Таг: учителска школа

УЧИТЕЛСКАТА ШКОЛА ВО ШТИП СОЗДАЛА 2.000 КАДРИ ЗА ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА

УЧИТЕЛСКАТА ШКОЛА ВО ШТИП СОЗДАЛА 2.000 КАДРИ ЗА ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА

Учителската школа „Гоце Делчев“ од Штип почнала со работа пред 70 години во штипско Ново Село, создавајќи 2.000 наставници, кои подоцна биле вклучени ...
НА 13 НОЕМВРИ 1944 ГО СПАСИВМЕ КАМЕНИ МОСТ ОД МИНИРАЊЕ, ВЕЛИ 97-ГОДИШНИОТ КОМАНДАНТ ВО НОБ ЈОРДАН ЦЕКОВ-ДАНЕ

НА 13 НОЕМВРИ 1944 ГО СПАСИВМЕ КАМЕНИ МОСТ ОД МИНИРАЊЕ, ВЕЛИ 97-ГОДИШНИОТ КОМАНДАНТ ВО НОБ ЈОРДАН ЦЕКОВ-ДАНЕ

„Ноќта на 12 спроти 13 ноември речиси никој во бригадата не спиеше. Со нетрпение сите го чекаа часот да се тргне кон Скопје. Беа свесни за големината ...
2 / 2 НАПИСИ