Таг: 150 години

ФАРМЕРКИТЕ „ЛЕВИС“ СЛАВАТ 150 ГОДИНИ

ФАРМЕРКИТЕ „ЛЕВИС“ СЛАВАТ 150 ГОДИНИ

Ги има тесни, широки, ѕвонарки, искинати, со висок, низок струк - сините тексас фармерки, познати како „левис“, годинава слават 150 години. Приказн ...
ПРЕД 150 ГОДИНИ ПРВИОТ ВОЗ ВО ВЕЛЕС БИЛ ЧУДО, ДЕНЕС НИКОЈ НЕ СЕ ЧУДИ ШТО ДЕСЕТ ДЕНА НЕМА ВОЗОВИ

ПРЕД 150 ГОДИНИ ПРВИОТ ВОЗ ВО ВЕЛЕС БИЛ ЧУДО, ДЕНЕС НИКОЈ НЕ СЕ ЧУДИ ШТО ДЕСЕТ ДЕНА НЕМА ВОЗОВИ

Јавното претпријатие „Македонски железници“ одбележува голем јубилеј, 150 години откако првиот воз од Солун пристигна во Велес, на 9 април 1873 година ...
ЕУ НА ГОЦЕ

ЕУ НА ГОЦЕ

Светот за којшто сонувал Гоце Делчев едноставно – не постои. ...
3 / 3 НАПИСИ