Таг: автопат

1 2 3 4 5 30 / 41 НАПИСИ
ЖИТЕЛИТЕ НА ШТИПСКО КАДРИФАКОВО ДОБИВААТ АВТОПАТ, НО ПОРАДИ ГРЕШКА НА ПЛАНЕРИТЕ МОЖЕ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ВОДА, ШТАЛИ И ДВОРОВИ

ЖИТЕЛИТЕ НА ШТИПСКО КАДРИФАКОВО ДОБИВААТ АВТОПАТ, НО ПОРАДИ ГРЕШКА НА ПЛАНЕРИТЕ МОЖЕ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ВОДА, ШТАЛИ И ДВОРОВИ

Штипското село Кадрифаково е на прагот да остане без вода за пиење, а на повеќемина жители да им се срушат шталите, и да им се уништат дворовите. Греш ...
300 АКЦИЈАШИ ОД ЦЕЛА ЕКСЈУГОСЛАВИЈА СЕ ОБЕДИНИЈА ВО КАТЛАНОВО

300 АКЦИЈАШИ ОД ЦЕЛА ЕКСЈУГОСЛАВИЈА СЕ ОБЕДИНИЈА ВО КАТЛАНОВО

Единството на некогашните југословенски младински акцијаши оживеја викендов во Катланово. Околу 300 акцијаши од Триглав до Вардар се сретнаа на местот ...
ЗНАЦИ ИМА ДОВОЛНО НА ДЕМИР КАПИЈА-СМОКВИЦА, КОЈ ПОЛОЖИЛ ЗНАЕ ДЕКА ЗА АВТОПАТ СЕ СЛЕДАТ ЗЕЛЕНИТЕ ТАБЛИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ЈП ЗА ДРЖАВНИ ПАТИШТА

ЗНАЦИ ИМА ДОВОЛНО НА ДЕМИР КАПИЈА-СМОКВИЦА, КОЈ ПОЛОЖИЛ ЗНАЕ ДЕКА ЗА АВТОПАТ СЕ СЛЕДАТ ЗЕЛЕНИТЕ ТАБЛИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ЈП ЗА ДРЖАВНИ ПАТИШТА

По реакциите на граѓаните на социјалните мрежи дека нема доволно сообраќајни знаци на новиот автопат „Пријателство“ од  Скопје до Гевгелија, на делниц ...
РАДИОАКТИВНАТА ДЕПОНИЈА КРАЈ ПАТОТ ГРАДСКО-ВЕЛЕС НЕ Е ИСПИТАНА 12 ГОДИНИ

РАДИОАКТИВНАТА ДЕПОНИЈА КРАЈ ПАТОТ ГРАДСКО-ВЕЛЕС НЕ Е ИСПИТАНА 12 ГОДИНИ

Во близина на Велес, во поранешната фабрика за вештачко ѓубриво „Хемиска Индустрија Велес“ (ХИВ) се наоѓа депонија, која своевремено била радиоактивна ...
ГРЧКИ МИНИСТЕР ДОЈДЕ НА ОТВОРАЊЕ НА АВТОПАТОТ ДЕМИР КАПИЈА – СМОКВИЦА

ГРЧКИ МИНИСТЕР ДОЈДЕ НА ОТВОРАЊЕ НА АВТОПАТОТ ДЕМИР КАПИЈА – СМОКВИЦА

По шест години изградба денес е пуштен во употреба автопатот Демир Капија - Смоквица, кој е дел од Коридор 10. Оваа делница од автопатот е долга 28,2 ...
НЕКА ПИКНЕ ГРУЕВСКИ ПРСТ ВО ШТЕКЕР ДА ВИДИ ДАЛИ НЕМА СТРУЈА ВО НОВИОТ ТУНЕЛ, ОДГОВАРА НА ОБВИНУВАЊАТА ДИРЕКТОРОТ НА ДРЖАВНИ ПАТИШТА КИТАНОВ

НЕКА ПИКНЕ ГРУЕВСКИ ПРСТ ВО ШТЕКЕР ДА ВИДИ ДАЛИ НЕМА СТРУЈА ВО НОВИОТ ТУНЕЛ, ОДГОВАРА НА ОБВИНУВАЊАТА ДИРЕКТОРОТ НА ДРЖАВНИ ПАТИШТА КИТАНОВ

Директорот на јавното претпријатие за државни патишта Зоран Китанов реагира на плашењето народ, како што вели, од страна на експремиерот Никола Груевс ...
СЕ ПОСТАВУВААТ НОВИТЕ ТАБЛИ НА АВТОПАТОТ „ПРИЈАТЕЛСТВО“

СЕ ПОСТАВУВААТ НОВИТЕ ТАБЛИ НА АВТОПАТОТ „ПРИЈАТЕЛСТВО“

Почна поставувањето на новите 19 табли на автопатот „Пријателство“, претходно „Александар Македонски“. Називот на автопатот беше сменет со владина одл ...
СЕ ОТСТРАНУВААТ ТАБЛИТЕ „АВТОПАТ АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ“, СЕ ПЕЧАТАТ НОВИТЕ „ПРИЈАТЕЛСТВО“ НА ТРИ ЈАЗИЦИ

СЕ ОТСТРАНУВААТ ТАБЛИТЕ „АВТОПАТ АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ“, СЕ ПЕЧАТАТ НОВИТЕ „ПРИЈАТЕЛСТВО“ НА ТРИ ЈАЗИЦИ

Почна менувањето на 19-те табли на доскорешниот автопат „Александар Македонски“ и уште на шест на патот кон аеродромот, чиј назив беше исто така смене ...
ЌЕ СЕ ВАДАТ ТАБЛИТЕ ОД АВТОПАТОТ КОН ГРЦИЈА, ОДЛУКАТА ОБЈАВЕНА ВО „СЛУЖБЕН ВЕСНИК“

ЌЕ СЕ ВАДАТ ТАБЛИТЕ ОД АВТОПАТОТ КОН ГРЦИЈА, ОДЛУКАТА ОБЈАВЕНА ВО „СЛУЖБЕН ВЕСНИК“

Со објавата во Службен весник на Република Македонија стапи на сила владината одлука за преименувањето на автопатот од коридорот 10 и на Скопскиот аер ...
ВЛАДАТА ГО СМЕНИ ИМЕТО НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ

ВЛАДАТА ГО СМЕНИ ИМЕТО НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ

Владата на денешницата седница донесе одлука да го преименува скопскиот аеродром „Александар Велики“, објави премиерот Зоран Заев. Новото име ќе биде ...
1 2 3 4 5 30 / 41 НАПИСИ