Категорија: Сакам да кажам

1 2 3 4 5 6 163 40 / 1624 НАПИСИ
КАФЕТО НА ОРБАН

КАФЕТО НА ОРБАН

Најстрашно е што наместо да направи саглам држава, власта нѐ доведе до дереџе иднината на државата да ни зависи од некоја промена на Устав за некоја з ...
НЕКАЗНИВОСТА ДОБИ ЛИК И ИМЕ

НЕКАЗНИВОСТА ДОБИ ЛИК И ИМЕ

Неказнивоста не е апстрактен поим, ниту гола фраза. Неказнивоста е убиство на дете. Неказнивоста во Македонија доби лик и име. Се вика Вања. Ако можем ...
ШУШКА МОЛИКА

ШУШКА МОЛИКА

Зошто да чистиме ако не ни доаѓаат гости? ...
ИЗБРКАНИ ОД ДОМА

ИЗБРКАНИ ОД ДОМА

Дали згрешивме што останавме? И дали грешиме што им бараме чаре на децата, да си фатат џаде со време? ...
НИШ ЕКСПРЕС

НИШ ЕКСПРЕС

Ниту атер кршат, ниту работа вршат. ...
БАЈ СИ, ПОПЕ

БАЈ СИ, ПОПЕ

Ако сакаат да прават реформи по европски стандарди, кој може да им забрани? ...
ГРЕЈАЧИ НА СЕДИШТА

ГРЕЈАЧИ НА СЕДИШТА

Навистина е неверојатно како во оваа земја, што несопирливо ита кон ЕУ, на прогон се изложуваат тие што ќе укажат на корупција, а не корумпираните. ...
СОМОВИ И МЕЧКИ

СОМОВИ И МЕЧКИ

Не сме ние евроскептици. Ние само не дозволуваме Владата да ни ја потценува интелигенцијата. ...
КАКО ДА НЕ БИЛО

КАКО ДА НЕ БИЛО

Како да ја снема корупцијата, кога никому од нас, што го даваме нашиот глас на избори, таа не ни пречи? ...
ПРВАТА ПУШКА

ПРВАТА ПУШКА

Бутај, бутај во администрација - и без држава ќе останеме ...
1 2 3 4 5 6 163 40 / 1624 НАПИСИ