Таг: вода

1 2 3 4 5 17 30 / 163 НАПИСИ
29 СЕМЕЈСТВА ОД ПЕТОЧНА ВОДА ВО БИТОЛА 25 ГОДИНИ ЖИВЕАТ БЕЗ ВОДА И КАНАЛИЗАЦИЈА

29 СЕМЕЈСТВА ОД ПЕТОЧНА ВОДА ВО БИТОЛА 25 ГОДИНИ ЖИВЕАТ БЕЗ ВОДА И КАНАЛИЗАЦИЈА

Дваесет и девет семејства или 114 жители од Петочна Вода, неурбанизираниот дел од населбата Баир во Битола, немаат пристап до вода и канализација во д ...
ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ БЕЗ ВОДА ПОРАДИ ГОЛЕМ ДЕФЕКТ НА ВОДОВОДНАТА МРЕЖА КАЈ ЛАГАДИН

ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ БЕЗ ВОДА ПОРАДИ ГОЛЕМ ДЕФЕКТ НА ВОДОВОДНАТА МРЕЖА КАЈ ЛАГАДИН

Од рано изутринава источното охридското крајбрежје е без вода. Гости кои празничкиот викенд решиле да го минат во населените места на потегот од Свето ...
ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ БЕЗ ВОДА ПОРАДИ ГОЛЕМ ДЕФЕКТ НА ВОДОВОДНАТА МРЕЖА КАЈ ЛАГАДИН

ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ БЕЗ ВОДА ПОРАДИ ГОЛЕМ ДЕФЕКТ НА ВОДОВОДНАТА МРЕЖА КАЈ ЛАГАДИН

Од раните утрински часови истрочното охридското крајбрежје е без вода. Гости кои празничкиот викенд решиле да го минат во населените места на потегот ...
60 ПРОЦЕНТИ СЕ ЗАГУБИТЕ НА ПИТКАТА ВОДА ВО СКОПЈЕ

60 ПРОЦЕНТИ СЕ ЗАГУБИТЕ НА ПИТКАТА ВОДА ВО СКОПЈЕ

Дури 60 проценти се загубите на питка вода во Скопје. Според извештајот на ЈП „Водовод и канализација“ за 2021, приходуваната вода е 39.88 проценти, а ...
ЌЕ ПРАВИМЕ РЕСТРИКЦИИ НА ВОДА И НЕМА ДА СОБИРАМЕ ЃУБРЕ АКО ВЛАДАТА НЕ НИ ПОМОГНЕ, ВЕЛАТ ОПШТИНСКИТЕ КОМУНАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА

ЌЕ ПРАВИМЕ РЕСТРИКЦИИ НА ВОДА И НЕМА ДА СОБИРАМЕ ЃУБРЕ АКО ВЛАДАТА НЕ НИ ПОМОГНЕ, ВЕЛАТ ОПШТИНСКИТЕ КОМУНАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА

Јавните комунални претпријатија на Општините низ земјава не ќе можат да ги снабдуваат граѓаните со вода и да чистат ѓубре ако Владата не им даде пари, ...
АГЕНЦИЈАТА ЗА ХРАНА ЈА ОДОБРИ ЗА КОРИСТЕЊЕ ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ОД ВОДОВОДОТ ВО ШТИП

АГЕНЦИЈАТА ЗА ХРАНА ЈА ОДОБРИ ЗА КОРИСТЕЊЕ ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ОД ВОДОВОДОТ ВО ШТИП

Агенцијата за храна и ветеринарство денеска ја одобри за кристење водата за пиење од водоводниот систем во Штип, откако жителите 5 дена се снабдуваа с ...
ВОДАТА ОД ШТИПСКИОТ ВОДОВОД НЕ Е ЗА ПИЕЊЕ ДОДЕКА НЕ СЕ ПРИЛАГОДИ СИСТЕМОТ ЗА ХЛОРИРАЊЕ НА ХИДРОСИСТЕМОТ „ЗЛЕТОВИЦА“ СО БУНАРИТЕ

ВОДАТА ОД ШТИПСКИОТ ВОДОВОД НЕ Е ЗА ПИЕЊЕ ДОДЕКА НЕ СЕ ПРИЛАГОДИ СИСТЕМОТ ЗА ХЛОРИРАЊЕ НА ХИДРОСИСТЕМОТ „ЗЛЕТОВИЦА“ СО БУНАРИТЕ

Над 60 илјади граѓани од Општина Штип веќе четврти ден за пиење и готвење се снабдуваат со флаширана вода од продавниците и од цистерни кои носат вода ...
ВОДАТА ОД ХИДРОСИСТЕМОТ „ЗЛЕТОВИЦА“ ПОЧНА ДА СЕ ФИЛТРИРА, НО СÈ УШТЕ НЕ Е ЗА ПИЕЊЕ И ГОТВЕЊЕ

ВОДАТА ОД ХИДРОСИСТЕМОТ „ЗЛЕТОВИЦА“ ПОЧНА ДА СЕ ФИЛТРИРА, НО СÈ УШТЕ НЕ Е ЗА ПИЕЊЕ И ГОТВЕЊЕ

ЈП „Исар“ од Штип, кое вчера во филтер-станицата почна да ја преработува водата од ХС „Злетовица“, денеска соопшти дека вода има, но апелира до граѓан ...
„ИСАР“ ЌЕ ЈА ПРЕРАБОТУВА ВОДАТА ОД ХИДРОСИСТЕМОТ „ЗЛЕТОВИЦА“ И ЌЕ СЕ КОРИСТИ ЗА СНАБДУВАЊЕ НА ШТИП

„ИСАР“ ЌЕ ЈА ПРЕРАБОТУВА ВОДАТА ОД ХИДРОСИСТЕМОТ „ЗЛЕТОВИЦА“ И ЌЕ СЕ КОРИСТИ ЗА СНАБДУВАЊЕ НА ШТИП

ЈП „Исар“ со нова филтер-станица ќе ја преработува водата од Хидросистемот „Злетовица“. Со тоа, жителите на Штип жителите на Штип ќе се снабдуваат со ...
ОД ДЕНЕСКА ПОВТОРНО РАБОТИ БАЗЕНОТ ВО „БОРИС ТРАЈКОВСКИ“ ВО СКОПЈЕ, САНИРАН ДЕФЕКТОТ

ОД ДЕНЕСКА ПОВТОРНО РАБОТИ БАЗЕНОТ ВО „БОРИС ТРАЈКОВСКИ“ ВО СКОПЈЕ, САНИРАН ДЕФЕКТОТ

Од денеска, повторно е отворен базенот во рамките на ВИП Арена СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје. Базенот беше затворен на 20 јануари поради дефект на с ...
1 2 3 4 5 17 30 / 163 НАПИСИ