Категорија: Maqedonia

1 2 3 4 5 11 30 / 108 НАПИСИ
NUK DUHET TË MBAHEN MASKA KUR DIKUSH ËSHTË VETË NË MAKINË, NË OBORR FAMILJAR DHE NË KAFENE DHE RESTORANE – UDHËZUES PËR MASAT E REJA TË KOVIDIT

NUK DUHET TË MBAHEN MASKA KUR DIKUSH ËSHTË VETË NË MAKINË, NË OBORR FAMILJAR DHE NË KAFENE DHE RESTORANE – UDHËZUES PËR MASAT E REJA TË KOVIDIT

Mbajtja e maskave respirative, kirurgjike për një përdorim, tekstili disapërdorimshe, maskave të mëndafshit apo shalleve, shamive të pambukut etj nga ...
NUMRI 112 PËR RASTE EMERGJENCE KA 15 VJET QË PO PLANIFIKOHET, QMK SHPRESOJNË SE DERI VITIN TJETËR DO TË JETË FUNKSIONAL

NUMRI 112 PËR RASTE EMERGJENCE KA 15 VJET QË PO PLANIFIKOHET, QMK SHPRESOJNË SE DERI VITIN TJETËR DO TË JETË FUNKSIONAL

Maqedonia vazhdon të mos ketë një numër për paraqitjen e fatkeqësive, zjarreve dhe rreziqeve – 112. Të gjitha shtetet anëtare të Bashkimit evropian ka ...
NËSE VAZHDOJMË KËTË ÇMENDURI, DO T’I MBUSHIM SPITALET SËRISH E DO TË ANKOHEMI SE SI NUK MUND TË MBËRRIJMË DERI TE MJEKU, PARALAJMËRON EPIDEMIOLOGU ALEKSANDAR STOJANOV NGA QENDRA E SHËNDETIT PUBLIK

NËSE VAZHDOJMË KËTË ÇMENDURI, DO T’I MBUSHIM SPITALET SËRISH E DO TË ANKOHEMI SE SI NUK MUND TË MBËRRIJMË DERI TE MJEKU, PARALAJMËRON EPIDEMIOLOGU ALEKSANDAR STOJANOV NGA QENDRA E SHËNDETIT PUBLIK

Komisioni për sëmundje infektive duhet të marrë masa të reja urgjente kundër kovid-19, thotë drejtori i Qendrës së shëndetit publik Shkup, dr. Aleksan ...
TRAJTIMI MJEKËSOR I VETËM NJË PACIENTI ME KOVID-19 I KUSHTON SHTETIT 2.600 EURO, NDËRSA PËR TË SËMURËT NË RESPIRATOR 5.700 EURO

TRAJTIMI MJEKËSOR I VETËM NJË PACIENTI ME KOVID-19 I KUSHTON SHTETIT 2.600 EURO, NDËRSA PËR TË SËMURËT NË RESPIRATOR 5.700 EURO

Trajtimi njëditor i një pacienti me kovid-19 kushton rreth 200 euro, ndërsa nëse bëhet fjalë për pacient në respirator mbi katër ditë kushton 5.700 eu ...
PËRQINDJA E TË SËMURËVE NGA KANCERI ËSHTË E NJËJTË SI VITIN E KALUAR, EDHE PSE KA PASUR MË PAK KONTROLLE PËR SHKAK TË KRIZËS, THOTË DREJTORESHA E GASTROS, D-R GRIVÇEVA-STARDELLOVA

PËRQINDJA E TË SËMURËVE NGA KANCERI ËSHTË E NJËJTË SI VITIN E KALUAR, EDHE PSE KA PASUR MË PAK KONTROLLE PËR SHKAK TË KRIZËS, THOTË DREJTORESHA E GASTROS, D-R GRIVÇEVA-STARDELLOVA

