Таг: вода

1 2 3 19 10 / 183 НАПИСИ
ПРИРОДНИТЕ ЧЕШМИ ВО ВЕЛЕС СЀ УШТЕ СЕ КОРИСТАТ ЗА ПИЕЊЕ ВОДА ИАКО СЕ ЕПИДЕМИОЛОШКИ ЗАГАДЕНИ

ПРИРОДНИТЕ ЧЕШМИ ВО ВЕЛЕС СЀ УШТЕ СЕ КОРИСТАТ ЗА ПИЕЊЕ ВОДА ИАКО СЕ ЕПИДЕМИОЛОШКИ ЗАГАДЕНИ

Дел од велешани сè уште полнат вода од природните чешми. Таа е со променлив и непостојан квалитет иако водата од градскиот водовод ги задоволува крите ...
ЕЗЕРОТО „МЛАДОСТ“ Е БЕЗБЕДНО ЗА КАПЕЊЕ, ПОКАЖАА НОВИТЕ ИСПИТУВАЊА НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОДАТА

ЕЗЕРОТО „МЛАДОСТ“ Е БЕЗБЕДНО ЗА КАПЕЊЕ, ПОКАЖАА НОВИТЕ ИСПИТУВАЊА НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОДАТА

Центарот за јавно здравје Велес (ЦЈЗ) изминатите недела дена, изврши три контролни мерења на квалитетот на водата од Градска плажа 1- на влезот од Вел ...
ОД 24 АВГУСТ ЈАПОНИЈА ЌЕ ПОЧНЕ ДА ЈА ИСПУШТА ВО ОКЕАНОТ РАДИОАКТИВНАТА ВОДА ОД ФУКУШИМА

ОД 24 АВГУСТ ЈАПОНИЈА ЌЕ ПОЧНЕ ДА ЈА ИСПУШТА ВО ОКЕАНОТ РАДИОАКТИВНАТА ВОДА ОД ФУКУШИМА

Јапонија денеска соопшти дека на 24 август ќе започне со ослободување на повеќе од 1 милион метрички тони прочистена радиоактивна вода од уништената н ...
ХОЛАНДИЈА Е НАЈПОСВЕТЕН ПРИЈАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА ВО СПРАВУВАЊЕ СО ГЛОБАЛНИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ, КАЖА АМБАСАДОРОТ ДИРК ЈАН КОП ВО ОХРИД

ХОЛАНДИЈА Е НАЈПОСВЕТЕН ПРИЈАТЕЛ НА МАКЕДОНИЈА ВО СПРАВУВАЊЕ СО ГЛОБАЛНИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ, КАЖА АМБАСАДОРОТ ДИРК ЈАН КОП ВО ОХРИД

Во просториите на Касарна Хаб во Охрид вечерва беше отворена изложбата на победничките фотографии од глобалниот конкурс „Вода=живот“ организиран од Ми ...
СТРУГА НЕМА ВОДА СРЕДЕ ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА, ОД „ВОДОВОД“ ВЕЛАТ СЕ КРАДЕ И НАЈАВИЈА ИНСПЕКЦИИ СО ПОЛИЦИЈА

СТРУГА НЕМА ВОДА СРЕДЕ ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА, ОД „ВОДОВОД“ ВЕЛАТ СЕ КРАДЕ И НАЈАВИЈА ИНСПЕКЦИИ СО ПОЛИЦИЈА

Слабата издашност на изворите во Шум и Белица од каде Струга и околината се снабдуваат со вода, поврзано со климатските промени е причина стружани и о ...
СЕКОЈ ВОДЕН ШУМ МИ ПРАВИ НЕМИР ВО ДУШАТА, ВЕЛИ ЕМИЛИЈА ЦВЕТКОВСКА, КОЈА ВО ПОПЛАВАТА КАЈ СТАЈКОВЦИ ВО 2016 ВОДАТА ЈА ВЛЕЧЕЛА ДВА И ПОЛ ЧАСА НИЗ ПОЛЕТО ОКОЛУ ОБИКОЛНИЦАТА

СЕКОЈ ВОДЕН ШУМ МИ ПРАВИ НЕМИР ВО ДУШАТА, ВЕЛИ ЕМИЛИЈА ЦВЕТКОВСКА, КОЈА ВО ПОПЛАВАТА КАЈ СТАЈКОВЦИ ВО 2016 ВОДАТА ЈА ВЛЕЧЕЛА ДВА И ПОЛ ЧАСА НИЗ ПОЛЕТО ОКОЛУ ОБИКОЛНИЦАТА

Седум години по катастрофалните поплави во скопското село Стајковци кои однесоа 22 животи, кумановката Емилија Цветковска (47) сè уште не може да ги з ...
НИКОЈ НЕ ЗНАЕ ЗОШТО ПРЕСУШУВА БРАНАТА МАНТОВО, ВО ТЕК СЕ РЕСТРИКЦИИ ЗА РАДОВИШКО ПОЛЕ

НИКОЈ НЕ ЗНАЕ ЗОШТО ПРЕСУШУВА БРАНАТА МАНТОВО, ВО ТЕК СЕ РЕСТРИКЦИИ ЗА РАДОВИШКО ПОЛЕ

Браната Мантово ова лето пресушува како никогаш досега. Во своето 45-годишно постоење оваа вештачка акумулација е со најниско ниво. Од максималниот ка ...
ВЕЛЕШКИ „ДЕРВЕН“ НАБАВИ ДВА АПАРАТА ЗА ПОДОБАР КВАЛИТЕТ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ НА ВЕЛЕШАНИ

ВЕЛЕШКИ „ДЕРВЕН“ НАБАВИ ДВА АПАРАТА ЗА ПОДОБАР КВАЛИТЕТ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ НА ВЕЛЕШАНИ

Велешкото комунално претпријатие „Дервен“ објави дека набавиле два апарата, дел од системот на работа на Фабриката за преработка на вода, за што инвес ...
ТЕТОВСКИТЕ КОМУНАЛЦИ ЛЕТНО ВРЕМЕ СОБИРААТ И ДО 140 ТОНИ СМЕТ НА ДЕН, ОТИ ГРАДОТ Е ПРЕПОЛН СО ИСЕЛЕНИЦИТЕ

ТЕТОВСКИТЕ КОМУНАЛЦИ ЛЕТНО ВРЕМЕ СОБИРААТ И ДО 140 ТОНИ СМЕТ НА ДЕН, ОТИ ГРАДОТ Е ПРЕПОЛН СО ИСЕЛЕНИЦИТЕ

Тетовските комуналци овие летни месеци дневно собираат и до 140 тони смет, за разлика од другите месеци во годината кога дневно се собираат од 90 до 1 ...
ИМА ВОДА ЗА ДА НЕ ПРЕСУШАТ НИВИТЕ, АМА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ТРЕБА ДА НЕ ЈА КРАДАТ, ВЕЛАТ ОД ВОДОСТОПАНСТВО КОЧАНИ

ИМА ВОДА ЗА ДА НЕ ПРЕСУШАТ НИВИТЕ, АМА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ТРЕБА ДА НЕ ЈА КРАДАТ, ВЕЛАТ ОД ВОДОСТОПАНСТВО КОЧАНИ

Од Водостопанското претпријатие Кочани, кое стопанисува и е задолжено за наводнување со водите од браната Калиманци, велат дека нема да дозволат да пр ...
1 2 3 19 10 / 183 НАПИСИ