Таг: Арбен Таравари

1 2 3 9 10 / 90 НАПИСИ
ЌЕ СЕ ОТСТРАНИ МОНТАЖНАТА БОЛНИЦА ДО ИНФЕКТИВНАТА КЛИНИКА И ЌЕ СЕ ИЗГРАДИ ЧИТАЛНА ЗА СТУДЕНТИТЕ НА МЕДИЦИНА

ЌЕ СЕ ОТСТРАНИ МОНТАЖНАТА БОЛНИЦА ДО ИНФЕКТИВНАТА КЛИНИКА И ЌЕ СЕ ИЗГРАДИ ЧИТАЛНА ЗА СТУДЕНТИТЕ НА МЕДИЦИНА

Ќе се отстрани модуларната болница до Инфективната клиника во Скопје и на тоа место пак ќе се направи читална за студентите на Медицинскиот факултет, ...
ЌЕ ИМ ПОНУДИМЕ ВРАБОТУВАЊЕ НА 5 НАЈДОБРИ СТУДЕНТИ НА МЕДИЦИНСКИТЕ ФАКУЛТЕТИ ВО СКОПЈЕ, ТЕТОВО И ШТИП, РЕЧЕ ТАРАВАРИ

ЌЕ ИМ ПОНУДИМЕ ВРАБОТУВАЊЕ НА 5 НАЈДОБРИ СТУДЕНТИ НА МЕДИЦИНСКИТЕ ФАКУЛТЕТИ ВО СКОПЈЕ, ТЕТОВО И ШТИП, РЕЧЕ ТАРАВАРИ

На 5 најдобри студенти од Медицинските факултети во Скопје, Тетово и Штип веднаш по дипломирањето ќе им биде понудено вработување во државните болници ...
ЌЕ НАПРАВАМ ПРИТИСОК ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ЗА ИТНИ ВРАБОТУВАЊА ВО ЗДРАВСТВОТО, ТЕШКО Е ЗА ПАЦИЕНТИТЕ, НО УШТЕ ПОТЕШКО ЗА ВРАБОТЕНИТЕ, РЕЧЕ ТАРАВАРИ

ЌЕ НАПРАВАМ ПРИТИСОК ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ЗА ИТНИ ВРАБОТУВАЊА ВО ЗДРАВСТВОТО, ТЕШКО Е ЗА ПАЦИЕНТИТЕ, НО УШТЕ ПОТЕШКО ЗА ВРАБОТЕНИТЕ, РЕЧЕ ТАРАВАРИ

Следната недела ќе се сретнам со министерката за финансии Гордана Димитриеска-Кочоска, да правиме притисок да се дозволат вработувања на медицински ка ...
Д-Р НЕБОЈША НАСТОВ Е НОВ ДИРЕКТОР НА „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“, Д-Р ЗЛАТЕ МЕХМЕДОВИЌ НА КЛИНИКАТА ЗА ФИЗИКАЛНА МЕДИЦИНА, ТАРАВАРИ ИМЕНУВАШЕ ВКУПНО 12 НОВИ ДИРЕКТОРИ

Д-Р НЕБОЈША НАСТОВ Е НОВ ДИРЕКТОР НА „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“, Д-Р ЗЛАТЕ МЕХМЕДОВИЌ НА КЛИНИКАТА ЗА ФИЗИКАЛНА МЕДИЦИНА, ТАРАВАРИ ИМЕНУВАШЕ ВКУПНО 12 НОВИ ДИРЕКТОРИ

Д-р Небојша Настов е нов в. д. директор на Клиниката за хируршки болести „Св. Наум Охридски“, а д-р Злате Мехмедовиќ на Клиниката за физикална медицин ...
НЕКОИ СПЕЦИЈАЛИЗАЦИИ ЌЕ СЕ СТАВАТ ВО МОРАТОРИУМ, ПОД ИТНО НИ ТРЕБААТ РАДИОЛОЗИ, ПАТОЛОЗИ И ПЕДИЈАТРИ, РЕЧЕ ТАРАВАРИ

