Категорија: Дописна мрежа

1 621 622 623 624 625 650 6230 / 6491 НАПИСИ
БУКАТА ОД ПЕЛИСТЕР ЌЕ ДОБИЕ ЕВРОПСКА ЗАШТИТА

БУКАТА ОД ПЕЛИСТЕР ЌЕ ДОБИЕ ЕВРОПСКА ЗАШТИТА

Мешовит научен тим истражува кои животински и растителни видови од Националниот парк Пелистер ќе добијат европска заштита. Се истражуваат балканскиот  ...
АПАРАТОТ ПОПРАВЕН, ПОВТОРНО СЕ МЕРИ КОЛИЧЕСТВОТО НА ПМ-10 ЧЕСТИЧКИ ВО КАВАДАРЦИ

АПАРАТОТ ПОПРАВЕН, ПОВТОРНО СЕ МЕРИ КОЛИЧЕСТВОТО НА ПМ-10 ЧЕСТИЧКИ ВО КАВАДАРЦИ

Во Кавадарци повторно е во функција апаратот за мерење на присуството на суспендирани честички со големина од десет микрометри во воздухот кој неколку ...
ОСУМЧЛЕНО СЛЕПО СЕМЕЈСТВО ТРИПАТИ ОДБИЕНО ЗА СОЦИЈАЛЕН СТАН

ОСУМЧЛЕНО СЛЕПО СЕМЕЈСТВО ТРИПАТИ ОДБИЕНО ЗА СОЦИЈАЛЕН СТАН

Осумгодишно девојче со интелектуална попреченост  пешачи десетина километри дневно за да оди на училиште. Првачето Елеонора Младеновска од селото Враг ...
БЕГ ВЛЕГУВА ВО СТАНОВИТЕ НА ИСКЛУЧЕНИТЕ ОД ПАРНО ЗА ДА ОТКРИЕ КРАЖБИ НА ГРЕЕЊЕ

БЕГ ВЛЕГУВА ВО СТАНОВИТЕ НА ИСКЛУЧЕНИТЕ ОД ПАРНО ЗА ДА ОТКРИЕ КРАЖБИ НА ГРЕЕЊЕ

Влегувајќи во становите на скопјани БЕГ, фирмата која ги грее, открила 53 потрошувачи кои незаконски се приклучиле на системот, објаснија од „Снабдува ...
МИНИСТЕРОТ МИСАЈЛОВСКИ СЕ ИСПЛАШИ ОД ГЕРИЛА И ИЗБЕГА ОД НОВИНАРИТЕ ВО БИТОЛА

МИНИСТЕРОТ МИСАЈЛОВСКИ СЕ ИСПЛАШИ ОД ГЕРИЛА И ИЗБЕГА ОД НОВИНАРИТЕ ВО БИТОЛА

Само еден медиум беше поканет на денешната работна посета на министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски на Битола и Новаци. Најголемиот дел од ...
ИМ ИЗБЕГАЛ СО ЛИСИЦИ НА РАЦЕТЕ, ПОЛИЦАЈЦИТЕ ПУКАЛЕ ВО ВОЗДУХ ВО СТРУМИЦА

ИМ ИЗБЕГАЛ СО ЛИСИЦИ НА РАЦЕТЕ, ПОЛИЦАЈЦИТЕ ПУКАЛЕ ВО ВОЗДУХ ВО СТРУМИЦА

Полицајци во цивилка пукале во воздух откако се обиделе да приведат момче во Турското маало во Струмица. Инцидентот се случил околу 18 часот на улицат ...
ЦРНИ БАЛОНИ ЗА КОЦЕ НА ПРОТЕСТОТ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ ВО СКОПЈЕ

ЦРНИ БАЛОНИ ЗА КОЦЕ НА ПРОТЕСТОТ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ ВО СКОПЈЕ

Протестот против загадувањето на воздухот во Скопје заврши со фрлање црни балони пред бараките на администрацијата на Град Скопје на градоначалникот К ...
ШЕСТ ДЕНА ПРЕД ИЗБОРИ ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА СЕВЕРНАТА ТРИБИНА ОД СТАДИОНОТ ВО БИТОЛА

ШЕСТ ДЕНА ПРЕД ИЗБОРИ ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА СЕВЕРНАТА ТРИБИНА ОД СТАДИОНОТ ВО БИТОЛА

Шест дена пред избори, општина Битола започна со реализација на долго најавуваниот проект - реконструкција на северната трибина од стадионот „Под Тумб ...
НЕ СЕ МЕРИ КОЛИЧЕСТВОТО НА ПМ-10 ЧЕСТИЧКИТЕ ВО КАВАДАРЦИ ПОРАДИ ДЕФЕКТ

НЕ СЕ МЕРИ КОЛИЧЕСТВОТО НА ПМ-10 ЧЕСТИЧКИТЕ ВО КАВАДАРЦИ ПОРАДИ ДЕФЕКТ

Не се мери количеството на ПМ-10 честичките во Кавадарци, алармираат од еколошкото друштво „Еко-живот“ од овој град. Велат дека се загрижени што ова с ...
ВМРО-ДПМНЕ И ДУИ НЕ ГО ПОТПИШУВААТ ДОКУМЕНТОТ ЗА ПОЧИСТА СРЕДИНА ВО ТЕТОВО

ВМРО-ДПМНЕ И ДУИ НЕ ГО ПОТПИШУВААТ ДОКУМЕНТОТ ЗА ПОЧИСТА СРЕДИНА ВО ТЕТОВО

Неколку политички партии кои ќе учествуваат на изборите на 11 декември, во канцеларијата на Здружението „Екогерила“, потпишаа документ со кој се бара ...
1 621 622 623 624 625 650 6230 / 6491 НАПИСИ