Таг: Анте Поповски

ВАНДАЛИЗИРАНИ БИСТИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПОЕТИ ВО СТРУГА, ГЛАВАТА НА АНТЕ ПОПОВСКИ ФРЛЕНА В ЕЗЕРО

ВАНДАЛИЗИРАНИ БИСТИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПОЕТИ ВО СТРУГА, ГЛАВАТА НА АНТЕ ПОПОВСКИ ФРЛЕНА В ЕЗЕРО

Непознати сторители ноќеска ги вандализирале бистите на македоските поети Славко Јаневски и Анте Поповски во Алејата на писателите во Струга. Бронзена ...
СЕМЕЈСТВОТО НА АНТЕ ПОПОВСКИ ПОДАРИ НЕГОВ ОБЕМЕН ФОНД НА МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА

СЕМЕЈСТВОТО НА АНТЕ ПОПОВСКИ ПОДАРИ НЕГОВ ОБЕМЕН ФОНД НА МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНСКАТА БОРБА

Семејството на Анте Поповски подари обемен личен фонд од книжевникот, поет, есеист, публицист и општественик на Музејот на македонската борба за самос ...
ПЕТ БОЛНИЦИ ДОБИЈА СЕРТИФИКАТ ЗА КВАЛИТЕТ

ПЕТ БОЛНИЦИ ДОБИЈА СЕРТИФИКАТ ЗА КВАЛИТЕТ

Детска клиника, Клиниката за ендокринологија и Институтот за белодробни заболувања кај децата Козле денес добија тригодишни сертификати за квалитет, а ...
3 / 3 НАПИСИ