Таг: затворски казни

ЗА ПРЕПАРИРАЊЕ ДИВИ ПТИЦИ ВОВЕДЕНА КАЗНА ДО 10 ГОДИНИ ЗАТВОР, А ЗА КРАДЕЊЕ ДРЖАВНИ ПАРИ НАМАЛЕНА НА МАКСИМУМ 4 ГОДИНИ

ЗА ПРЕПАРИРАЊЕ ДИВИ ПТИЦИ ВОВЕДЕНА КАЗНА ДО 10 ГОДИНИ ЗАТВОР, А ЗА КРАДЕЊЕ ДРЖАВНИ ПАРИ НАМАЛЕНА НА МАКСИМУМ 4 ГОДИНИ

Измените на Кривичниот законик усвоени вчера со европско знаменце по само два дена расправа во Собранието се работеа три години и најголем дел од нови ...
ВЛАДАТА ПРЕДЛАГА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАТВОРСКИТЕ КАЗНИ ЗА ФУНКЦИОНЕРИТЕ, КАКО ШТО БАРАШЕ ВМРО-ДПМНЕ ПРЕД 5 ГОДИНИ

ВЛАДАТА ПРЕДЛАГА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАТВОРСКИТЕ КАЗНИ ЗА ФУНКЦИОНЕРИТЕ, КАКО ШТО БАРАШЕ ВМРО-ДПМНЕ ПРЕД 5 ГОДИНИ

Владата на Собранието му предложи измени на Кривичниот законик (КЗ) со кои се намалуваат затворските казни за кривичното дело Злоупотреба на службенат ...
ОТКАКО ПРИЗНАА ВИНА, ПРОТОЃЕР ДОБИ УСЛОВНА КАЗНА ВО „ТИТАНИК”, МИЛЕ 4,5 ГОДИНИ ЗАТВОР, А ЈАНКУЛОСКА 2,5 ГОДИНИ, СУДИЈАТА ГИ ПРОЧИТА ПО ИМЕ СИТЕ 625 ЛУЃЕ КОИ ГИ ДОВЛЕЧКАЛЕ ОД ПУСТЕЦ

ОТКАКО ПРИЗНАА ВИНА, ПРОТОЃЕР ДОБИ УСЛОВНА КАЗНА ВО „ТИТАНИК”, МИЛЕ 4,5 ГОДИНИ ЗАТВОР, А ЈАНКУЛОСКА 2,5 ГОДИНИ, СУДИЈАТА ГИ ПРОЧИТА ПО ИМЕ СИТЕ 625 ЛУЃЕ КОИ ГИ ДОВЛЕЧКАЛЕ ОД ПУСТЕЦ

Откако на 11 февруари признаа вина за дел од кривичните дела за кои се обвинети во најголемиот предмет на поранешното СЈО „Титаник" за манипулации во ...
МЕСТО ДА ЗАСТАНАТ НА СТРАНАТА НА ОБВИНЕНИЕТО, ВИШИТЕ ОБВИНИТЕЛИ БЕКТЕШИ И ХАЈРУЛАХИ БАРААТ ОД СКОПСКА АПЕЛАЦИЈА ДА ИМ ГИ УКИНЕ ЗАТВОРСКИТЕ ПРЕСУДИ НА ДВАЈЦА ФУНКЦИОНЕРИ ОД ДУИ

МЕСТО ДА ЗАСТАНАТ НА СТРАНАТА НА ОБВИНЕНИЕТО, ВИШИТЕ ОБВИНИТЕЛИ БЕКТЕШИ И ХАЈРУЛАХИ БАРААТ ОД СКОПСКА АПЕЛАЦИЈА ДА ИМ ГИ УКИНЕ ЗАТВОРСКИТЕ ПРЕСУДИ НА ДВАЈЦА ФУНКЦИОНЕРИ ОД ДУИ

Да се прифати жалбата на обвинетите, да се укинат затворските пресуди и да се врати предметот за преправање изборни резултати на повторно судење, е на ...
ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ ПОЛИЦИСКИ ЧАС ЗАТВОР ОД ЕДНА ГОДИНА, ЗА ФИРМА 490.000 ЕВРА КАЗНА, ШУТКА СПРЕМИ 4 ЌЕЛИИ ЗА НЕПОЧИТУВАЧИ НА ИЗОЛАЦИЈАТА

ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ ПОЛИЦИСКИ ЧАС ЗАТВОР ОД ЕДНА ГОДИНА, ЗА ФИРМА 490.000 ЕВРА КАЗНА, ШУТКА СПРЕМИ 4 ЌЕЛИИ ЗА НЕПОЧИТУВАЧИ НА ИЗОЛАЦИЈАТА

Јавното обвинителство предупреди дека ќе одговараат со затвор до една година сите оние кои не го почитуваат полицискиот час воведен за заштита од коро ...
ОД 6 МЕСЕЦИ ДО 10 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА КРШЕЊЕ НА ГЛАСАЧКИТЕ ПРАВА ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ

ОД 6 МЕСЕЦИ ДО 10 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА КРШЕЊЕ НА ГЛАСАЧКИТЕ ПРАВА ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ

Кршењето на гласачките права на граѓаните за референдумот се казнува со истите казни како и за парламентарните, локалните и претседателските избори. К ...
6 / 6 НАПИСИ