Категорија: Дописна мрежа

1 375 376 377 378 379 386 3770 / 3857 НАПИСИ
ЛИЛЕ СТЕЧАЈКАТА ПОВИКАНА ВО ПОЛИЦИЈА ДА НЕ ПРОТЕСТИРА НА АВТОПАТ

ЛИЛЕ СТЕЧАЈКАТА ПОВИКАНА ВО ПОЛИЦИЈА ДА НЕ ПРОТЕСТИРА НА АВТОПАТ

Откако најавија дека утре со протест ќе ја блокираат наплатната рампа Романовце, стечајката Лилјана Георгиевска и координаторот Али Османи, вчера биле ...
ПРОСЛАВА ПРЕД УНИШТЕНАТА СПОМЕН КОСТУРНИЦА ВО КУМАНОВО

ПРОСЛАВА ПРЕД УНИШТЕНАТА СПОМЕН КОСТУРНИЦА ВО КУМАНОВО

Со целосно уништени или оштетeни споменици Куманово ја слави 25 годишнината од независноста на државата. Граѓаните кои што денеска отидоа да положат ц ...
СЕ РАСПАЃА РИДОТ НАД БИТОЛА

СЕ РАСПАЃА РИДОТ НАД БИТОЛА

Големи камења до половина кубик се изронети од карпестиот рид на обиколницата кај Битола. Обилните дождови кои веќе трет ден паѓаат во Битола го актив ...
НЕМА ПОТВРДИ ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПАРТИЦИПАЦИЈА ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

НЕМА ПОТВРДИ ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПАРТИЦИПАЦИЈА ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Бранкица Јованова од Радовиш со денови трча по институциите за да ја обнови потврдата дека нејзиното дете со Даунов синдром е ослободено од партиципац ...
ТЕТОВСКИТЕ УЧЕНИЦИ УШТЕ СЕДАТ ДОМА, ДИРЕКТОРОТ БАРА НОВО ТЕХНИЧКО РЕШЕНИЕ

ТЕТОВСКИТЕ УЧЕНИЦИ УШТЕ СЕДАТ ДОМА, ДИРЕКТОРОТ БАРА НОВО ТЕХНИЧКО РЕШЕНИЕ

Нема техничка можност тетовската гимназија да работи во три смени. Иако ова, како времено решение, беше договорено минатата недела по протестот на уче ...
ПРЕПОЛОВЕН БРОЈОТ НА СТУДЕНТИ НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

ПРЕПОЛОВЕН БРОЈОТ НА СТУДЕНТИ НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ

Преполовен е бројот на студенти кои се запишаа на Битолскиот универзитет „Св. Климент Охридски“  во оваа академска година во споредба со оној од пред ...
КРИВИЧНА ЗА КУМАНОВСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ОТИ ПУШТИЛ КРСТОСНИЦА БЕЗ ДОЗВОЛА

КРИВИЧНА ЗА КУМАНОВСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ОТИ ПУШТИЛ КРСТОСНИЦА БЕЗ ДОЗВОЛА

Градоначалникот на Куманово Зоран Дамјановски доби кривични пријави за злоупотреба на службена положба и овластување затоа што пуштил во употреба реко ...
АЈВАРКАТА СЕ ПРОДАВА ЗА ПОЛА ЦЕНА ОД ДОГОВОРЕНАТА, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ БАРААТ ПОМОШ ОД МИНИСТЕРОТ ЦВЕТКОВ

АЈВАРКАТА СЕ ПРОДАВА ЗА ПОЛА ЦЕНА ОД ДОГОВОРЕНАТА, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ БАРААТ ПОМОШ ОД МИНИСТЕРОТ ЦВЕТКОВ

На терен ги нема договорените цени за откуп на црвена пиперка во струмичко, велат земјоделците кои деновиве своето производство го предаваат по цена о ...
ЛОНДОНСКА ВО ТАФТАЛИЏЕ ИЗОРАНА ПОРАДИ ИЗГРАДБА НА НОВА ЗГРАДА

ЛОНДОНСКА ВО ТАФТАЛИЏЕ ИЗОРАНА ПОРАДИ ИЗГРАДБА НА НОВА ЗГРАДА

Улицата Лондонска во скопско Тафталиџе се прекопува поради изградба на нова зграда. Треба да се поместат топловодите и сите останати инсталации постав ...
ПРОФЕСОРИТЕ ОД ТЕТОВСКАТА ГИМНАЗИЈА ШТРАЈКУВААТ ПОРАДИ ОДЛУКАТА ДА СЕ РАБОТИ ВО ТРИ СМЕНИ

ПРОФЕСОРИТЕ ОД ТЕТОВСКАТА ГИМНАЗИЈА ШТРАЈКУВААТ ПОРАДИ ОДЛУКАТА ДА СЕ РАБОТИ ВО ТРИ СМЕНИ

Професорите од гимназијата во Тетово од денеска се излезени на штрајк, како последица на одлуката на управата на гимназијата, која соопшти дека од 07. ...
1 375 376 377 378 379 386 3770 / 3857 НАПИСИ