Таг: археолог

МОНОКСИЛОТ НА ДНОТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО НАЈДОБРО Е ДА ОСТАНЕ ТАМУ, СМЕТА АРХЕОЛОГОТ ПАСКАЛИ

МОНОКСИЛОТ НА ДНОТО НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО НАЈДОБРО Е ДА ОСТАНЕ ТАМУ, СМЕТА АРХЕОЛОГОТ ПАСКАЛИ

Дрвениот чамец моноксил кој се наоѓа на езерското дно кај Свети Наум, за кој некои велат дека датира од праисторија, најдобро е да остане таму каде шт ...
ПОЧИНА ИСТОРИЧАРОТ НА УМЕТНОСТ И АРХЕОЛОГ ГОЦЕ АНГЕЛИЧИН-ЖУРА

ПОЧИНА ИСТОРИЧАРОТ НА УМЕТНОСТ И АРХЕОЛОГ ГОЦЕ АНГЕЛИЧИН-ЖУРА

Познатиот историчар на уметност и археолог Гоце Ангеличин-Жура ненадејно почина синоќа во Охрид на 68 годишна возраст. Дипломирал на Филозофскиот ф ...
2 / 2 НАПИСИ