НЕКОИ СПЕЦИЈАЛИЗАЦИИ ЌЕ СЕ СТАВАТ ВО МОРАТОРИУМ, ПОД ИТНО НИ ТРЕБААТ РАДИОЛОЗИ, ПАТОЛОЗИ И ПЕДИЈАТРИ, РЕЧЕ ТАРАВАРИ

Ќе се воведе мораториум за одредени специјализации, а ќе бидат фаворизирани специјализации за радиологија, патологија и педијатрија, рече денеска мини ...
Д-Р ИГОР СТОЈКОВСКИ Е НОВ ДИРЕКТОР НА КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА

Д-Р ИГОР СТОЈКОВСКИ Е НОВ ДИРЕКТОР НА КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА

Д-р Игор Стојковски е нов директор на Клиниката за онкологија, кажа министерот за здравство Арбен Таравари при денешната посета на Клиничката болница ...
ЧИБИШЕВ НОВ ДИРЕКТОР НА ТОКСИКОЛОГИЈА, ЕКСМИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ НА НЕВРОЛОГИЈА, УТРЕ НОВ ДИРЕКТОР И НА ОНКОЛОГИЈА, РЕЧЕ ТАРАВАРИ

ЧИБИШЕВ НОВ ДИРЕКТОР НА ТОКСИКОЛОГИЈА, ЕКСМИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ НА НЕВРОЛОГИЈА, УТРЕ НОВ ДИРЕКТОР И НА ОНКОЛОГИЈА, РЕЧЕ ТАРАВАРИ

Д-р Андон Чибишев е новиот директор на Клиниката за токсикологија, поранешниот министер за здравство д-р Фатмир Меџити е на Клиниката за неврологија, ...
ВЛАДАТА ПО БРЗА ПОСТАПКА ЌЕ ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ДОИЗГРАДБА НА НОВАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА ВО ШТИП НА КОЈА НЕКОЛКУ ГОДИНИ НИШТО НЕ СЕ РАБОТИ, А БЕШЕ НАЈКАПИТАЛЕН ОБЈЕКТ

ВЛАДАТА ПО БРЗА ПОСТАПКА ЌЕ ДОНЕСЕ ОДЛУКА ЗА ДОИЗГРАДБА НА НОВАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА ВО ШТИП НА КОЈА НЕКОЛКУ ГОДИНИ НИШТО НЕ СЕ РАБОТИ, А БЕШЕ НАЈКАПИТАЛЕН ОБЈЕКТ

Новата Клиничка болница во Штип која е во изградба, но со години тапка во место, денеска на првиот работен ден на новата влада ја посетија премиерот Х ...
ДЕНЕС ЌЕ ПОЧНАМ ДА ГИ РАЗРЕШУВАМ ЕКОНОМСКИТЕ ДИРЕКТОРИ НА КЛИНИКИТЕ И ЌЕ НЕМА НОВИ, КАЖА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ТАРАВАРИ

ДЕНЕС ЌЕ ПОЧНАМ ДА ГИ РАЗРЕШУВАМ ЕКОНОМСКИТЕ ДИРЕКТОРИ НА КЛИНИКИТЕ И ЌЕ НЕМА НОВИ, КАЖА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО ТАРАВАРИ

Новиот министер за здравство Арбен Таравари од денеска ќе почне да ги разрешува економските директори на клиниките. Како што кажа Таравари, за два мес ...
МАКЕДОНИЈА ИМА НАЈЛОШО ЈАВНО И НАЈДОБРО ПРИВАТНО ЗДРАВСТВО ВО РЕГИОНОТ, А ИСТИТЕ ДОКТОРИ СЕ, ВЕЛИ ТАРАВАРИ

МАКЕДОНИЈА ИМА НАЈЛОШО ЈАВНО И НАЈДОБРО ПРИВАТНО ЗДРАВСТВО ВО РЕГИОНОТ, А ИСТИТЕ ДОКТОРИ СЕ, ВЕЛИ ТАРАВАРИ

Македонија има најлошо јавно здравство во регионот и најдобро приватно здравство, а работат истите доктори, рече д-р Арбен Таравари на денешната панел ...
1 2 3 9 10 / 90 НАПИСИ