Категорија: Дописна мрежа

1 371 372 373 374 375 386 3730 / 3857 НАПИСИ
ИЛИЈА ДА ДОЈДЕ НА ПРОТЕСТ ДА ВИДИ ШТО Е МОБИНГ, ПОРАЧА ЛИЛЕ СТЕЧАЈКАТА

ИЛИЈА ДА ДОЈДЕ НА ПРОТЕСТ ДА ВИДИ ШТО Е МОБИНГ, ПОРАЧА ЛИЛЕ СТЕЧАЈКАТА

„Илија да дојде на протест со стечајците па да види што е мобинг, а не да се седи во фотелја во собранието и да филозофира“, ваква порака му упати лид ...
ВИСИ БЕСПЛАТНИОТ ШКОЛСКИ ПРЕВОЗ НА БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ

ВИСИ БЕСПЛАТНИОТ ШКОЛСКИ ПРЕВОЗ НА БИТОЛСКИТЕ УЧЕНИЦИ

Бесплатниот школски превоз на учениците од Битола е доведен во прашање. Тендерот за избор на превозници истекува до крајот на октомври, а не е распиша ...
КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ ГО УКИНА ОТВОРЕНИОТ ДЕН ЗА СКОПЈАНИ

КОЦЕ ТРАЈАНОВСКИ ГО УКИНА ОТВОРЕНИОТ ДЕН ЗА СКОПЈАНИ

Од 2014 година граѓаните на Скопје веќе не можат да се сретнат со градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски на таканаречениот Отворен ден за граѓани ...
ШВАЈЦАРЦИТЕ ГИ ОРГАНИЗИРААТ БИТОЛЧАНИ ДА СИ ГО ИСЧИСТАТ ЃУБРЕТО

ШВАЈЦАРЦИТЕ ГИ ОРГАНИЗИРААТ БИТОЛЧАНИ ДА СИ ГО ИСЧИСТАТ ЃУБРЕТО

Битолчани во сабота организирано ќе го чистат делот на касарната се до болницата од расфрленото ѓубре. Ова ќе биде една од помасовни организирани екол ...
УЧИЛИШЕН ДВОР ВО ВАЛАНДОВО СТАНА ЗЕЛЕН ПАЗАР

УЧИЛИШЕН ДВОР ВО ВАЛАНДОВО СТАНА ЗЕЛЕН ПАЗАР

Заради реконструкција на градскиот зелен пазар во Валандово, општината одлучи зелениот пазар времено да го дислоцира во дворот на основното училиште „ ...
ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ МАКЕДОНЦИ ФРЛЕНИ ВО ГЕТО, ОБВИНУВААТ РОДИТЕЛИТЕ

ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ МАКЕДОНЦИ ФРЛЕНИ ВО ГЕТО, ОБВИНУВААТ РОДИТЕЛИТЕ

„Зошто македонските ученици се гетоизирани и се праќаат да учат во супстандардни услови? Зошти тие мораат таму да учат додека учениците Албанци учат в ...
ТАЛЕСКИ СЕ ПОЈАВИ ВО ЈАВНОСТ ПО ТРИ МЕСЕЦА КУЌЕН ПРИТВОР

ТАЛЕСКИ СЕ ПОЈАВИ ВО ЈАВНОСТ ПО ТРИ МЕСЕЦА КУЌЕН ПРИТВОР

Откако три месеци мина во куќен притвор за случајот „Транспортер“, битолскиот градоначалник Владимир Талески денес за првпат се појави во јавноста. То ...
КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ ГО ПРЕПОЛОВИЈА ЈАБОЛКОВИОТ РОД ВО ПРЕСПА

КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ ГО ПРЕПОЛОВИЈА ЈАБОЛКОВИОТ РОД ВО ПРЕСПА

Преполовен е годинешниот јаболков род во Преспа. Наместо 100.000 тони, годинава ќе бидат собрани најмногу 50.000 тони преспанско јаболко  како последи ...
ПО ЧАСОТ НА ПЛОШТАД, ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ДЕНЕСКА ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ОПШТИНАТА

ПО ЧАСОТ НА ПЛОШТАД, ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ДЕНЕСКА ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ОПШТИНАТА

По вчерашната „настава" одржана на плоштадот, денеска гимназијалците од македонските паралелки се собраа пред зградата на општина Тетово. Тие заедно с ...
ЗАСТРЕЛАНИОТ ПАДНАЛ ПРЕД ВРАТАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ, СЕ ЧЕКААТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ОБДУКЦИЈАТА

ЗАСТРЕЛАНИОТ ПАДНАЛ ПРЕД ВРАТАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ, СЕ ЧЕКААТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ОБДУКЦИЈАТА

К.Т.(55) од Куманово е човекот кој утринава е пронајден мртов во зграда на булеварот „Октомвриска револуција“ во Куманово. Според информации од обви ...
1 371 372 373 374 375 386 3730 / 3857 НАПИСИ