Таг: бик

„БИКОТ“ ВО СКОПЈЕ 6 МЕСЕЦИ ЧЕКА ДА МУ СТАВАТ НОВА ОПАШКА

„БИКОТ“ ВО СКОПЈЕ 6 МЕСЕЦИ ЧЕКА ДА МУ СТАВАТ НОВА ОПАШКА

Шест месеци на никого не му текнува да стави нова опашка на скулптурата „Бик“ на улицата Македонија во Скопје. Опашката на бикот, дело на авторот Дарк ...
НЕ НИ Е ЈАСНО КАКО МУ ЈА СКРШИЛЕ ОПАШКАТА НА БИКОТ, ВЕЛАТ ОД МУЗЕЈОТ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ ЗА ОШТЕТЕНАТА СКУЛПТУРА

НЕ НИ Е ЈАСНО КАКО МУ ЈА СКРШИЛЕ ОПАШКАТА НА БИКОТ, ВЕЛАТ ОД МУЗЕЈОТ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ ЗА ОШТЕТЕНАТА СКУЛПТУРА

Скршената опашка на скулптурата „Бик“ на Дарко Дуковски на улица Македонија во Скопје ќе биде поправена. Од Музејот на современа уметност, што со одлу ...
2 / 2 НАПИСИ