Таг: Велес

1 2 3 108 10 / 1075 НАПИСИ
ЗА МАЛКУ ЌЕ ЕКСПЛОДИРАШЕ ВЕЛЕШКА „ПОРЦЕЛАНКА“, ПОЖАРНИКАРИТЕ НЕ ДОЗВОЛИЈА ОГНОТ ДА СТАСА ДО ПОГОНОТ СО ПЛИН, РЕЧЕ АНГЕЛОВ

ЗА МАЛКУ ЌЕ ЕКСПЛОДИРАШЕ ВЕЛЕШКА „ПОРЦЕЛАНКА“, ПОЖАРНИКАРИТЕ НЕ ДОЗВОЛИЈА ОГНОТ ДА СТАСА ДО ПОГОНОТ СО ПЛИН, РЕЧЕ АНГЕЛОВ

Четири часа траела драмата за спасување на околината на некогашната велешка фабрика „Порцеланка“, по пожарот кој вчера избувна во комбинатот. Состојба ...
12 ЛИЦА СЕ ЗАГЛАВИЛЕ ВО ЛИФТ ЗА ТРОЈЦА, ГИ СПАСУВАЛЕ ВЕЛЕШКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ

12 ЛИЦА СЕ ЗАГЛАВИЛЕ ВО ЛИФТ ЗА ТРОЈЦА, ГИ СПАСУВАЛЕ ВЕЛЕШКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ

Пожарникарите од Велес интервенирале во заглавен лифт во кој можело да се возат најмногу три лица, а внатре имало 12-мина.  Луѓето го преоптовариле ли ...
ПОВРШИНСКАТА ВОДА ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ Е ИСПРАВНА И МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ ЗА КАПЕЊЕ, ПОКАЖАА АНАЛИЗИТЕ ОД ДВЕ ЛАБОРАТОРИИ

ПОВРШИНСКАТА ВОДА ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ Е ИСПРАВНА И МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ ЗА КАПЕЊЕ, ПОКАЖАА АНАЛИЗИТЕ ОД ДВЕ ЛАБОРАТОРИИ

Резултатите од анализата на водата на Eзерото Младост во Велес покажуваат дека е исправна и дека може да се користи за капење и рекреација, освен една ...
ИСТРАЖУВАЊАТА НА ТЕАТАРОТ ВО СТОБИ ГОДИНАВА ТРАЕЈА САМО 19 ДЕНА ОТИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ДАДЕ ТОЛКУ ПАРИ

ИСТРАЖУВАЊАТА НА ТЕАТАРОТ ВО СТОБИ ГОДИНАВА ТРАЕЈА САМО 19 ДЕНА ОТИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ДАДЕ ТОЛКУ ПАРИ

Долгогодишниот приоритетен проект на Националната установа Стоби, кој опфаќа конзервација, реставрација, реконструкција и археолошки истражувања на те ...
СО НЕИСПРАВНИ ВОЗИЛА, БЕЗ ГОРИВО И ЗДРАВСТВЕНО НЕОСИГУРАНИ НЕ МОЖЕ ДА ГАСИМЕ ПОЖАРИ, ВЕЛАТ ВРАБОТЕНИТЕ ОД „БАБУНА“ КОИ ОДБИЈА ИНТЕРВЕНЦИЈА ВО ВЕНУЛЕ, ВЕЛЕШКО

СО НЕИСПРАВНИ ВОЗИЛА, БЕЗ ГОРИВО И ЗДРАВСТВЕНО НЕОСИГУРАНИ НЕ МОЖЕ ДА ГАСИМЕ ПОЖАРИ, ВЕЛАТ ВРАБОТЕНИТЕ ОД „БАБУНА“ КОИ ОДБИЈА ИНТЕРВЕНЦИЈА ВО ВЕНУЛЕ, ВЕЛЕШКО

Бидејќи не се здравствено осигурани, ниту имаат исправни возила за интервенција, вработените од Шумското стопанство (ШС) „Бабуна“ од Велес, дел од Јав ...
СЕДУММЕСЕЧНО БОЛНО БЕБЕ НАЈДЕНО ОСТАВЕНО НА УЛИЦА ВО ВЕЛЕС, ЛЕКАРИТЕ ГО ВРАТИЛЕ ВО ЖИВОТ

СЕДУММЕСЕЧНО БОЛНО БЕБЕ НАЈДЕНО ОСТАВЕНО НА УЛИЦА ВО ВЕЛЕС, ЛЕКАРИТЕ ГО ВРАТИЛЕ ВО ЖИВОТ

Бебето кое вчера попладне на жегата беше пронајдено во центарот на Велес било во тешка здравствена состојба, а педијатрите со големи ангажирања успеал ...
ПОСЛЕ 30 ГОДИНИ СПОМЕН-КОСТУРНИЦАТА ВО ВЕЛЕС НАДВОРЕШНО СЕ ОСВЕТЛИ

ПОСЛЕ 30 ГОДИНИ СПОМЕН-КОСТУРНИЦАТА ВО ВЕЛЕС НАДВОРЕШНО СЕ ОСВЕТЛИ

Спомен-костурницата во Велес е надворешно осветлена. После 30 години, кога осветлувањето на објектот однадвор беше прекинато поради оштетување на инст ...
ВО НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА СЕКОЈ ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ СЕ ИНТОНИРА ХИМНАТА ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ВЕЛЕС, ОДЛУЧИ СОВЕТОТ

ВО НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА СЕКОЈ ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ СЕ ИНТОНИРА ХИМНАТА ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ВЕЛЕС, ОДЛУЧИ СОВЕТОТ

Во новата учебна 2024/25 година, секој понеделник и во прва и во втора смена македонската химна ќе биде интонирана на почетокот од наставата во основн ...
НАВЕЧЕР СЕ ПРАЗНАТ РЕЗЕРВОАРИТЕ ЗА ВОДА ВО ВЕЛЕС ОТИ СЕ ПОЛЕВААТ БАВЧИ И СЕ МИЈАТ ДВОРОВИ

НАВЕЧЕР СЕ ПРАЗНАТ РЕЗЕРВОАРИТЕ ЗА ВОДА ВО ВЕЛЕС ОТИ СЕ ПОЛЕВААТ БАВЧИ И СЕ МИЈАТ ДВОРОВИ

Високите температури ја покачија потрошувачката на вода во Велес и околните населени места, каде се дистрибуира преку градскиот водовод. Во јуни таа б ...
ВОДАТА ОД ПРИРОДНИТЕ ЧЕШМИ ВО ВЕЛЕС И ВЕЛЕШКО Е НЕИСПРАВНА ЗА ПИЕЊЕ

ВОДАТА ОД ПРИРОДНИТЕ ЧЕШМИ ВО ВЕЛЕС И ВЕЛЕШКО Е НЕИСПРАВНА ЗА ПИЕЊЕ

Природните чешми во Велес се епидемиолошки несигурни, со непостојан квалитет, со висок процент на бактериолошка и физичко-хемиска неисправност, а уште ...
1 2 3 108 10 / 1075 НАПИСИ