Категорија: Магазин

СДК Магазин

1 128 129 130 131 132 142 1300 / 1414 НАПИСИ
МЕТЕОРСКИОТ ДОЖД ПЕРСЕИДИ СНИМЕН ОД СЕЛОТО КУКЛИЦА, КРАТОВСКО (ФОТО)

МЕТЕОРСКИОТ ДОЖД ПЕРСЕИДИ СНИМЕН ОД СЕЛОТО КУКЛИЦА, КРАТОВСКО (ФОТО)

Метеорскиот дожд Персеиди кој се појавува секоја година на лето во северната хемисфера, можеше да се види ноќта помеѓу петокот и саботата. Станува ...
И ГОСТИВАР ДОБИ АКТИВНА ЗОНА ОД КОКА-КОЛА И ПИВАРА СКОПЈЕ

И ГОСТИВАР ДОБИ АКТИВНА ЗОНА ОД КОКА-КОЛА И ПИВАРА СКОПЈЕ

Во Гостивар вчера беше отворена осмата „Кока-кола активна зона“, како продолжение на долгорочниот проект на Пивара Скопје и Кока-Кола, соопшти компани ...
КАКО МОЖЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ХИТЛЕР? – ИЗЛОЖБА ВО БЕРЛИН

КАКО МОЖЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ ХИТЛЕР? – ИЗЛОЖБА ВО БЕРЛИН

По повеќе од 70 години откако Адолф Хитлер се самоуби во својот бункер во Берлин на последните денови од Втората Светска Војна, една изложба во главни ...
ЕМ ГО ВИДОВ РЕАЛ, ЕМ ЗЕМЈАТА НА ДРУГАР МИ АКИ, ВЕЛИ ОПЕРСКАТА ЛЕГЕНДА ПЛАСИДО ДОМИНГО

ЕМ ГО ВИДОВ РЕАЛ, ЕМ ЗЕМЈАТА НА ДРУГАР МИ АКИ, ВЕЛИ ОПЕРСКАТА ЛЕГЕНДА ПЛАСИДО ДОМИНГО

Легендарниот шпански тенор и диригент Пласидо Доминго вели дека е пресреќен што за неполни 24 часа имал можност за две лични задоволства, да го гледа ...
ТРЕПЕРЕТЕ СО РАЦЕТЕ ЗА ДА ГО ЧУЈАТ АПЛАУЗОТ ГЛУВИТЕ ДЕЦА КОИ ЌЕ ПЕЈАТ НА СУПЕР КУПОТ

ТРЕПЕРЕТЕ СО РАЦЕТЕ ЗА ДА ГО ЧУЈАТ АПЛАУЗОТ ГЛУВИТЕ ДЕЦА КОИ ЌЕ ПЕЈАТ НА СУПЕР КУПОТ

Петнаесет средношколци од единственото државно училиште за ученици со оштетен слух „Партение Зографски“ од Скопје, на 8 август ги очекуваат највозбудл ...
БИТОЛЧАНИ ИГРАЛЕ ЛОТАРИЈА ПРЕД СТО ГОДИНИ

БИТОЛЧАНИ ИГРАЛЕ ЛОТАРИЈА ПРЕД СТО ГОДИНИ

Дали битолчани за време на најкрвавите борби и разурнувања во Првата светска војна, бегство на моменти од суровата реалност гледале во игрите на среќа ...
УМЕТНИКОТ ХЕЛИДОН ЃЕРЃИ ВО ЧИФТЕ СОЗДАДЕ АТМОСФЕРА НА АМАМ ОД ТУРСКО СО РИНГТОНОВИ, ИЗМЕШАНИ БАЛКАНСКИ МИРИСИ, ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

УМЕТНИКОТ ХЕЛИДОН ЃЕРЃИ ВО ЧИФТЕ СОЗДАДЕ АТМОСФЕРА НА АМАМ ОД ТУРСКО СО РИНГТОНОВИ, ИЗМЕШАНИ БАЛКАНСКИ МИРИСИ, ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

Препорака до сите љубители на уметноста кои се во Скопје во овој топол август, е да поминат во Чифте амам на концептуалната изложба на еден од најпров ...
ВО НОРВЕШКА НИТУ ЕДНА ПЛАТА НЕ Е ТАЈНА

ВО НОРВЕШКА НИТУ ЕДНА ПЛАТА НЕ Е ТАЈНА

Уште од далечната 1814 година во Норвешка платите се објавуваа во книга. Списоци на сите плати, средствата и платените даноци, можеа да се најдат на е ...
ГЕРМАНЦИ ЈА ПУШТИЛЕ „БИЛЈАНА ПЛАТНО БЕЛЕШЕ“ ОД БИТОЛСКАТА СААТ КУЛА ВО 1936

ГЕРМАНЦИ ЈА ПУШТИЛЕ „БИЛЈАНА ПЛАТНО БЕЛЕШЕ“ ОД БИТОЛСКАТА СААТ КУЛА ВО 1936

Денес ја одѕвонува химната на градот „Битола мој роден крај“, а пред точно осум децении од битолската Саат кула се слушале звуците на „Билјана платно ...
ДВЕ ЖЕНИ БУКВАЛНО СЕ СКРШИЛЕ ОД СЕКС ВО ТРОЈКА ВО ГЕРМАНИЈА

ДВЕ ЖЕНИ БУКВАЛНО СЕ СКРШИЛЕ ОД СЕКС ВО ТРОЈКА ВО ГЕРМАНИЈА

Две жени во германското гратче Бад Брајсиг завршија во болница со скршеници откако секс во тројка завршил наопаку. Едната жена го скршила стопалото ...
1 128 129 130 131 132 142 1300 / 1414 НАПИСИ