Таг: Бабуна

1 2 10 / 11 НАПИСИ
СО ЃУБРЕ И ПЛАСТИКА ПОЛНО КОРИТОТО НА ПРЕСУШЕНАТА РЕКА БАБУНА КАЈ ВЕЛЕС

СО ЃУБРЕ И ПЛАСТИКА ПОЛНО КОРИТОТО НА ПРЕСУШЕНАТА РЕКА БАБУНА КАЈ ВЕЛЕС

Ниту дождовите кои минатиот викенд паднаа на планината Јакупица, каде е изворот на реката Бабуна, не влијаеа водата да протече по нејзиниот долен тек. ...
РЕКАТА БАБУНА ПРЕСУШЕНА ВО ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД ТЕКОТ

РЕКАТА БАБУНА ПРЕСУШЕНА ВО ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД ТЕКОТ

Реката Бабуна е пресушена во нејзиниот долен дел. Вода во коритото нема ниту во локалитетот Пешти и Макаревац, омилени излетнички места на велешани. Р ...
БАБУНА И ВАРДАР СЕ ЗАГАДЕНИ, ВЕЛЕШАНИ МОЖЕ ДА СЕ КАПАТ САМО ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

БАБУНА И ВАРДАР СЕ ЗАГАДЕНИ, ВЕЛЕШАНИ МОЖЕ ДА СЕ КАПАТ САМО ВО ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

Водата во езерото Младост е исправна за капење и рекреација, додека останатите рекреативни центри во околината на Велес имаат бактериолошки неисправна ...
ВЕЛЕШАНИ БАРААТ ДА НЕ СЕ ЛЕГАЛИЗИРА ДИВАТА НАСЕЛБА СО ВИКЕНДИЧКИ ПОКРАЈ БАБУНА, НИЕДНА ВЛАСТ ЗА 20 ГОДИНИ НЕ СЕ ПОТРУДИ ДА ГО ЗАПРЕ ГРАДЕЊЕТО

ВЕЛЕШАНИ БАРААТ ДА НЕ СЕ ЛЕГАЛИЗИРА ДИВАТА НАСЕЛБА СО ВИКЕНДИЧКИ ПОКРАЈ БАБУНА, НИЕДНА ВЛАСТ ЗА 20 ГОДИНИ НЕ СЕ ПОТРУДИ ДА ГО ЗАПРЕ ГРАДЕЊЕТО

Велешани жестоко реагираат на можноста да се легализираат дивоградбите покрај реката Бабуна, која е излетничко место за сите граѓани, но просторот е у ...
ДОЛЖ РЕКАТА БАБУНА МАСОВНО НИКНУВААТ ДИВОГРАДБИ, ОПШТИНА ВЕЛЕС ВЕЛИ ДЕКА Е НЕМОЌНА ДА ГО СПРЕЧИ ТОА

ДОЛЖ РЕКАТА БАБУНА МАСОВНО НИКНУВААТ ДИВОГРАДБИ, ОПШТИНА ВЕЛЕС ВЕЛИ ДЕКА Е НЕМОЌНА ДА ГО СПРЕЧИ ТОА

По долниот тек на реката Бабуна никна дива населба. Сѐ повеќе се гради и узурпира државно земјиште, на кое има дивоградби кои имаат струја, а немаат в ...
МРСНИ ДАМКИ ПЛОВАТ ПО ВЕЛЕШКОТО ЕЗЕРО МЛАДОСТ, НИКОЈ НЕ ЗНАЕ НИ ШТО Е НИ КОЈ ГО ИСПУШТИЛ ВО ВОДАТА

МРСНИ ДАМКИ ПЛОВАТ ПО ВЕЛЕШКОТО ЕЗЕРО МЛАДОСТ, НИКОЈ НЕ ЗНАЕ НИ ШТО Е НИ КОЈ ГО ИСПУШТИЛ ВО ВОДАТА

Мрсни дамки пловат по крајбрежјето на езерото Младост кај Велес. Забележани се вчера претпладне, во должина од околу 200 метри. Се наоѓаат покрај плаж ...
ПОЛИЦИЈАТА ВЕЌЕ НЕМА ДА ЈА ЧУВА РИБАТА НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ, КОНЦЕСИЈАТА ЈА ДОБИ ЗДРУЖЕНИЕТО НА РИБОЛОВЦИ „БАБУНА“

ПОЛИЦИЈАТА ВЕЌЕ НЕМА ДА ЈА ЧУВА РИБАТА НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ, КОНЦЕСИЈАТА ЈА ДОБИ ЗДРУЖЕНИЕТО НА РИБОЛОВЦИ „БАБУНА“

Откако рибниот фонд на велешкото езеро Младост две години беше без концесионер, од неодамна здружението на спортски риболовци „Бабуна“ од Велес ја доб ...
ДОЛНИОТ ТЕК НА РЕКАТА БАБУНА УЗУРПИРАН ОД ДИВОГРАДБИ

ДОЛНИОТ ТЕК НА РЕКАТА БАБУНА УЗУРПИРАН ОД ДИВОГРАДБИ

Тажна е глетката во долниот тек на реката Бабуна. Узурпиран простор, брегот на реката освоен од десетина новоизградени дивоградби. Омилениот излетнич ...
СЕДУМНАЕСЕТ ТРАКТОРИ ЃУБРЕ СОБРАНИ ЗА ТРИ ДЕНА ЧИСТЕЊЕ ПО ПРВОМАЈСКИОТ ИЗЛЕТ ОКОЛУ ВЕЛЕС

СЕДУМНАЕСЕТ ТРАКТОРИ ЃУБРЕ СОБРАНИ ЗА ТРИ ДЕНА ЧИСТЕЊЕ ПО ПРВОМАЈСКИОТ ИЗЛЕТ ОКОЛУ ВЕЛЕС

Три дена комуналците од велешкото Јавно комунално претпријатие „Дервен“ го чистеа сметот што посетителите го оставија по првомајскиот празник на излет ...
ВАРДАР, ТОПОЛКА И БАБУНА КАЈ ВЕЛЕС СЕ БАКТЕРИОЛОШКИ ЗАГАДЕНИ И НЕ СЕ ЗА КАПЕЊЕ, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

ВАРДАР, ТОПОЛКА И БАБУНА КАЈ ВЕЛЕС СЕ БАКТЕРИОЛОШКИ ЗАГАДЕНИ И НЕ СЕ ЗА КАПЕЊЕ, ВЕЛАТ ОД ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Квалитетот на водата во реката Тополка не се мери, Вардар низ Велес е четврта категорија, односно не е ниту за полевање ниту за напојување на добитоко ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