Категорија: Дописна мрежа

1 373 374 375 376 377 386 3750 / 3857 НАПИСИ
ПРОФЕСОРИТЕ ВО КУМАНОВСКОТО СРЕДНО „ПЕРО НАКОВ“ ШТРАЈКУВААТ ОТИ ИМ ДОЦНИ ПЛАТАТА

ПРОФЕСОРИТЕ ВО КУМАНОВСКОТО СРЕДНО „ПЕРО НАКОВ“ ШТРАЈКУВААТ ОТИ ИМ ДОЦНИ ПЛАТАТА

Професорите од прва смена во средното стручно училиште „Перо Наков“ од Куманово денеска започнаа предупредувачки штрајк затоа што им доцни платата. ...
ТАЛЕСКИ ВРАБОТУВА 19 НОВИ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ СО ПРЕЦИЗИРАНА НАЦИОНАЛНОСТ

ТАЛЕСКИ ВРАБОТУВА 19 НОВИ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ СО ПРЕЦИЗИРАНА НАЦИОНАЛНОСТ

Додека битолскиот градоначалник Владимир Талески беше во куќен притвор, општина Битола распиша конкурс за вработување на 19 државни службеници. Конкур ...
ТЕТОВСКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ЈА ОКУПИРАА ОПШТИНАТА

ТЕТОВСКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ЈА ОКУПИРАА ОПШТИНАТА

Околу 200 тетовски средношколци од сите 5 средни училишта денес протестираа пред зградата на Општина Тетово. Иако поминаа 20 денови од почетокот на уч ...
БАРОКНАТА ЗГРАДА НА ДРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ВО СТРУМИЦА ЗЈАЕ ПРАЗНА ПОЛОВИНА ГОДИНА

БАРОКНАТА ЗГРАДА НА ДРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ВО СТРУМИЦА ЗЈАЕ ПРАЗНА ПОЛОВИНА ГОДИНА

Зградата на јавната администрација во Струмица фати пајажина, додека се чека во неа да се вселат вработените од подрачните единици на УЈП, Агенцијата ...
СИТЕ БЕГААТ ОД ТЕНДЕРОТ ЗА ПРЕВОЗ НА УЧЕНИЦИ ВО БИТОЛА

СИТЕ БЕГААТ ОД ТЕНДЕРОТ ЗА ПРЕВОЗ НА УЧЕНИЦИ ВО БИТОЛА

Училишниот одбор на Техничкото училиште денес најверојатно ќе одлучува дали ќе биде носител на тендерот за бесплатен школски превоз во Битола. Општина ...
„ПАЛОМА БЈАНКА“ ОГРАДЕНА ПОРАДИ БАРОКОТ

„ПАЛОМА БЈАНКА“ ОГРАДЕНА ПОРАДИ БАРОКОТ

Дел од стаклената фасада на деловната зграда „Палома бјанка“ во центарот на Скопје повеќе не се гледа. Викендов беше оградена со скеле и заштитна мреж ...
ЗА ГАСЕЊЕ ПОЖАР ВО БОГДАНЦИ СЕ ЧЕКА ПОЖАРНА ОД ГЕВГЕЛИЈА

ЗА ГАСЕЊЕ ПОЖАР ВО БОГДАНЦИ СЕ ЧЕКА ПОЖАРНА ОД ГЕВГЕЛИЈА

Општина Богданци има реална потреба да има подружница или доброволна противпожарна единица, а не да чека на интервенции од пожарната од Гевгелија, вел ...
ВОДИТЕЛКАТА СЕ СОБУ БОСА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО ЈА ИСТЕРА ОД СЦЕНАТА НА ЗАТВАРАЊЕТО НА „МАНАКИ“

ВОДИТЕЛКАТА СЕ СОБУ БОСА, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО ЈА ИСТЕРА ОД СЦЕНАТА НА ЗАТВАРАЊЕТО НА „МАНАКИ“

На свеченото затворање на фестивалот „Браќа Манаки“ во Битола, што е во тек, водителката од отворањето се качи на сцена и се собу боса. По ова, обезбе ...
СТРУМИЧКИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ СЕ ОБЕДИНИЈА И НАЈАВИЈА ПРОТЕСТ ПОРАДИ ДВОЈНО ПОНИСКАТА ОТКУПНА ЦЕНА НА ПИПЕРКАТА

СТРУМИЧКИТЕ ЗЕМЈОДЕЛЦИ СЕ ОБЕДИНИЈА И НАЈАВИЈА ПРОТЕСТ ПОРАДИ ДВОЈНО ПОНИСКАТА ОТКУПНА ЦЕНА НА ПИПЕРКАТА

Струмичките земјоделци ќе излезат на протести доколку не се реализираат договорените откупни цени на градинарските индустриски култури посебно на црве ...
СЕКСУАЛЕН ИЗЛИВ ВРЗ ФИЛИП ВТОРИ ВО БИТОЛА

СЕКСУАЛЕН ИЗЛИВ ВРЗ ФИЛИП ВТОРИ ВО БИТОЛА

Цртежи со полови органи осамнаа утрово на споменикот Филип Втори во центарот на Битола. Непознати сторители со креди го ишарале мермерниот постамент н ...
1 373 374 375 376 377 386 3750 / 3857 НАПИСИ