Drejtoresha e Klinikës universitare për gastroenterohepatologji, dr Kalina Grivçeva-Stardellova thotë se nuk kanë pritur që numri i të diagnostikuarve ...
NDALESA E KONTROLLEVE PËR SHKAK TË COVID-19 DO TË SJELLË MË SHUMË TË SËMURË ME KANCER TË ZORRËS SË TRASHË DHE LUKTHIT, THOTË DR. JUSUF VEJSELI NGA SPITALI “8 SHTATORI”

NDALESA E KONTROLLEVE PËR SHKAK TË COVID-19 DO TË SJELLË MË SHUMË TË SËMURË ME KANCER TË ZORRËS SË TRASHË DHE LUKTHIT, THOTË DR. JUSUF VEJSELI NGA SPITALI “8 SHTATORI”

Për shkak të kontrollit të shkaktuar nga koronakriza, një nga pasojat më të mëdha do të jetë rritja e numrit të pacientëve me sëmundje gastroenterohep ...
PALCA KOCKORE PËR PACIENTEN 16 VJEÇARE, TË SËMURË NGA LEUKEMIA, ARRIN NË SHKUP PASI KA KALUAR PESË QYTETE

PALCA KOCKORE PËR PACIENTEN 16 VJEÇARE, TË SËMURË NGA LEUKEMIA, ARRIN NË SHKUP PASI KA KALUAR PESË QYTETE

Ndaj pacientes 16 vjeçare në Klinikën Universitare të hematologjisë në Shkup u krye transplantimi i qelizave amë nga një dhurues jashtë familjes së pa ...
PSE DISA PACIENTË TË MOSHUAR SHËROHEN, KURSE DISA TË RINJ VDESIN, INXHINIERËT GJENTIKË DHE BIOTEKNOLOGJIKË NË ASHAM JANË AFËR GJETJES SË NËNTIPEVE DHE MUTACIONEVE TË KORONAVIRUSIT

PSE DISA PACIENTË TË MOSHUAR SHËROHEN, KURSE DISA TË RINJ VDESIN, INXHINIERËT GJENTIKË DHE BIOTEKNOLOGJIKË NË ASHAM JANË AFËR GJETJES SË NËNTIPEVE DHE MUTACIONEVE TË KORONAVIRUSIT

Qendra për inxhinieri gjenetike dhe bioteknologji “Gjorgji Evremov” në ASHAM, nën udhëheqjen e profesorit të Fakultetit të farmaceutikës në Shkup Alek ...
VIRUSI NUK PO SHKON DREJT DOBËSIMIT, BASHKIMI I GJENEVE TONA ME ATO TË KORONËS DO TË VENDOSË FATIN TONË, NËSE DO TË NA MUNDË APO DO TA MUNDIM, THOTË AKADEMIKU DIMOVSKI

VIRUSI NUK PO SHKON DREJT DOBËSIMIT, BASHKIMI I GJENEVE TONA ME ATO TË KORONËS DO TË VENDOSË FATIN TONË, NËSE DO TË NA MUNDË APO DO TA MUNDIM, THOTË AKADEMIKU DIMOVSKI

Pse numri i vdekjeve në shtetin tonë është kaq i madh dhe pse të rinj të moshës 30-40 vjeç, mes të cilëve ndodhen dhe njerëz të shëndetshëm në gjendje ...
PRONARËT PUSHUAN PUNËTORET E TEKSTILIT NË KOHË TË MASAVE PËR QËNDRIM NË SHTËPI, “GLLASEN TEKSTILEC” DHE INSPEKTORATI I KTHYEN NË PUNË

PRONARËT PUSHUAN PUNËTORET E TEKSTILIT NË KOHË TË MASAVE PËR QËNDRIM NË SHTËPI, “GLLASEN TEKSTILEC” DHE INSPEKTORATI I KTHYEN NË PUNË

Në industrinë e tekstilit në Shtip ka ndodhur një seri keqpërdorimesh të të drejtave të punëtorëve nga fillimi i koronavirusit. Dallga e parë e pushim ...
1 2 3 4 5 11 30 / 108 НАПИСИ