Таг: весна дамева

1 2 10 / 15 НАПИСИ
ПАК НЕ ПОЧНА ПОСТАПКАТА ПРОТИВ СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ КОЈ ГО ДРЖЕШЕ ВО ФИОКА ПРЕДМЕТОТ ПРОТИВ МИЈАЛКОВ ЗА ПРИСЛУШУВАЊЕТО, ЧЛЕНКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ЦРВЕНКОВСКА ИСЧЕЗНА ОД ВИБЕР КОМУНИКАЦИЈАТА

ПАК НЕ ПОЧНА ПОСТАПКАТА ПРОТИВ СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ КОЈ ГО ДРЖЕШЕ ВО ФИОКА ПРЕДМЕТОТ ПРОТИВ МИЈАЛКОВ ЗА ПРИСЛУШУВАЊЕТО, ЧЛЕНКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ЦРВЕНКОВСКА ИСЧЕЗНА ОД ВИБЕР КОМУНИКАЦИЈАТА

На денешната седница на Судскиот совет не се одлучи за тргање на Весна Дамева од членка на комисијата за дисциплинската постапка отворената против апе ...
СУДСКИОТ СОВЕТ ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА ТЕСТИРА СУДИИ СО ИСТИТЕ ТЕСТОВИ ЗА ИНТЕГРИТЕТ КОИ НЕ ГИ ПРЕПОЗНАА КОРУМПИРАНИТЕ КАДРИ, ВЛАДАТА ИМ ДАЛА ДОЗВОЛА

СУДСКИОТ СОВЕТ ЌЕ ПРОДОЛЖИ ДА ТЕСТИРА СУДИИ СО ИСТИТЕ ТЕСТОВИ ЗА ИНТЕГРИТЕТ КОИ НЕ ГИ ПРЕПОЗНАА КОРУМПИРАНИТЕ КАДРИ, ВЛАДАТА ИМ ДАЛА ДОЗВОЛА

По само два дена откако во анонимна анкета судиите што се согласија да ја одговорат, укажаа на висока корупција и злоупотреби во судството, и при дове ...
ЕКСПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ВЕСНА ДАМЕВА ПОДНЕСЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ДО СКОПСКОТО ОБВИНИТЕЛСТВО И ТУЖБА ДО УПРАВНИОТ СУД ЗА НЕЈЗИНОТО РАЗРЕШУВАЊЕ

ЕКСПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ВЕСНА ДАМЕВА ПОДНЕСЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ДО СКОПСКОТО ОБВИНИТЕЛСТВО И ТУЖБА ДО УПРАВНИОТ СУД ЗА НЕЈЗИНОТО РАЗРЕШУВАЊЕ

Двапати разрешената во спорни околности претседателка на Судскиот совет Весна Дамева поднесе кривична пријава до Основното јавно обвинителство Скопје ...
ГОСПОДИНОТ АХМЕТИ

ГОСПОДИНОТ АХМЕТИ

Ако оружје може да е толку достапно за деца, тогаш не е до децата. ...
АДЕМИ ГО ОДЛОЖИ ИЗБОРОТ НА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СУДСКИОТ СОВЕТ ПОРАДИ ОТСУСТВО НА ЕДНА СУДИЈКА, А ИСТАТА НЕ БЕШЕ ПРИСУТНА НИ КОГА СЕ РАЗРЕШИ ДАМЕВА, ПА НЕМАШЕ ПРОБЛЕМ

АДЕМИ ГО ОДЛОЖИ ИЗБОРОТ НА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СУДСКИОТ СОВЕТ ПОРАДИ ОТСУСТВО НА ЕДНА СУДИЈКА, А ИСТАТА НЕ БЕШЕ ПРИСУТНА НИ КОГА СЕ РАЗРЕШИ ДАМЕВА, ПА НЕМАШЕ ПРОБЛЕМ

