Таг: Врховен суд

1 2 3 20 10 / 198 НАПИСИ
ВРХОВНИОТ СУД НИКОГАШ НЕМАЛ ЗАБЕЛЕШКА НА ВИСИНАТА НА КАЗНИТЕ ЗА ТЕШКИ КОРУПТИВНИ ДЕЛА, НАМАЛУВАЊЕТО Е НЕТРАНСПАРЕНТНО И АНТИЕВРОПСКО, РЕАГИРА НАЈВИСОКИОТ СУД

ВРХОВНИОТ СУД НИКОГАШ НЕМАЛ ЗАБЕЛЕШКА НА ВИСИНАТА НА КАЗНИТЕ ЗА ТЕШКИ КОРУПТИВНИ ДЕЛА, НАМАЛУВАЊЕТО Е НЕТРАНСПАРЕНТНО И АНТИЕВРОПСКО, РЕАГИРА НАЈВИСОКИОТ СУД

Донесувањето на законски измени без транспарентен процес е спротивно на европските стандарди, а нас никој не не прашал за да ги донесе, реагира денеск ...
ВРХОВНИТЕ СУДИИ КОИ ГИ ИСПОЧКРТАА ГЛАСАЧКИТЕ ЛИВЧИЊА СО ИМЕТО НА КОЛЕГАТА НАЌЕ ГЕОРГИЕВ ГО БОЈКОТИРАА И ПОВТОРЕНИОТ ОГЛАС ЗА ЧЛЕН НА ОВОЈ СУДСКИ СОВЕТ

ВРХОВНИТЕ СУДИИ КОИ ГИ ИСПОЧКРТАА ГЛАСАЧКИТЕ ЛИВЧИЊА СО ИМЕТО НА КОЛЕГАТА НАЌЕ ГЕОРГИЕВ ГО БОЈКОТИРАА И ПОВТОРЕНИОТ ОГЛАС ЗА ЧЛЕН НА ОВОЈ СУДСКИ СОВЕТ

Ниту еден врховен судија не се пријавил на повторениот оглас за член на Судскиот совет, место кое стои празно откако врховната судијка Мирјана Радевск ...
СУДСКИОТ СОВЕТ 5 МЕСЕЦИ НЕ РАСПИШУВА ОГЛАС ОТКАКО ПРОПАДНА ИЗБОРОТ НА ВРХОВНИ СУДИИ, СЕ ЧЕКА ДА УЗРЕАТ СО СТАЖ ДВЕ СУДИЈКИ СО ПАРТИСКА ПОДДРШКА

СУДСКИОТ СОВЕТ 5 МЕСЕЦИ НЕ РАСПИШУВА ОГЛАС ОТКАКО ПРОПАДНА ИЗБОРОТ НА ВРХОВНИ СУДИИ, СЕ ЧЕКА ДА УЗРЕАТ СО СТАЖ ДВЕ СУДИЈКИ СО ПАРТИСКА ПОДДРШКА

Судскиот совет 5 месеци не објавува нов оглас по дебаклот за изборот на врховни судии во Kривичниот оддел, каде има тројца Албанци, една Србинка и едн ...
НOВОИЗБРАНИОТ ЧЛЕН НА СУДСКИОТ СОВЕТ НАКЕ ГЕОРГИЕВ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА ПРЕД ДА ДАДЕ ЗАКЛЕТВА ВО СОБРАНИЕ, МУ ОТВОРИ ПАТ НА СИН МУ ДА БИДЕ ИЗБРАН ЗА СУДИЈА

НOВОИЗБРАНИОТ ЧЛЕН НА СУДСКИОТ СОВЕТ НАКЕ ГЕОРГИЕВ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА ПРЕД ДА ДАДЕ ЗАКЛЕТВА ВО СОБРАНИЕ, МУ ОТВОРИ ПАТ НА СИН МУ ДА БИДЕ ИЗБРАН ЗА СУДИЈА

Врховниот судија Наке Георгиев си поднесе оставка од член на Судскиот совет, по неколкудневни кавги во Судскиот совет дека не е законски тој како член ...
ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ИЗРАЕЛЦИ МАРШИРАА ПРОТИВ ЗАКОНОТ НА НЕТАНЈАХУ ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ВРХОВНИОТ СУД

ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ИЗРАЕЛЦИ МАРШИРАА ПРОТИВ ЗАКОНОТ НА НЕТАНЈАХУ ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ВРХОВНИОТ СУД

