Категорија: Veprim klimatik

1 2 10 / 11 НАПИСИ
ORIZI KTHEHET NË ARAT E VELESIT, EDHE PSE ÇMIMI BLERËS BIE

ORIZI KTHEHET NË ARAT E VELESIT, EDHE PSE ÇMIMI BLERËS BIE

Orizi po kthehet në fushat e Velesit, dhe rajoni i Veles pas rajonit të Koçanit është i dyti për nga madhësia ku rritet orizi. Sipas njësisë rajonale ...
NOVOSELLA I PASTROI DEPONITË DHE VIGJILON ME MIKROKAMERA ATA QË HEDHIN MBETURINA

NOVOSELLA I PASTROI DEPONITË DHE VIGJILON ME MIKROKAMERA ATA QË HEDHIN MBETURINA

Komuna e Novosellës me mikrokamera gjuan ata që hedhin mbeturina komunale dhe mbeturina ndërtimi në depon ileitëgale rurale, të cilat gjatë kësaj peri ...
JEMI SHUMË AFËR SHPALLJES SË MALIT SHARR SI PARK NACIONAL, PO PUNOJMË ME INVESTITORËT QË TË HEQIN DORË NGA NJË PJESË E MINI HIDROELEKTRANAVE TË MIRATUARA, THOTË MINISTRI NUREDINI

JEMI SHUMË AFËR SHPALLJES SË MALIT SHARR SI PARK NACIONAL, PO PUNOJMË ME INVESTITORËT QË TË HEQIN DORË NGA NJË PJESË E MINI HIDROELEKTRANAVE TË MIRATUARA, THOTË MINISTRI NUREDINI

Mali Sharr është pranë shpalljes si një park nacional, tha Ministi i mjedisit dhe planifikimit hapësinor Naser Nuredini, duke shtuar se aktualisht po ...
LOKALITETI PESHTI NË RAJONIN E VELESIT ISHTE NJË PARAJSË ORNITOLOGJIKE, KURSE TANI SHPEZËT MUND TË NUMËROHEN NË GISHTA

LOKALITETI PESHTI NË RAJONIN E VELESIT ISHTE NJË PARAJSË ORNITOLOGJIKE, KURSE TANI SHPEZËT MUND TË NUMËROHEN NË GISHTA

Në afërsi të Velesit, në rrjedhën e poshtme të lumit Babunë, ndodhet lokaliteti Peshti. Ky fenomen i rrallë në të kaluarën ka shërbyer si një mjedis j ...
VETËM MOLLA E PRESPËS E KA TË VËSHTIRË TË DEPËRTOJË NË TREGUN E JASHTËM

VETËM MOLLA E PRESPËS E KA TË VËSHTIRË TË DEPËRTOJË NË TREGUN E JASHTËM

Një kohë, disa me këngën “Danica, prespanske ubavice”, e të tjerë me turbofolk, mblidhnin mollët e Prespës. Por sivjet, në uraganin veror që e dëmtoi ...
PLAZHI I LIQENIT TË PRESPËS NË PRETOR U BË I KUQ PËR SHKAK TË THATËSIRËS SË GJATË

PLAZHI I LIQENIT TË PRESPËS NË PRETOR U BË I KUQ PËR SHKAK TË THATËSIRËS SË GJATË

Liqeni i Prespës në Pretor duket sikur të jetë përgjakur nga materia e kuqe e cila gjatë këtyre ditëve ka kapluar të gjithë liqenin. Ajo u shfaq që ku ...
SPECAT E STRUMICËS KANË NEVOJË PËR MBROJTJE NGA RREZATIMI UV, PRODHIMTARIA NË ULJE PËR SHKAK TË NDRYSHIMEVE KLIMATIKE

SPECAT E STRUMICËS KANË NEVOJË PËR MBROJTJE NGA RREZATIMI UV, PRODHIMTARIA NË ULJE PËR SHKAK TË NDRYSHIMEVE KLIMATIKE

Temperaturat e larta dëmtojnë prodhimtarinë bimore në rajonin e Strumicës, ndonëse bujqit praktikojnë fara të reja të cilat janë më rezistente ndaj nd ...
KALLAMI DHE ISHUJT QË U SHFAQËN PËR SHKAK TË MOTIT TË NXEHTË, NJË PARAJSË PËR SHPEZËT E PRESPËS

KALLAMI DHE ISHUJT QË U SHFAQËN PËR SHKAK TË MOTIT TË NXEHTË, NJË PARAJSË PËR SHPEZËT E PRESPËS

Ishujt e ri të zgjeruar si rripa kallami që u shfaqën në liqenin e Prespës me anë të tërheqjes së ujit janë një parajsë e vërtetë për shpezët. Në këtë ...
TETË BUJQ PROVUAN TË MBJELLIN STEVIA, POR ENDE NUK E DINË NËSE АЈО DO TË MBIJETOJË NË KËTË KLIMË

TETË BUJQ PROVUAN TË MBJELLIN STEVIA, POR ENDE NUK E DINË NËSE АЈО DO TË MBIJETOJË NË KËTË KLIMË

Në Maqedoni po bëhen tentime që të kultivohet stevia, një bimë e cila në qoftë se përpunohet mund të përdoret si ëmbëlsues natyral ushqimor. Tetë bujq ...
EKO-ANIJA NË PRESPË NUK FUNKSIONON PËR SHKAK TË NIVELIT TË ULËT TË LIQENIT

EKO-ANIJA NË PRESPË NUK FUNKSIONON PËR SHKAK TË NIVELIT TË ULËT TË LIQENIT

Eko-anija për monitorim në Liqenin e Prespës për momentin është jashtë funksionit, pasi uji i liqenit në fshatin Stenje ku është stacionuar është mjaf ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