Седумтемина членови на Судскиот совет кои вчера незаконски со само 6 гласа и без запазување на постапката ја разрешија претседателката Весна Дамева на ...
ГРУПАТА ВО СУДСКИОТ СОВЕТ КОЈА ВЧЕРА НЕЗАКОНСКИ ЈА РАЗРЕШИ ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ДАМЕВА, СЕГА ГИ УБЕДУВА ОСТАНАТИТЕ ЧЛЕНОВИ ДА ГЛАСААТ ЗА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗАШТО НЕМА МНОЗИНСТВО

ГРУПАТА ВО СУДСКИОТ СОВЕТ КОЈА ВЧЕРА НЕЗАКОНСКИ ЈА РАЗРЕШИ ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ДАМЕВА, СЕГА ГИ УБЕДУВА ОСТАНАТИТЕ ЧЛЕНОВИ ДА ГЛАСААТ ЗА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗАШТО НЕМА МНОЗИНСТВО

Со викање и жолчна расправа на колегиум, што се слушаат од отворените прозорци во Судскиот совет, се одложи почетокот на седницата која заменикот-прет ...
ПО НЕЗАКОНСКОТО РАЗРЕШУВАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ДАМЕВА, НЕЈЗИНИОТ ЗАМЕНИК ВО СУДСКИОТ СОВЕТ АДЕМИ ДЕНЕСКА ИТНО ЌЕ БИРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

ПО НЕЗАКОНСКОТО РАЗРЕШУВАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ДАМЕВА, НЕЈЗИНИОТ ЗАМЕНИК ВО СУДСКИОТ СОВЕТ АДЕМИ ДЕНЕСКА ИТНО ЌЕ БИРА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ

По насилничкиот упад вчера во Законот за Судскиот совет и во неговиот Деловник за да ја разреши на негов предлог претседателката на Судскиот совет Вес ...
РАЗРЕШЕНА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ДАМЕВА, ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ АДЕМИ САМ ГО СТАВИ ПРЕДЛОГОТ НА ГЛАСАЊЕ

РАЗРЕШЕНА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ДАМЕВА, ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ АДЕМИ САМ ГО СТАВИ ПРЕДЛОГОТ НА ГЛАСАЊЕ

Потпретседателот на Судскиот совет Селим Адеми, кој од 2013 година е во Советот и двапати е на функцијата, побара од претседателката Весна Дамева да с ...
ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СУДСКИОТ СОВЕТ СЕЛИМ АДЕМИ, КОЈ 10 ГОДИНИ Е НА ФУНКЦИЈА, ОДБИ ДА КАЖЕ ДАЛИ ГО БРАНИ СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ ОД РАЗРЕШУВАЊЕ

ПОТПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СУДСКИОТ СОВЕТ СЕЛИМ АДЕМИ, КОЈ 10 ГОДИНИ Е НА ФУНКЦИЈА, ОДБИ ДА КАЖЕ ДАЛИ ГО БРАНИ СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ ОД РАЗРЕШУВАЊЕ

Кавгата во Судскиот совет која почна сабајлево на седница откако се формира ново мнозинство кое бара разрешување на претседателката Весна Дамева, опфа ...
ВОЈНА ВО СУДСКИОТ СОВЕТ ЗА СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ, СЕ СОБИРААТ ГЛАСОВИ ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ВЕСНА ДАМЕВА АКО ГО СТАВИ НА ДНЕВЕН РЕД БАРАЊЕТО ЗА НЕГОВА ОДГОВОРНОСТ ЗА „ТВРДИНА-ТАРГЕТ“

ВОЈНА ВО СУДСКИОТ СОВЕТ ЗА СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ, СЕ СОБИРААТ ГЛАСОВИ ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ВЕСНА ДАМЕВА АКО ГО СТАВИ НА ДНЕВЕН РЕД БАРАЊЕТО ЗА НЕГОВА ОДГОВОРНОСТ ЗА „ТВРДИНА-ТАРГЕТ“

Веќе една недела имало поднесена иницијатива за одговорност на апелациониот судија Енвер Беџети, за кого Судскиот совет констатираше дека 9 месеци го ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