од годинава. Од Општината велат дека годинава поради пандемијата на ...
ПРИВАТНИ СОБИ И АПАРТМАНИ ВО СКОПЈЕ СЕ ИЗДАВААТ НА ДИВО, ТУРИСТИЧКА ТАКСА ПЛАЌААТ САМО 5 ОТСТО ОД СМЕСТУВАЧКИТЕ КАПАЦИТЕТИ

ПРИВАТНИ СОБИ И АПАРТМАНИ ВО СКОПЈЕ СЕ ИЗДАВААТ НА ДИВО, ТУРИСТИЧКА ТАКСА ПЛАЌААТ САМО 5 ОТСТО ОД СМЕСТУВАЧКИТЕ КАПАЦИТЕТИ

Над 400 сместувачки капацитети во Скопје со кои стопанисуваат физички лица не се воопшто регистрирани, не плаќаат туристичка такса на Градот, не издав ...
ДОЈРАН СО ЗАЧЕСТЕНИ КОНТРОЛИ ЌЕ ГИ РЕГИСТРИРА ГОСТИТЕ ЗА ПОГОЛЕМА НАПЛАТА НА ТУРИСТИЧКА ТАКСА

ДОЈРАН СО ЗАЧЕСТЕНИ КОНТРОЛИ ЌЕ ГИ РЕГИСТРИРА ГОСТИТЕ ЗА ПОГОЛЕМА НАПЛАТА НА ТУРИСТИЧКА ТАКСА

Општинските власти на Дојран од идната недела најавуваат зачестени контроли на сместувачките капацитети за да се евидентира бројот на гостите како осн ...
3 / 3 НАПИСИ