Категорија: Дописна мрежа

1 648 649 650 651 652 665 6500 / 6645 НАПИСИ
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ НЕ СЕ ПОЈАВИ НА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА НОБ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ НЕ СЕ ПОЈАВИ НА ЧЕСТВУВАЊЕТО НА НОБ

Битолскиот градоначалник Владимир Талески не се појави на чествувањето по повод 11 Октомври во Битола. Тој не беше во општинската делегација која п ...
ОД СПОМЕНИКОТ НА БОРЦИТЕ ОД ГЕВГЕЛИЈА ОСТАНА САМО СТАРО ЖЕЛЕЗО

ОД СПОМЕНИКОТ НА БОРЦИТЕ ОД ГЕВГЕЛИЈА ОСТАНА САМО СТАРО ЖЕЛЕЗО

Споменикот на паднатите  борци од НОБ во Гевгелија „Цветот на слободата“ што се наоѓа на Мрзенски рид се распаѓа. Од маркантното дело на скулпторот Јо ...
ПОМИНА РЕБАЛАНСОТ НА ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ, НЕ СЕ ИЗДВОИ НИ ДЕНАР ЗА КОПАНКИ

ПОМИНА РЕБАЛАНСОТ НА ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ, НЕ СЕ ИЗДВОИ НИ ДЕНАР ЗА КОПАНКИ

Мина уште еден ребаланс на буџетот на општина Битола, а повторно не се издвои ни денар од општинската каса за да се обнови изгорениот планинарски дом ...
ИЗРАБОТЕН Е ПРВИОТ ТЕЛЕФОНСКИ ИМЕНИК ЗА СЛЕПИ ЛИЦА

ИЗРАБОТЕН Е ПРВИОТ ТЕЛЕФОНСКИ ИМЕНИК ЗА СЛЕПИ ЛИЦА

Изработен е првиот телефонски именик со Брајово писмо во Македонија. Именикот го изработи „Лајонс клубот“ од Битола и му го донираше на Здружението на ...
БОРЦИТЕ ОД БИТОЛА ЌЕ ГЛАСААТ ПРОТИВ ВЛАСТА ЗАШТО НЕ ЈА ПРИЗНАВА НОБ

БОРЦИТЕ ОД БИТОЛА ЌЕ ГЛАСААТ ПРОТИВ ВЛАСТА ЗАШТО НЕ ЈА ПРИЗНАВА НОБ

Сојузот на борци не ја поддржува оваа власт, на престојните избори ќе гласа против неа и ќе ја поддржи опозицијата. Ова го порача Александар Трајковск ...
ШАРЕНИОТ РЕВОЛУЦИОНЕР СТЕВАНОСКИ ЈА ОБВИНИ ПОЛИЦИЈАТА ЗА ФАЛСИФИКУВАЊЕ ДОКАЗИ

ШАРЕНИОТ РЕВОЛУЦИОНЕР СТЕВАНОСКИ ЈА ОБВИНИ ПОЛИЦИЈАТА ЗА ФАЛСИФИКУВАЊЕ ДОКАЗИ

Активистот на Шарената револуција, прилепскиот адвокат Жаре Стевановски, смета дека одредени службеници на МВР извршиле фалсификување на добар дел од ...
ЕДИНСТВЕН КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ Е ПРИТВОРОТ, ВЕЛИ СОВЕТНИЧКАТА ИЛИЕВСКА

ЕДИНСТВЕН КАПИТАЛЕН ПРОЕКТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ Е ПРИТВОРОТ, ВЕЛИ СОВЕТНИЧКАТА ИЛИЕВСКА

На градоначалникот Владимир Талески тесна ќе му биде „Широка“, за брзо, рече советничката Габриела Илиевска од ВМРО-Народна Партија од советничката го ...
СТАРОГРАДСКА КУЌА ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ СЕ УРИВА ЗА ЗГРАДА

СТАРОГРАДСКА КУЌА ВО ЦЕНТАРОТ НА СКОПЈЕ СЕ УРИВА ЗА ЗГРАДА

Една од најстарите куќи со градска архитектура во строгиот центар на Скопје денеска почна да се урива, за на нејзино место да се изгради станбено-дело ...
АКО ТРЕБА ЌЕ ДОНЕСЕМЕ И ДЕЦА – СТРУМИЧКА ПАРОДИЈА НА ПРОЕКТОТ НА ГРУЕВСКИ ЗА 140 ГРАДИНКИ

АКО ТРЕБА ЌЕ ДОНЕСЕМЕ И ДЕЦА – СТРУМИЧКА ПАРОДИЈА НА ПРОЕКТОТ НА ГРУЕВСКИ ЗА 140 ГРАДИНКИ

Членови на струмичките граѓански здруженија изведоа пародија за најавениот проект на лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски за изградба на 140 нови дет ...
ПРИЈАТЕЛИ НА БУГАРИЈА ОД БИТОЛА СЕ СКАРАА СО ПРИЈАТЕЛИ НА БУГАРИЈА ОД КИЧЕВО ПОРАДИ МАКЕДОНСКА ПОЛИТИКА

ПРИЈАТЕЛИ НА БУГАРИЈА ОД БИТОЛА СЕ СКАРАА СО ПРИЈАТЕЛИ НА БУГАРИЈА ОД КИЧЕВО ПОРАДИ МАКЕДОНСКА ПОЛИТИКА

Здружението за македонско-бугарско пријателство од Битола се огради од тројца свои членови кои одлучиле да преговараат за влез во политичка партија во ...
1 648 649 650 651 652 665 6500 / 6645 НАПИСИ