Десетици илјади Израелци денеска маршираа во Ерусалим против реформата на судството што ја бара премиерот Бенјамин Нетанјаху, додека се зголемува прит ...
ВРХОВНИТЕ СУДИИ ГИ ИСПОЧКРТАА ГЛАСАЧКИТЕ ЛИВЧИЊА И ГО БОЈКОТИРАА НАЌЕ ГЕОРГИЕВ, НО ТОЈ СО САМО 6 ГЛАСА СОСЕ НЕГОВИОТ Е ИЗБРАН ЗА НОВ ЧЛЕН НА СУДСКИОТ СОВЕТ, ИЗБРАНА Е И АНТОАНЕТА ДИМОВСКА

ВРХОВНИТЕ СУДИИ ГИ ИСПОЧКРТАА ГЛАСАЧКИТЕ ЛИВЧИЊА И ГО БОЈКОТИРАА НАЌЕ ГЕОРГИЕВ, НО ТОЈ СО САМО 6 ГЛАСА СОСЕ НЕГОВИОТ Е ИЗБРАН ЗА НОВ ЧЛЕН НА СУДСКИОТ СОВЕТ, ИЗБРАНА Е И АНТОАНЕТА ДИМОВСКА

Од 16 гласачи, врховни судии, за единствениот кандидат врховен судија за член на Судски совет Наќе Георгиев, денеска гласале 13. Од нив, седум врховни ...
НЕМА УКИНУВАЊЕ НА ПРЕСУДИТЕ И НОВО СУДЕЊЕ ЗА „27 АПРИЛ“, ОДЛУЧИ ВРХОВНИОТ СУД ПО ЖАЛБИТЕ НА 15-ТЕМИНА ОСУДЕНИ НА ЧЕЛО СО ЧАВКОВ

НЕМА УКИНУВАЊЕ НА ПРЕСУДИТЕ И НОВО СУДЕЊЕ ЗА „27 АПРИЛ“, ОДЛУЧИ ВРХОВНИОТ СУД ПО ЖАЛБИТЕ НА 15-ТЕМИНА ОСУДЕНИ НА ЧЕЛО СО ЧАВКОВ

Советот за казниви дела при Врховниот суд денеска донел одлука со која на осудените за насилствата при организираниот напад на Собранието на 27 април ...
СОСТОЈБО, НАДМИНИ СЕ!

СОСТОЈБО, НАДМИНИ СЕ!

Не се секирајте, има уште предмети за застарување ...
ПАК ЗАИГРА ПОЛИТИКАТА ВО СУДСКИОТ СОВЕТ, ВРХОВНИОТ СУД ОСТАВЕН СО ЕДНА СУДИЈКА МАКЕДОНКА, ТРОЈЦА АЛБАНЦИ И ЕДНА СРБИНКА КРИВИЧАРИ

ПАК ЗАИГРА ПОЛИТИКАТА ВО СУДСКИОТ СОВЕТ, ВРХОВНИОТ СУД ОСТАВЕН СО ЕДНА СУДИЈКА МАКЕДОНКА, ТРОЈЦА АЛБАНЦИ И ЕДНА СРБИНКА КРИВИЧАРИ

Пропадна шансата да се избалансира застапеноста во Врховниот суд воопшто, и во кривичниот оддел особено, откако денеска Судскиот совет не избра никој ...
ДА СЕ ОБЈАВУВААТ И НЕПРАВОСИЛНИТЕ ПРЕСУДИ ОД ВИСОК ЈАВЕН ИНТЕРЕС, ДОНЕСЕ НАЧЕЛНО МИСЛЕЊЕ ВРХОВНИОТ СУД И ТОА МОРА ДА СЕ ПОЧИТУВА

ДА СЕ ОБЈАВУВААТ И НЕПРАВОСИЛНИТЕ ПРЕСУДИ ОД ВИСОК ЈАВЕН ИНТЕРЕС, ДОНЕСЕ НАЧЕЛНО МИСЛЕЊЕ ВРХОВНИОТ СУД И ТОА МОРА ДА СЕ ПОЧИТУВА

Врховниот суд денеска одржа Општа седница на која утврди Начелен став, според кој и неправосилните пресуди, како што се за „Тврдина-Таргет“ и „Трезор“ ...
1 2 3 20 10 / 198 НАПИСИ