Таг: вода

1 2 3 4 5 6 11 40 / 110 НАПИСИ
ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО ЗАГУБИ ВОДА КОЛКУ ЗА ДВЕ ДОЈРАНСКИ

ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО ЗАГУБИ ВОДА КОЛКУ ЗА ДВЕ ДОЈРАНСКИ

Како што се повлекува Преспанското Езеро, така и маките на рибарите стануваа сѐ поголеми. Секое утро на Езеро заминуваат со трактори како да одат на ...
ЗАЛЕДЕНО ЕЗЕРО И МРАЗ ГИ РАСИПАЛ ПУМПИТЕ ВО ЗАТВОРОТ К`ШАЊЕ И ЗАТВОРЕНИЦИТЕ ОСТАНАЛЕ ЕДЕН ДЕН БЕЗ ВОДА

ЗАЛЕДЕНО ЕЗЕРО И МРАЗ ГИ РАСИПАЛ ПУМПИТЕ ВО ЗАТВОРОТ К`ШАЊЕ И ЗАТВОРЕНИЦИТЕ ОСТАНАЛЕ ЕДЕН ДЕН БЕЗ ВОДА

Технички проблем само еден ден го прекинал водоснабдувањето во затворот К'шање, а не како што се шпекулира во јавноста дека 4 дена затворениците остан ...
АСТРОНОМИТЕ ОТКРИЈА ВОДА НА ПЛАНЕТА ОДДАЛЕЧЕНА 111 СВЕТЛОСНИ ГОДИНИ ОД ЗЕМЈАТА

АСТРОНОМИТЕ ОТКРИЈА ВОДА НА ПЛАНЕТА ОДДАЛЕЧЕНА 111 СВЕТЛОСНИ ГОДИНИ ОД ЗЕМЈАТА

Астрономите објавија дека првпат откриле вода во атмосферата на планета која кружи во рамките на населива зона на далечна ѕвезда. Наречен К2-18б, откр ...
ЛЕТОВО 15 ТУЖБИ ЗА КРАЖБИ НА ВОДА ВО БИТОЛА

ЛЕТОВО 15 ТУЖБИ ЗА КРАЖБИ НА ВОДА ВО БИТОЛА

Полицијата летово поднела 15 пријави за кражби на вода и покренати се осум судски постапки, соопштија од Јавното претпријатие „Водовод“ од Битола. Ова ...
„ВОДОВОД“ ИСКЛУЧУВА ДИВИ ПРИКЛУЧОЦИ ВО САРАЈ, ЕМ НЕ ПЛАЌААТ, ЕМ ПОЛЕВААТ НИВИ СО ПИТКА ВОДА

„ВОДОВОД“ ИСКЛУЧУВА ДИВИ ПРИКЛУЧОЦИ ВО САРАЈ, ЕМ НЕ ПЛАЌААТ, ЕМ ПОЛЕВААТ НИВИ СО ПИТКА ВОДА

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ во Скопје утрово почна да исклучува диви приклучоци на водоводната мрежа во Општина Сарај. Како што вела ...
ЌЕ СЕ ГРАДИ КАНАЛИЗАЦИОНЕН СИСТЕМ ЗА ДА ИМА ЧИСТА ИЗВОРСКА ВОДА НА ПЕЛИСТЕР

ЌЕ СЕ ГРАДИ КАНАЛИЗАЦИОНЕН СИСТЕМ ЗА ДА ИМА ЧИСТА ИЗВОРСКА ВОДА НА ПЕЛИСТЕР

Годинава, Општина Битола вложува 14,5 милиони денари во доизградба на канализациониот систем во Потпелистерието. Планирано е тој да се гради во фази и ...
ЖИТЕЛИТЕ НА ТЕАРЦЕ И ОКОЛНИТЕ СЕЛА СЕ ПОЖАЛИЛЕ НА СТОМАЧНИ ТЕГОБИ, СЕ ИСПИТУВА ВОДАТА

ЖИТЕЛИТЕ НА ТЕАРЦЕ И ОКОЛНИТЕ СЕЛА СЕ ПОЖАЛИЛЕ НА СТОМАЧНИ ТЕГОБИ, СЕ ИСПИТУВА ВОДАТА

Некоку стотини жители на тетовските села Теарце, Глоѓи и Пршовце изминативе неколку денови се пожалиле на големи стомачни тегоби, повраќање и други си ...
ВОДАТА НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ Е ЧИСТА, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ВОДАТА НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ Е ЧИСТА, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Водата на плажите на источното охридско крајбрежје, а од пред неколку дена и на северниот дел, е од прва и втора категорија и е добра за капење, велат ...
ВО ОХРИД ГОДИШНО ОД ВОДОВОД СЕ КРАДЕ ВОДА ВО ВРЕДНОСТ ОД ТРИ МИЛИОНИ ЕВРА

ВО ОХРИД ГОДИШНО ОД ВОДОВОД СЕ КРАДЕ ВОДА ВО ВРЕДНОСТ ОД ТРИ МИЛИОНИ ЕВРА

Во текот на една година, во Охрид од градскиот водовод се крадат околу три милиони кубни метри вода, чија вредност изнесува околу три милиони евра. За ...
ПРИРОДНИТЕ ЧЕШМИ И СЕЛСКИТЕ ВОДОВОДИ ВО ВЕЛЕШКО СО НЕИСПРАВНА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

ПРИРОДНИТЕ ЧЕШМИ И СЕЛСКИТЕ ВОДОВОДИ ВО ВЕЛЕШКО СО НЕИСПРАВНА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ

Дури 80 отсто од водата на природните чешми во Велес и неговата околина е бактериолошки неисправна, додека кај 10 примероци вода е утврдено присуство ...
1 2 3 4 5 6 11 40 / 110 НАПИСИ