Категорија: Дописна мрежа

1 301 302 303 304 305 335 3030 / 3346 НАПИСИ
ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕТО ЗА СТЕЧАЈ НА ВИНАРИЈАТА „ПОВАРДАРИЕ“ ОД КОЈА ЗАВИСАТ 7.000 ЛОЗАРИ

ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕТО ЗА СТЕЧАЈ НА ВИНАРИЈАТА „ПОВАРДАРИЕ“ ОД КОЈА ЗАВИСАТ 7.000 ЛОЗАРИ

Судското рочиште во врска со барањето за поведување на стечајна постапка врз винарската визба „Повардарие” од Неготино е одложено. На лозарите кои ден ...
СТЕЧАЈОТ НА “ПОВАРДАРИЕ” ЌЕ ЗАГРОЗИ 7.000 ЛОЗАРИ

СТЕЧАЈОТ НА “ПОВАРДАРИЕ” ЌЕ ЗАГРОЗИ 7.000 ЛОЗАРИ

Протест пред Велешкиот суд денеска организираа околу триста лозари од Тиквешко, за да извршат притисок винарската визба “Повардарие” од Неготино да не ...
ОСУМЧЛЕНОТО СЛЕПО СЕМЕЈСТВО ОД ВРАГОТУРЦЕ ДОБИ ШПОРЕТ НА ДРВА

ОСУМЧЛЕНОТО СЛЕПО СЕМЕЈСТВО ОД ВРАГОТУРЦЕ ДОБИ ШПОРЕТ НА ДРВА

Хуманитарната организација „Крепост“ од Куманово подари шпорет на дрва и поголема количина на друга хуманитарана помош на семејството осумчленото слеп ...
БИТОЛСКИТЕ СОВЕТНИЦИ СЕ КАРААТ КОЈ ПРВ ПРЕДЛОЖИЛ МЕРКИ ПРОТИВ  ЗАГАДУВАЊЕТО

БИТОЛСКИТЕ СОВЕТНИЦИ СЕ КАРААТ КОЈ ПРВ ПРЕДЛОЖИЛ МЕРКИ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕТО

Воздухот раскара дел од советниците од Битола за тоа кој прв предложил мерки за заштита од загадувањето. Во петокот со ваков предлог истапи Наташа Пет ...
ОЏАЧАРИТЕ ГО ЧИСТАТ ВОЗДУХОТ ВО ТЕТОВО

ОЏАЧАРИТЕ ГО ЧИСТАТ ВОЗДУХОТ ВО ТЕТОВО

Тетово последниве години е еден од градовите со најзагаден воздух, а чадот од оџаците на домаќинствата кои се греат на дрва е меѓу повеќето фактори ко ...
ВО БУЏЕТОТ НА БИТОЛА ПАК НЕМА ПАРИ ЗА ОФИЦЕРСКИ ДОМ И КОПАНКИ

ВО БУЏЕТОТ НА БИТОЛА ПАК НЕМА ПАРИ ЗА ОФИЦЕРСКИ ДОМ И КОПАНКИ

Владејачкото мнозинство во битолскиот Совет предводено од ВМРО-ДПМНЕ, повторно гласаше против да се издвојат пари од буџетот на Општината во 2017 за о ...
ОХРИДСКАТА ВЛАСТ ВЕЛИ ДЕКА „КИНЕСКИОТ ЅИД“ ПОКРАЈ ЕЗЕРОТО ВО ЛАГАДИН СЕ ГРАДИ ЗАКОНСКИ

ОХРИДСКАТА ВЛАСТ ВЕЛИ ДЕКА „КИНЕСКИОТ ЅИД“ ПОКРАЈ ЕЗЕРОТО ВО ЛАГАДИН СЕ ГРАДИ ЗАКОНСКИ

Локалната самоуправа од Охрид нема намера да се откаже од изградбата на голем хотелски капацитет на само десетина метри од езерскиот брег, во населбат ...
ШВАЈЦАРИЈА ДОДЕЛИ 140.000 ЕВРА ЗА ЕКО-НИВИ ЗА ЗАШТИТА НА РЕКАТА СТРУМИЦА

ШВАЈЦАРИЈА ДОДЕЛИ 140.000 ЕВРА ЗА ЕКО-НИВИ ЗА ЗАШТИТА НА РЕКАТА СТРУМИЦА

За да не ги загадуваат нивите вдолж реката Струмица, Швајцарската агенција за обнова и развој додели 140 илјади евра на триесет земјоделци од Струмичк ...
СО ПРОТЕСТ ПРЕД СУДОТ ЛОЗАРИТЕ В СРЕДА ЌЕ БАРААТ „ПОВАРДАРИЕ” ДА НЕ ОДИ ВО СТЕЧАЈ

СО ПРОТЕСТ ПРЕД СУДОТ ЛОЗАРИТЕ В СРЕДА ЌЕ БАРААТ „ПОВАРДАРИЕ” ДА НЕ ОДИ ВО СТЕЧАЈ

  Со протест пред велешкиот суд, лозарите од Тиквешко в среда ќе се обидат да извршат притисок  винарската визба „Повардарие” од Неготино да н ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ОД ПРИЛЕП БАРААТ ПОКВАЛИТЕТЕН ИНСУЛИН

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ОД ПРИЛЕП БАРААТ ПОКВАЛИТЕТЕН ИНСУЛИН

Дијабетичарите од Прилеп, особено членови на Здружението на граѓани со дијабет, апелираат до Министерството за здравство да им се обезбеди поквалитетн ...
1 301 302 303 304 305 335 3030 / 3346 НАПИСИ