Таг: Владо Ѓорески - Рафик

ГРАФИЧКОТО ТРИЕНАЛЕ ВО БИТОЛА ПРЕД КРСТОСНИЦА, ГОЛЕМО ЗБОГУВАЊЕ И РАЗДЕЛБА, ВЕЛИ РАКОВОДИТЕЛОТ ВЛАДО ЃОРЕСКИ-РАФИК

ГРАФИЧКОТО ТРИЕНАЛЕ ВО БИТОЛА ПРЕД КРСТОСНИЦА, ГОЛЕМО ЗБОГУВАЊЕ И РАЗДЕЛБА, ВЕЛИ РАКОВОДИТЕЛОТ ВЛАДО ЃОРЕСКИ-РАФИК

Долгогодишниот раководител на  Меѓународното графичко триенале во Битола, Владо Ѓорески-Рафик, вели дека е разочаран од состојбата во која се наоѓа Тр ...
ФАРМАЦЕВТОТ ШКОДРАНУ ОД ФИРЕНЦА ЈА ДОНЕЛ УМЕТНОСТА ВО БИТОЛА

ФАРМАЦЕВТОТ ШКОДРАНУ ОД ФИРЕНЦА ЈА ДОНЕЛ УМЕТНОСТА ВО БИТОЛА

Битолчанецот Константин Шкодрану по професија фармацевт, пред повеќе од еден век имал самостојни изложби во Фиренца, Италија, ја насликал Влашката црк ...
НЕПОЗНАТИОТ БИТОЛСКИ СЛИКАР СЕ ВИКА АЛЕКСАНДАР ЃАКОНОВ И БИЛ ПРЕДОК НА ШПАТО

НЕПОЗНАТИОТ БИТОЛСКИ СЛИКАР СЕ ВИКА АЛЕКСАНДАР ЃАКОНОВ И БИЛ ПРЕДОК НА ШПАТО

Александар Ѓаконов е името на ликовниот гениј чии дела беа неодамна откриени од битолскиот графички уметник Владо Ѓорески - Рафик. Вакви резултати дад ...
3 / 3 НАПИСИ