Таг: вода

1 9 10 11 12 110 / 118 НАПИСИ
СКОПСКИ РАШТАК БЕЗ ВОДА ЦЕЛ МЕСЕЦ, СТАРИОТ ВОДОВОД СЕ РАСИПАЛ, НОВИОТ ФИНАСИРАН ОД ЕУ, НЕДОВРШЕН

СКОПСКИ РАШТАК БЕЗ ВОДА ЦЕЛ МЕСЕЦ, СТАРИОТ ВОДОВОД СЕ РАСИПАЛ, НОВИОТ ФИНАСИРАН ОД ЕУ, НЕДОВРШЕН

Скопски Раштак при два водоводи, еден месец, живее без вода. На стариот водовод има дефект, а новиот, чиј краен рок за завршување беше 1 јуни, сè уште ...
МИНИСТЕРОТ САДУЛА ДУРАКИ ГО ОТВОРИ ВЕНТИЛОТ, ПОЧНА ДА СЕ ПОЛНИ БРАНАТА „ПАЉУРЦИ“

МИНИСТЕРОТ САДУЛА ДУРАКИ ГО ОТВОРИ ВЕНТИЛОТ, ПОЧНА ДА СЕ ПОЛНИ БРАНАТА „ПАЉУРЦИ“

Министерството за животна средина ги вклучи пумпите од системот кај Ѓавато за дотур на вода во браната „Паљурци“ кај Богданци. Нивото на водата на ова ...
КРУШЕВО ПАК ОСТАНА БЕЗ ВОДА

КРУШЕВО ПАК ОСТАНА БЕЗ ВОДА

Жителите на Крушево се жалат дека една недела нема доволно вода во системот. Проблемот е особено изразен во високите зони од градот. Овде жителите нем ...
ТРИ ИЛЈАДИ ЖИТЕЛИ ОД ВЕЛЕШКО БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ВЕЛИ ЈА ТРОШАТ ЗА ПОЛЕВАЊЕ

ТРИ ИЛЈАДИ ЖИТЕЛИ ОД ВЕЛЕШКО БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ВЕЛИ ЈА ТРОШАТ ЗА ПОЛЕВАЊЕ

Десетина дена жителите на велешката приградска населба Горно Оризари се жалат дека немаат вода за пиење. Реагираат дека околу три илјади луѓе се без е ...
КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР НЕ ПЛАЌАЛ ВОДА ТРИ ГОДИНИ, А НЕ ДЕСЕТ, ПОЈАСНИ „ВОДОВОД“

КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР НЕ ПЛАЌАЛ ВОДА ТРИ ГОДИНИ, А НЕ ДЕСЕТ, ПОЈАСНИ „ВОДОВОД“

Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје  нема платено вода за околу три години, појасни  ЈП„Водовод и канализација“ откако министерот за здравство ...
„МАКЕДОНСКИ ШУМИ” СО ДИВА СЕЧА НА ДРВА ЌЕ ГО ЗАГАДИ РЕГИОНАЛНИОТ ВОДОВОД ЛУКАР, ОПШТИНА КАВАДАРЦИ БАРА ЗАБРАНА

„МАКЕДОНСКИ ШУМИ” СО ДИВА СЕЧА НА ДРВА ЌЕ ГО ЗАГАДИ РЕГИОНАЛНИОТ ВОДОВОД ЛУКАР, ОПШТИНА КАВАДАРЦИ БАРА ЗАБРАНА

Советот на Општина Кавадарци покрена иницијатива подрачјето на сливот на Стара Река до водоснабдителниот систем Лукар на Кожуф да се прогласи за зашти ...
ЗАГАДЕНА Е МИНЕРАЛНАТА ВОДА ВО СЕЛОТО ПРОЕВЦЕ

ЗАГАДЕНА Е МИНЕРАЛНАТА ВОДА ВО СЕЛОТО ПРОЕВЦЕ

  Небезбедна за пиење е природната минерална вода на изворите во селото Проевце покрај Куманово, покажуваат анализите на Центарот за јавно здр ...
ГРАДЕЖНИЦИТЕ ТВРДАТ ДЕКА НЕ ФРЛИЛЕ ХЕМИКАЛИИ ВО ИЗВОРИТЕ НА ВОЛКОВИЈА

ГРАДЕЖНИЦИТЕ ТВРДАТ ДЕКА НЕ ФРЛИЛЕ ХЕМИКАЛИИ ВО ИЗВОРИТЕ НА ВОЛКОВИЈА

Градежната фирма „Жикол“, која што во близина на тетовското село Волковија село гради воспитно-поправен дом за малолетници според договор со Управата ...
ВЛАСТА НЕ ЗНАЕ КОЈ ИМ ДАЛ ДОЗВОЛА НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ ДА КОПААТ КАЈ ИЗВОРИТЕ ЗА ВОДА ВО ВОЛКОВИЈА

ВЛАСТА НЕ ЗНАЕ КОЈ ИМ ДАЛ ДОЗВОЛА НА ГРАДЕЖНИЦИТЕ ДА КОПААТ КАЈ ИЗВОРИТЕ ЗА ВОДА ВО ВОЛКОВИЈА

Жителите од тетовското село Волковија денес повторно реагираа до институциите да преземат мерки за да се спречи загрозувањето на изворите за вода за п ...
ГРАДЕЖНИЦИ ФРЛИЛЕ ХЕМИКАЛИИ И ЃУБРЕ ВО ИЗВОРИТЕ ЗА ВОДА ВО ВОЛКОВИЈА

ГРАДЕЖНИЦИ ФРЛИЛЕ ХЕМИКАЛИИ И ЃУБРЕ ВО ИЗВОРИТЕ ЗА ВОДА ВО ВОЛКОВИЈА

Жителите на тетовското село Волковија стравуваат дека нестручните градежни активности можат да ги загрозат изворите од кои селото се снабдува со вода ...
1 9 10 11 12 110 / 118 НАПИСИ