Таг: Утрински весник

ЗГАСНА И ДНЕВНИК

ЗГАСНА И ДНЕВНИК

Месец и половина откако ги затворија дневните весници „Вест“ и „Утрински весник’, од утре нема да се печати и „Дневник“. Оваа одлуката денеска на враб ...
НОВИНАРИТЕ НА ВЕСТ И УТРИНСКИ ГО ПОВИКАА ЗВРЛЕВСКИ ДА ИСПИТА ДАЛИ ВЕСНИЦИТЕ СЕ НАМЕРНО УНИШТУВАНИ

НОВИНАРИТЕ НА ВЕСТ И УТРИНСКИ ГО ПОВИКАА ЗВРЛЕВСКИ ДА ИСПИТА ДАЛИ ВЕСНИЦИТЕ СЕ НАМЕРНО УНИШТУВАНИ

Новинарите од дневните весници Вест и Утрински весник и од неделникот Теа Модерна, кои од први овој месец веќе не се печатат, јавно побараа Јавното об ...
НОВИНАРИТЕ ОД МПМ ОД ДЕНЕСКА ШТРАЈКУВААТ ОСУМ ЧАСА

НОВИНАРИТЕ ОД МПМ ОД ДЕНЕСКА ШТРАЈКУВААТ ОСУМ ЧАСА

Штрајкот на новинарите од весниците на МПМ, „Дневник“, „Утрински весник“ и „Вест“ од денеска е со времетраење од 8 часа, соопшти Самостојниот синдикат ...
НОВИНАРИТЕ ОД МПМ БАРААТ ПЛАТА ОД НОВИОТ УПРАВИТЕЛ Д-Р КЕРИМ

НОВИНАРИТЕ ОД МПМ БАРААТ ПЛАТА ОД НОВИОТ УПРАВИТЕЛ Д-Р КЕРИМ

Новинарите од медиумската куќа МПМ денеска маршираа за да одбележат една недела од штрајкот, со којшто бараат исплата на заостанатите плати, придонеси ...
НОВИНАРИТЕ НА „ВЕСТ“, „УТРИНСКИ“ И „ДНЕВНИК“ ОД УТРЕ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ ПО 6 ЧАСА

НОВИНАРИТЕ НА „ВЕСТ“, „УТРИНСКИ“ И „ДНЕВНИК“ ОД УТРЕ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ ПО 6 ЧАСА

Штрајкувачките одбори на редакциите „Вест“, „Утрински“ и „Дневник“ решија да го зголемат времетраењето на штрајкот од четири на шест часа поради игнор ...
ЗНМ И СИНДИКАТОТ ПОВИКАА НА СОЛИДАРНОСТ СО КОЛЕГИТЕ ОД „УТРИНСКИ ВЕСНИК”

ЗНМ И СИНДИКАТОТ ПОВИКАА НА СОЛИДАРНОСТ СО КОЛЕГИТЕ ОД „УТРИНСКИ ВЕСНИК”

Претседателот на Синдикатот на новинарите Тамара Чаусидис е уверена дека лошата економска состојба и намалените тиражи на весниците на МПМ се последиц ...
„УТРИНСКИ“ ПРЕД ШТРАЈК, ИЗБРКАНИТЕ ОД „ВЕСТ“ ЈА ОКУПИРАА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА КЕРИМ

„УТРИНСКИ“ ПРЕД ШТРАЈК, ИЗБРКАНИТЕ ОД „ВЕСТ“ ЈА ОКУПИРАА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА КЕРИМ

Новинарите на „Утрински весник„ се заканија со штрајк откако вчера од раководството на издавачот МПМ на главната уредничка и бил даден ултиматум или д ...
7 / 7 НАПИСИ