Таг: авторски права

ШТО АКО НИЕ ОДЛУЧИМЕ ДА СЕ ИСКЛУЧИМЕ ОД КАБЛОВСКИТЕ ОПЕРАТОРИ, КАЖА ДИРЕКТОРОТ НА КАНАЛ 5 ИВАН МИРЧЕВСКИ

ШТО АКО НИЕ ОДЛУЧИМЕ ДА СЕ ИСКЛУЧИМЕ ОД КАБЛОВСКИТЕ ОПЕРАТОРИ, КАЖА ДИРЕКТОРОТ НА КАНАЛ 5 ИВАН МИРЧЕВСКИ

Петте национални телевизии (Алсат, Алфа, Канал 5, Сител, Телма) ги обвинија кабелските оператори дека нивната најава за прекин на реемитување на сите ...
ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО ОТФРЛИ НОВИОТ ЗАКОН ЗА АВТОРСКИ ПРАВА СО КОЈ АВТОРИТЕ БАРАА ЗАШТИТА ОД ГУГЛ И ФЕЈСБУК

ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ГО ОТФРЛИ НОВИОТ ЗАКОН ЗА АВТОРСКИ ПРАВА СО КОЈ АВТОРИТЕ БАРАА ЗАШТИТА ОД ГУГЛ И ФЕЈСБУК

Европскиот парламент гласаше против контроверзната промена на законот за авторски права, што изминатиов период предизвика остра дебата помеѓу интернет ...
АВАЛОН СО СУДСКА ПРЕСУДА ТРЕБА ДА ПЛАТИ 70 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, A ДОБИ ДРЖАВНА ПОМОШ 100 ИЛЈАДИ ЕВРА

АВАЛОН СО СУДСКА ПРЕСУДА ТРЕБА ДА ПЛАТИ 70 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, A ДОБИ ДРЖАВНА ПОМОШ 100 ИЛЈАДИ ЕВРА

Друштвото за маркетинг и услуги Самоорганизација ДООЕЛ, кое со насловениот проект „25 години Авалон Продукција“ од Министерството за култура на 10 фев ...
ДЕСЕТИЦИ МЕДИУМИ ДОБИЈА ОПОМЕНИ ЗА ТУЖБИ ЗА ПРЕКРШУВАЊЕ АВТОРСКИ ПРАВА ЗА ФОТОГРАФИИ

ДЕСЕТИЦИ МЕДИУМИ ДОБИЈА ОПОМЕНИ ЗА ТУЖБИ ЗА ПРЕКРШУВАЊЕ АВТОРСКИ ПРАВА ЗА ФОТОГРАФИИ

Голем број македонски медиуми и неколку приватни лица деновиве добиле писма со опомена од адвокатка која застапува неколкумина професионални фоторепор ...
ОД ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ НЕМА И ЦРНОГОРСКА И СЛОВЕНЕЧКА МУЗИКА

ОД ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ НЕМА И ЦРНОГОРСКА И СЛОВЕНЕЧКА МУЗИКА

ЗАМП објави дека од 10 октомври (понеделник) е забрането и емитување на црногорска и словенечка музика на сите радио и телевизиски станици на територи ...
ОД ПОЛНОЌ СТАРТУВА ЗАБРАНА ЗА ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

ОД ПОЛНОЌ СТАРТУВА ЗАБРАНА ЗА ЕМИТУВАЊЕ МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Здружението за заштита на авторските и музички права (ЗАМП) забрани јавно емитување на музика од автори, кои се нивни членови. Забраната стартува од в ...
6 / 6 НАПИСИ