Таг: 1 Мај

ТУРЦИЈА ГИ АПСЕШЕ ДЕМОНСТРАНТИТЕ ЗА 1 МАЈ, ВО ИТАЛИЈА ВТОРА ГОДИНА БЕЗ ПРВОМАЈСКИ ПРОТЕСТИ И КОНЦЕРТИ

ТУРЦИЈА ГИ АПСЕШЕ ДЕМОНСТРАНТИТЕ ЗА 1 МАЈ, ВО ИТАЛИЈА ВТОРА ГОДИНА БЕЗ ПРВОМАЈСКИ ПРОТЕСТИ И КОНЦЕРТИ

Работниците и синдикалните лидери и во време на карантини поради ковид пандемијата маршираа на 1 Мај, Меѓународниот ден на трудот, барајќи поголеми за ...
ДРЖАВНАТА ПОМОШ ДА СЕ ИСПЛАЌА ДИРЕКТНО НА СМЕТКИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ, ПОБАРАА НЕЗАВИСНИТЕ СИНДИКАТИ

ДРЖАВНАТА ПОМОШ ДА СЕ ИСПЛАЌА ДИРЕКТНО НА СМЕТКИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ, ПОБАРАА НЕЗАВИСНИТЕ СИНДИКАТИ

Итно носење на новиот Закон за работните односи, покачување на минималната плата, како и измени и дополнување на Правилникот за професионални болести ...
ДОЗВОЛЕНО ДВИЖЕЊЕ ОД 5 ДО 14 ЧАСОТ ЗА ПРВОМАЈСКИОТ ПРОДОЛЖЕН ВИКЕНД

ДОЗВОЛЕНО ДВИЖЕЊЕ ОД 5 ДО 14 ЧАСОТ ЗА ПРВОМАЈСКИОТ ПРОДОЛЖЕН ВИКЕНД

Владата одлучи дека на 1,  2 и 3 мај, односно петок, сабота и недела, ќе биде дозволено движењето на граѓаните од 05 часот  до 14 часот. Забраната за ...
НЕ ПАЛЕТЕ ОГАН И СКАРА НА ИЗЛЕТНИЧКИТЕ МЕСТА ЗА 1 МАЈ, АПЕЛИРААТ ОД ГРАД СКОПЈЕ

НЕ ПАЛЕТЕ ОГАН И СКАРА НА ИЗЛЕТНИЧКИТЕ МЕСТА ЗА 1 МАЈ, АПЕЛИРААТ ОД ГРАД СКОПЈЕ

Да не се пали оган на отворено и да не се прави скара на излетничките места, апелираат од Град Скопје. Градските власти велат дека во пресрет на Меѓун ...
ПРВОМАЈСКИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ИЗВРШИТЕЛИТЕ И ЗА СМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ

ПРВОМАЈСКИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ИЗВРШИТЕЛИТЕ И ЗА СМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ

Повеќе синдикални организации денес протестираа во Скопје, по повод Меѓунраодниот ден на трудот - 1 Мај. Иако тргнаа од различни страни сите околу пла ...
5 / 5 НАПИСИ