Категорија: Дописна мрежа

1 345 346 347 348 349 429 3470 / 4287 НАПИСИ
ВАЛАНДОВЦИ НА НОВИ ПРОТЕСТИ АКО НЕМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

ВАЛАНДОВЦИ НА НОВИ ПРОТЕСТИ АКО НЕМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА РУДНИКОТ КАЗАНДОЛ

Ако нема референдумско изјаснување за рударскиот комплекс Казандол, активистите од „Спас за Валандово“ се заканија со протести, блокади и граѓанска не ...
СЕ ГРАДАТ ДИВИ ПАТИШТА НИЗ НАЈУБАВИТЕ ПРЕДЕЛИ НА ШАР ПЛАНИНА

СЕ ГРАДАТ ДИВИ ПАТИШТА НИЗ НАЈУБАВИТЕ ПРЕДЕЛИ НА ШАР ПЛАНИНА

Во месноста Лешница, едeн од најубавите предели на Шар Планина, со употреба на тешка механизација пробиени се два пата кои водат кон оближните бачила. ...
ДЕСЕТИНА БИТОЛСКИ ШКОЛИ СО БЛОКИРАНИ СМЕТКИ, ДОЛЖАТ 2 МИЛИОНИ ЕВРА

ДЕСЕТИНА БИТОЛСКИ ШКОЛИ СО БЛОКИРАНИ СМЕТКИ, ДОЛЖАТ 2 МИЛИОНИ ЕВРА

Десетина основни и средни училишта во Битола и понатаму остануваат со блокирани сметки, должат околу 2 милиони евра, а со некои школи раководат исти к ...
ГРАДБАТА НА ПОЛОШКИОТ МАНАСТИР НАПРАВИ ДЕПОНИЈА НА ТИКВЕШКО ЕЗЕРО

ГРАДБАТА НА ПОЛОШКИОТ МАНАСТИР НАПРАВИ ДЕПОНИЈА НА ТИКВЕШКО ЕЗЕРО

Депонија од градежен материјал ​ и шут кои останале при градбата во кругот на Полошкиот манастир е расфрлана на брегот на Тиквешкото Езеро. Депонијата ...
ВО НАЈАВА Е НОВА КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ТАЛЕСКИ ЗА КРИМИНАЛ ВО СПОРТОТ, РЕЧЕ СОВЕТНИЧКАТА ГАБРИЕЛА ИЛИЕВСКА

ВО НАЈАВА Е НОВА КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ТАЛЕСКИ ЗА КРИМИНАЛ ВО СПОРТОТ, РЕЧЕ СОВЕТНИЧКАТА ГАБРИЕЛА ИЛИЕВСКА

Да се формира Комисија од советници кои ќе извршат ревизија и следење на сите договори, поддоговори и трансакции кои се склучувале во општина Битола в ...
НЕ НИ ТРЕБААТ БЕРЛИНСКИ ЅИДОВИ ВО КИСЕЛА ВОДА, ЖИТЕЛИ НАЈАВУВААТ СТРАЖА ПРОТИВ ИЗГРАДБАТА НА НОВ КРУЖЕН ТЕК ВО ПРИПОР

НЕ НИ ТРЕБААТ БЕРЛИНСКИ ЅИДОВИ ВО КИСЕЛА ВОДА, ЖИТЕЛИ НАЈАВУВААТ СТРАЖА ПРОТИВ ИЗГРАДБАТА НА НОВ КРУЖЕН ТЕК ВО ПРИПОР

Жители на улиците Христо Татарчев 1 и 11 во Припор ќе стражарат на градилиштето за нов кружен тек за да не продолжи градењето со кое нивните улици се ...
ЗАПОЧНА КОНЗЕРВАЦИЈАТА НА ЦРКВАТА ВО КУРБИНОВО

ЗАПОЧНА КОНЗЕРВАЦИЈАТА НА ЦРКВАТА ВО КУРБИНОВО

По четиригодишни истражувања, деновиве конечно започнаа конзерваторски активности во црквата „Свети Ѓорги“ во Курбиново, Преспа, црковен бисер од 12 в ...
АРХЕОЛОШКО ОТКРИТИЕ ЌЕ ЈА СТОПИРА ИЗГРАДБАТА НА КАРГО АЕРОДРОМОТ КАЈ ЕРЏЕЛИЈА

АРХЕОЛОШКО ОТКРИТИЕ ЌЕ ЈА СТОПИРА ИЗГРАДБАТА НА КАРГО АЕРОДРОМОТ КАЈ ЕРЏЕЛИЈА

Археолози од Македонија и од Италија во август заеднички ќе работат на утврдувањето на точниот период од кога датира новото археолошко откритие на лок ...
ТАЛЕСКИ ЗА „БИТФЕСТ“ ЌЕ ГЛУМИ ДЕКА ИМЕТО БИТОЛА Е СТАРО 1000 ГОДИНИ

ТАЛЕСКИ ЗА „БИТФЕСТ“ ЌЕ ГЛУМИ ДЕКА ИМЕТО БИТОЛА Е СТАРО 1000 ГОДИНИ

Како научно недоистражена и контроверзна ја оценуваат истражувачите таканаречената Битолска плоча, артефакт врз кој битолското културно лето „Битфест“ ...
БАКРАЧЕСКИ МОРА ДА ЈА СОПРЕ ГРАДБАТА НА ДИВИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ГРАДЕЖЕН ИНСПЕКТОРАТ

БАКРАЧЕСКИ МОРА ДА ЈА СОПРЕ ГРАДБАТА НА ДИВИОТ ХОТЕЛ ВО ЛАГАДИН, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ГРАДЕЖЕН ИНСПЕКТОРАТ

Градењето на нелегалниот хотел во Лагадин мора да сопре, утврди Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам. Директорката Марина Наќева-Кавраков ...
1 345 346 347 348 349 429 3470 / 4287 НАПИСИ