Таг: загадување

1 27 28 29 30 290 / 292 НАПИСИ
ЕКОЛОШКИОТ ПЛАН НА ОПШТИНА БИТОЛА ИМА СЀ ОСВЕН ПОДАТОЦИ ЗА ЗАГАДУВАЊЕ

ЕКОЛОШКИОТ ПЛАН НА ОПШТИНА БИТОЛА ИМА СЀ ОСВЕН ПОДАТОЦИ ЗА ЗАГАДУВАЊЕ

На туристички водич наликуваат делови од Локалниот еколошки акционен план што Општина Битола го донесе деновиве. Иако квалитетот на животната средина ...
ЈУГОХРОМЦИ ГО БЛОКИРАА АВТОПАТОТ ТЕТОВО-СКОПЈЕ, БАРААТ ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ФИЛТРИТЕ

ЈУГОХРОМЦИ ГО БЛОКИРАА АВТОПАТОТ ТЕТОВО-СКОПЈЕ, БАРААТ ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ФИЛТРИТЕ

Работници од „Југохром“ денеска го блокираа автопатот Тетово-Скопје кај наплатната рампа Желино во знак на протест против затворањето на фабриката и с ...
СКОПЈЕ ЗАГАДЕНО ТРИ ДО ОСУМ ПАТИ ПОВЕЌЕ ОД ДОЗВОЛЕНОТО

СКОПЈЕ ЗАГАДЕНО ТРИ ДО ОСУМ ПАТИ ПОВЕЌЕ ОД ДОЗВОЛЕНОТО

Иако во Скопје времето е невообичаено топло и пријатно за овој дел од годината, главниот град претпладнево е загаден три до осум пати повеќе од дозвол ...
ЈУГОХРОМ ГИ ГАСИ ПЕЧКИТЕ, 800 РАБОТНИЦИ НА ОДМОР, ВЛАДАТА ЌЕ РЕШАВА ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ФИЛТРИТЕ

ЈУГОХРОМ ГИ ГАСИ ПЕЧКИТЕ, 800 РАБОТНИЦИ НА ОДМОР, ВЛАДАТА ЌЕ РЕШАВА ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ФИЛТРИТЕ

Од синоќа на полноќ започна процедурата за гаснење на сите печките за топење феросилициум во металуршкиот комбинат „Југохром“ од Јегуновце. Процесот н ...
ЈУГОХРОМ СЕ ЗАТВОРА ПО ИСТЕЧЕНИОТ РОК ЗА ПОСТАВУВАЊЕ ФИЛТРИ

ЈУГОХРОМ СЕ ЗАТВОРА ПО ИСТЕЧЕНИОТ РОК ЗА ПОСТАВУВАЊЕ ФИЛТРИ

Државниот инспекторат за животна средина донел одлука за затварање на „Југохром“ бидејќи во предвидениот рок, кој истече на 31 октомври оваа година, с ...
„ЈУГОХРОМ“ БАРА УШТЕ 18 МЕСЕЦИ ДА ЗАГАДУВА БЕЗ ФИЛТЕРИ

„ЈУГОХРОМ“ БАРА УШТЕ 18 МЕСЕЦИ ДА ЗАГАДУВА БЕЗ ФИЛТЕРИ

„Југохром“ бара ново 18-месечно продолжување на рокот да постави филтри за отпрашување на отпадните гасови од фабриката. Рокот, кој истекува денеска, ...
БОРБА ЗА ГРАМ КИСЛОРОД ПОД ОЏАЦИТЕ НА РЕК

БОРБА ЗА ГРАМ КИСЛОРОД ПОД ОЏАЦИТЕ НА РЕК

Ги разеленуваат дворовите со големи тревници, садат ружи, борови високи по неколку метри.  Создаваат зелени оази за да добијат некој кубик чист воздух ...
ИНСТАЛАЦИЈА СО МОВ ЌЕ ГО ПРОЧИСТУВА ВОЗДУХОТ ВО ТЕТОВО

ИНСТАЛАЦИЈА СО МОВ ЌЕ ГО ПРОЧИСТУВА ВОЗДУХОТ ВО ТЕТОВО

Против енормното загадување на воздухот, Тетово ќе се бори со билборди обложени со мов наречени „Градско дрво“. Оваа иновативна технологија за прочист ...
БИТОЛА Е НАЈЗАГАДЕН ГРАД ВО ЕВРОПА, СПОРЕД НЕОФИЦИЈАЛНА БАЗА НА ПОДАТОЦИ

БИТОЛА Е НАЈЗАГАДЕН ГРАД ВО ЕВРОПА, СПОРЕД НЕОФИЦИЈАЛНА БАЗА НА ПОДАТОЦИ

Битола е најзагаден град во Европа според интернет истражувањето на интернационалната веб страницата www.numbeo.com. Веб страницата е онлајн база на п ...
ОД ДЕНЕСКА ВОДАТА ВО ДОЈРАН И СО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ЌЕ БИДЕ ЧИСТА

ОД ДЕНЕСКА ВОДАТА ВО ДОЈРАН И СО СЛУЖБЕН ВЕСНИК ЌЕ БИДЕ ЧИСТА

Денес стапува на сила новиот правилник за управување со водите за капење, со кој водата во Дојранското Езеро ќе биде безбедна за капење. Правилникот б ...
1 27 28 29 30 290 / 292 НАПИСИ